עוגיות שקדים ללא גלוטן וללא סוכר
תארו לכם עוגיית שקדים שאחראית לשבור לכם את כל התקריות הקודמות עם המתוק, כזו שמשגעת את החושים וגורמת לכם לרצות ללקק את האצבעות! עוגיות שמציעות מתיקות מפתיעה ומושלמת, ללא כל הפיתולים המוכרים של סוכר וגלוטן. זו לא רק עוגיה, מדובר בחוויית טעמים של ממש, כל ביס הוא כמו לרקוד על חוף הים בשמש חמה – היה נדמה שזו רק פנטזיה, אבל עכשיו זה כאן! בואו ניגש למתכון המדהים הזה, שלפני שנחזור על עצמנו – תורידו את השפריצים של הדבק במסמכים, כי זה מתכון שממכר בקלות!
זמן ההכנה והבישול
רמת קושי והגשה
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש לשלב ההכנה, נשמע על המרכיבים הנדרשים לעוגיות המעלפות שמחכות להכנתכם. זה הזמן להתמלא במידע על רכיבים בריאים ואיכותיים שכולנו אוהבים.
- 200 גרם שקדים טחונים
- 70 גרם קקאו טבעי (ללא סוכר)
- 2 ביצים גדולות
- 60 מ"ל שמן קוקוס (או שמן זית קל אם זה מה שאתם אוהבים)
- 40 מ"ל סילאן או מייפל כממתיק טבעי
- חצי כפית קינמון טחון
- קמצוץ מלח
- קליפת לימון מגוררת (אופציונלי, אבל ממש מוסיף!)
זכרו שניתן לשדרג את המתכון על ידי הוספת אגוזים קצוצים, שוקולד צ׳יפס ללא סוכר או אפילו תוספות כמו קוקוס טחון. עכשיו, נמשיך ונראה כיצד כל החומרים הללו מתלכדים יחד למנה אחת מושלמת.
שלבי ההכנה
לאחר שיש בידינו את כל הרכיבים – בואו נתחיל את המסע המענג לעבר העוגיות המושלמות!
- מחממים את תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה גדולה את השקדים הטחונים, הקקאו, הקינמון והמלח.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים יחד עם הסילאן והשמן עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שהתערובות מתאחדות.
- מניחים בעזרת כף או עם כף גלידה עיגולים של התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מקשטים עם אגוזים קצוצים או שוקולד צ׳יפס אם רוצה (ואנחנו רוצים!).
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהעוגיות משחימות קלות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על תבנית למשך 10 דקות.
- מעבירים בעדינות לרשת קירור עד שהתקררו לגמרי.
עכשיו, כשיש לנו עוגיות פריכות וטעימות, כדאי לדבר על אפשרויות תוספות או שדרוגים לסוגי מתוק אחרים שמתאימים ליד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשרויות השדרוג הן אינסופיות! רוצים להשאיר את העוגיות ורגילות ועדיין להרגיש בטוחים? במקום שקדים טחונים, אפשר להשתמש בפקאן טחון או אגוזי לוז. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, החליפו את הביצים בתחליף טבעוני כמו טחינה או פירה בננה.
אפשר גם להוסיף לתערובת גרגרי שוקולד מריר ללא סוכר לשדרוג טעם מתקתק. כשאתם אוכלים את העוגיות החמות מהתנור, מתחשק לחוש את השוקולד נמס בפה, לא כך?
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על העוגיות לאורך זמן?
על מנת לשמור על העוגיות טריות, יש לאחסן אותן בכלי אטום במקום קריר ויבש.
מה ניתן להחליף במקום שקדים טחונים?
אפשר להשתמש באגוזי לוז טחונים, פקאנים או אפילו קמח קוקוס, אם אתם מעדיפים.
האם אפשר לשים קמח במקום שקדים?
אין בעיה אם משתמשים בקמח דגנים ללא גלוטן, כגון קמח אורז או קמח תפו”א – זה יוסיף זרימה לעוגיות.
מה עושים אם התערובת יוצאת דלילה מדי?
אפשר להוסיף עוד קצת שקדים טחונים כדי להקשיח את התערובת, או להשאיר בתנור עוד דקות נוספות.
האם המתכון הוא גם דל קלוריות?
בהתאם לשימוש במקורות מתוקים טבעיים, אפשר לשמור על קלוריות נמוכות יחסית.
כיצד ניתן להציל עוגיות שהתייבשו?
תשימו על העוגיות קוביות תפוח, זה יסייע להחזיר את הרכות שלהן.
האם אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט, ניתן להקפיא עוגיות לא ממזוגות ולטפח אותן בקלות רבה לאחר מכן.
איך מכינים גרסה ללא סוכר?
שימוש בסילאן או מייפל תורם למתיקות טבעית ואפשר גם לשים אינוזיטול לפוקד הדיאטה.
למה כדאי לי לנסות את המתכון הזה?
המתכון הזה מציע תחליף בריא ומפנק למי שמתגעגע לטעמה של עוגיה אמיתית, ואינו רוצה להרגיש רגשות אשם.
האם יש בעיה לאכול את העוגיות באימון?
האמת היא, שלא בכך שיש לשלב גם פחמימות טובות עם העוגיות – הן נפלאות לאחר אימון.
נראה כי עשינו כאן חוויה קיצונית עם העוגיות המדהימות הללו. אני מאוד ממליץ לכם לשתף את המתכון המוצלח הזה ברשתות החברתיות! אין ספק שכל חבריכם יעריכו את הפינוק המושלם והבריא הזה!