מתכון לקובה סלק מדהימה של תומר תומס – שילוב מושלם של טעמים
מעבר לתפיסת עולם על טעמים ואוכל, אחת המזכרות הכי חזקות שאנו נושאים עמנו מהילדות היא זה של מאכלים שהכינו לנו ההורים או הסבים. ולמרות שהזמן עובר, והטרנדים הקולינריים משתנים, ישנם מנות שמזכירות לנו את הבית ואת החום שלו, ובעיקר את הניחוחות והטעמים שכוללים בתוכם מסורת שלמה. אחת ממנות הדגל המדהימות היא קובה סלק. מאכל זה הוא שילוב נהדר של פחמימות, ירקות וחלבון, והוא משגע את החושים. ניסיתם פעם ששמעתם את הצליל של בבישול, כאשר הקובה מתבשלת על הכיריים, מפיץ ניחוחות שזולתך הייתם מתחרים לראות מי הראשון שיזכה להיענות למסיבת הטעמים הזו? בואו נלמד כיצד להכין קובה סלק שמתעלה בכל קנה מידה!
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון המדהים הזה, נצטרך מספר רכיבים שאעזור לכם להבין את משמעותם ואופיים:
- 200 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם עוף, אם תרצו גיוון)
- 2 כוסות סלק קלוף ומגורר (הסלק הוא כוכב המנה שלנו והופך אותה למעלפת)
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (מעשירה את הטעם)
- ½ כוס פירורי לחם
- 1 ביצה (ליציבות)
- מלח ופלפל לטעם
- 1 כוס רסק עגבניות (עבור הרוטב)
- 2 כוסות מים (לזרימה של טעמים)
- שום, כמון, ופפריקה (לגיוון טעמים)
כמובן שניתן לערוך שינויים במרכיבים. למשל, ניתן להשתמש בבשר שלא עבר תהליך עיבוד או אפילו להכין גרסה טבעונית בעזרת חומוס וטחינה.
שלבי ההכנה
בשלב הזה, אנחנו מתחילים את המסע אל תוך העולם שמסביב לקובה הסלק המדהימה. כשתבצעו את השלבים כולם, תבינו עד כמה זה פשוט וטעים!
- קודם כל, נקח קערה גדולה ונערבב את כל המרכיבים הקשורים לבצק: סלק, בשר, בצל, פטרוזיליה, פירורי לחם, ביצה, מלח ופלפל.
- נכניס את התערובת למקרר לעשרים דקות כדי שתתייצב.
- בינתיים, נכין את הרוטב: נבשל את רסק העגבניות עם מים, שום, כמון ופפריקה, עד שיתאחדו ויתחממו.
- נוציא את התערובת מהמקרר וניצור כדורים בצורה של קובה.
- נוסיף את הכדורים לרוטב ונותנים להם לבשל במשך 40 דקות עד שיתבשלו לחלוטין.
- כשהרוטב ברטוב והכדורים מבושלים, ניתן להוציא את הכל ולהניח במרכז צלחת למגישה.
- נזרוק מעל פטרוזיליה קצוצה כדי להוסיף מרענן טעם!
שדרוגים ותוספות
כגוון, ניתן להוסיף ירקות שתרצו – כמו קישואים או גזר – לתוך תערובת הקובה, ובכך להפוך אותה למרעננת עוד יותר. אם אתם מעריצים של חריף, אז למה לא לנסות להוסיף צ'ילי לקובה? תטעמו את זה – הפלא שווה כל התנסות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין קובה סלק בהרכב טבעוני? ניתן בהחלט להחליף את הבשר בטחינה או בגרגרי חומוס נוספים, ושיהיה טעים ומשגע.
האם אני יכול לאחסן את הקובה במקרר? קובה סלק יכולה להישמר במקרר למשך עד שלושה ימים. אלא אם כן אתם אוכלים את זה ממש מהר, במצב כזה זה לא יגמר!
איך אני יודע מתי הקובה מוכנה? כשהן צפות מעל פני הרוטב וגביתן מתייצב, אפשר להרגיש שזו המוכנות האידיאלית.
האם אפשר להכין קובה סלק קפואה? הכנת קובה קפואה אפשרית בהחלט, וניתן לאחסן אותה בקופסה סגורה במקפיא עד שלושה חודשים.
איך ניתן להוסיף עוד טעם לרוטב? תוספת של עשבי תיבול כמו תימין או אורגנו יכולות לשדרג את הרוטב בצורה מיידית!
אפשר להגיש את הקובה עם פחמימות? כן, קובה הולך מצוין עם אורז, מסביר ומוסיף פרופורציה לפלטת מנה שלכם.
אם אני רוצה להפוך את המנה לבריאה יותר, מה אני צריך לשנות? הפחיתו את כמות השמן ברוטב והשתמשו בבשר רזה.
כיצד לשמור על קובה טרייה שבועיים לאחר ההכנה? לקח את הכדורים והכניס למקפיא.
האם יש הבדל בין קובה סלק לקובה בטטה? בהחלט! קובה בטטה יוצאת מתוקה ושונה בטקסטורה, בעוד קובה סלק יותר מלאה טעמים ומרקמים עשירים.
נשארו לי שאריות. מה לעשות איתן? השאריות מושלמות להקפאה. אפשר להתחמם מתי שרוצים!
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם ברשתות חברתיות ולהפיץ את האהבה למנות המסורתיות!