המתכון המושלם לפצפוצי אורז עם חמאת בוטנים
באותו ערב מיוחד שבו התיישבנו לסביבת שולחן עמוסה במגוון מתוקים, אחד מהמאכלים שגנבו לי את הלב היה דווקא הפצפוצי אורז עם חמאת בוטנים. כמה שזה מדהים, פשוט לשקול לחם אורז קל ופריך, שמעורבב עם חמאת בוטנים ממכרת, והכל בחוויית טעמים מרגשת. החוויה הזו מרגישה כמו חגיגה גזירה ישירה מהגלקסיה של הטעמת סוגי המתוקים. רוצים לדעת איך להכין את זה? הישארו איתנו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, קחו כמה שניות כדי לחוש את הרכיבים שתקנו. כל רכיב כאן יש לו תפקיד מגה חשוב בלעשות את המתכון הזה אגדי.
- 300 גרם פצפוצי אורז
- 200 גרם חמאת בוטנים טבעית (הכי טעים שיש!
- 100 גרם דחוס של דחוס עוגיות שוקולד (אפשר גם לשדרג לעוגיות שוקולד מריר)
- 50 גרם קקאו לא ממותק
- 50 גרם דחוס של דחוס אגוזים קצוצים (מועדף: פקאניות או אגוזי לוז)
- שליש כוס דחוס של דחוס סוכר חום (אפשר גם דחוס סילאן)
- חצי כפית קינמון
- חצי כפית תמצית וניל (כי זה עושה את כל ההבדל)
שלבי ההכנה
הכנה קלה שאין כמותה… לכן בשיטה הזו שלנו, הכנה מתבצעת פשוט ושמחה!
- מניחים את חבילת פצפוצי האורז בקערה גדולה.
- יוצקים מעל את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב כך שהפצפוצים יהיו מצופים מבלי שיבשלו.
- מוסיפים את דחוס העוגיות שוקולד לסיר המהפכני שלנו ומערבבים.
- במקביל, מבשלים את הקקאו, הסוכר החום, הקינמון ותמצית הווניל בסיר בינוני על חום נמוך עד שהתערובת מתחילה להתאגד.
- מוסיפים את התערובת הנוזלית לסיר של פצפוצי האורז ומערבבים כל הזמן עד שהכל מתאחד.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותה בנדיבות.
- מניחים לתערובת להתקרר בטמפ' החדר במשך שעה.
- חתכים את התערובת לריבועים ומגישים לצלחת.
גרסה טבעונית
אם הרכיבים שמרגישים לכם לא מתאימים לסגנון שלכם, אל דאגה! אפשר להשתמש בחמאת שקדים במקום חמאת הבוטנים. התוצאה תהיה לא פחות ממעלפת!
תוספות ושדרוגים
בואו נדבר על תוספות! אין גבול לדמיון, ואפשר לשדרג את המעדן הזה עם מגוון כיוונים:
- תוספת של קוקוס טחון למי שאוהב טעמים אקזוטיים
- שוקולד מריר קצוץ, לסיבוב מתוק במיוחד
- תוספת של פירות יער קצוצים על מנת להכניס קצת צבע וטריות
- אפשר גם להוסיף טחינה גולמית על מנת להקנות נוזליות ועוד יותר גובה מאשר בעד שאר הרכיבים!
שאלות ותשובות
כמה זמן ניתן לשמור את הפצפוצים?
מנסיון שלי, הם יכולים להחזיק עד שבוע בקופסה סגורה באחסון אוורירי. ובמקרה ואתם מתכננים, יכול להיות שהתחושה תהיה מושלמת אפילו אחרי כמה ימים.
האם ניתן להחליף את חמאת הבוטנים?
כמובן! אפשר להחליף בחמאת אגוזים אחרת, כמו חמאת שקדים או חמאת טחינה, בכל מקרה התוצאה תהיה משגעת!
מה הכמויות הנכונות לשדרוגים?
בגדול, תרגישו חופשי לכוון כאוות נפשכם, אני ממליץ בערך שליש כוס לכל תוספת כדי לשמור על יחס נכון.
האם מתכון זה גם יכול להיות בריא?
בהחלט! פצפוצי אורז ושמירה על כמות הסוכר יכולים להפוך את המתכון הזה לדל פחמימויות ואפילו ידידותי לבריאות.
האם אפשר לאפות את הפצפוצים?
כמובן! אם תרצו קראנץ' יותר קשים, תוכלו לאפות אותם בתנור בחום בינוני למשך 15-20 דקות.
מה לגבי רגישויות למרכיבים?
יש יקרים שכדאי לשים לב! מי שיש לו אלרגיה לבוטנים יוכל פשוט לוותר על רכיב זה או לבדוק אפשרויות אחרות.
האם ניתן להכין את המתכון עם ילדים?
בהחלט! הכנת המתכון הזה היא חוויה נהדרת שמזמנת גם הכנה משותפת עם הילדים ויכולה להפוך לשעשעון מתוק במיוחד.
האם מדובר במתכון קלאסי של סבתא?
לא ממש, אבל מאוד מאוד מחקה את המתכונים האהובים עלינו מהילדות.
באיזה צבעים הכי מרשימים להגיש?
צבעים כמו ירוק ורוד או כחול מבהיקים יוצרים שילוב נהדר, במיוחד עם פירות!
האם אפשר לשמור על הפצפוצים במקפיא?
כן, אם תכניסו אותו לקופסה אטומה במקפיא, זה יוכל להחזיק אפילו יותר זמן.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף את זה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! אז יאללה, קדימה למטבח!