עוגת שמרים שושנים שוקולד – ניקי בולטים במטבח!
כשחושבים על עוגת שמרים, אני בטוח שאתם מדמיינים משהו משגע, נימוח, שממלא את הבית בריחות אגדי של חמאה, שוקולד ואהבה. במתכון הזה נרכז אותנו בעוגת שמרים שושנים שתגרום לכם ללקק את האצבעות, עם מתיקות ממכרת ומעטפת זהובה – מושלמת לכל אירוע, מפינוק מענג של בוקר ועד קוקטייל של אחר הצהריים. תתכוננו, זו לא סתם עוגת שמרים, זו עוגת שמרים שוקולד עם טוויסט – ניקי בולטים במטבח!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנת המתכון: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים ואיכותיים, אשר יהיו הבסיס למתכון שלנו. חשוב לדעת שהכלים והמרכיבים שאנחנו בוחרים כל כך משפיעים על התוצאה הסופית, אז כדאי לבחור הכי טוב שיש. אז, מה אנחנו צריכים?
- 500 גרם קמח לכל מטרה
- 10 גרם מלח
- 75 גרם סוכר
- 200 מ"ל חלב חמ warmed לתוך טמפרטורת החדר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
- למלית: 100 גרם סוכר חום, 2 כפות קקאו, 1 כף קינמון
מרכיבים חלופיים
בלאד מי שמחפש גרסאות אחרות, אין בעיה! אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח רגיל עבור גרסה בריאה יותר, או להחליף את החלב בחלב שקדים או סויה עבור גרסה טבעונית. לגבי השוקולד, נטולי קקאו יכולים לשים שוקולד לבן או פרי יבש גרוס. אתם רק צריכים לבחור את מה שמתאים לכם!
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שהכנו את כל המרכיבים, זה הזמן להתחיל את המסע המופלא הזה! שלב אחרי שלב, ניצור את העוגה הכי טעימה שיש.
- נחמם את החלב ותוך כדי, נמיס את חמאת החלב בתוכו.
- נוסיף את השמרים לתערובת החלב החמם ונערבב עד שהשמרים מתמוססים.
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר והמלח.
- נוסיף את השמרים והחלב לתערובת היבשה.
- נשבור לתוך הקערה את הביצים.
- נלוש את הבצק עד שהוא חלק ואינו דביק (כ-10 דקות).
- נניח לבצק לתפוח במקום חמים למשך שעה עד שהוא מכפיל את גודלו.
- לאחר שהתפיח, נרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-1 ס"מ.
- מעבירים את הבצק הראוי על תבנית משומנת.
- מפזרים את תערובת הסוכר, הקקאו והקינמון על פני הבצק.
- מפזרים את השוקולד הקצוץ מעל ומגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה.
- חותכים את הגלילה לחתיכות בגובה 5 ס"מ ומניחים בתבנית אפייה.
- נניח לבצק לתפוח שוב כ-30 דקות.
- לאחר מכן, נכנס לתנור מחומם ל-180 מעלות למשך כ-25-30 דקות עד שהעוגה משגעת מזהיבה.
- ממתינים עד שהתקרר ורק אז חותכים.
שלבי ההכנה – טיפים חשובים
שימו לב, בתהליך ההכנה עוגת השמרים הזו אהבה רכיבים טריים ואיכותיים. מהנסיון שלי, כשהבצק תופס טוב, הוא יוצא אוורירי ונימוח.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם איזו שוקולד אחר בבית? הוסיפו שוקולד חלב, או שוקולד עם תוספות שונות כמו אגוזים, אני מת על אגוזי מלך יחד עם השוקולד! גם פירות יער עשויים להתאים למילוי – שאפו קצת פירות טריים עם שוקולד והאמת? אפשר גם גנאש שוקולד מעל לאחר האפייה. היצירתיות שלכם יכולה להתפרץ כאן!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי שמרים טריים?
במקרה הזה, אפשר פשוט להשתמש בשמרים יבשים. יחס השימוש הוא 1:3 – כלומר, כ-10 גרם שמרים יבשים יתאימו לשימוש במקום 30 גרם שמרים טריים.
איך אני יודע אם הבצק תפח מספיק?
למטרה זו, השתמשו בשיטת "הדקירה". אם אתם דוקרים את הבצק באצבע וחריצים נשארים, זה זרם טוב! אם הבצק עולה חזרה מהר מדי, הוא לא תפח מספיק.
האם ניתן להכין את העוגה יום קודם?
כמובן! אפשר להכין אותה ביום הקודם ולשמור במקרר. לפני ההגשה, חיממו בתנור לכחצי חצי שעה.
מה עושים אם העוגה יוצאת יבשה?
אם מישהו מתלונן על יובש, שימו לב שלא אפיתם יותר מדי, ותוסיפו מיד קוטג' או רוטב שוקולד בתחושה במטרה להרטיב.
האם אפשר להמיר את הסוכר בעוגה לסוכר טחון?
אין כל בעיה בכך! אפשר בהחלט להשתמש בסוכר קוקוס או פרופורציה עם ממתיקים אחרים.
איך אני יכול לדאוג שהעוגה שלי תהיה גבוהה ואוורירית?
הכל תלוי בלישת הבצק. תנו לו את הזמן שלו להתמזג וליהנות מהתפחתו. קנייה בבצק תמיד משדרגת את התהליך!
מה אפשר לשים על העוגה לאחר האפייה?
אוהבים את ההגשה עם גנאש שוקולד? גם ריבה פירותית יכולה להתאים כדי להעניק טוויסט טעים!
האם אפשר להכין את העוגה בגרסה טבעונית?
בהחלט! פשוט השתמשו בחלב צמחי ובביצים שטחיות פריכות או תחליפי ביצים אחרים.
מה כדאי לעשות אם אני לא בטוח שהתפיחה של הבצק הצליחה?
אם יש ספק, תמיד אפשר לחמם את תנור האפייה ולבצע "תפיחה של תנור" ולתת לבצק לעלות.
כיצד אחסן את העוגה אחרי ההכנה?
אחסנו במקום קריר ומוצל, וכדאי לשים את העוגה בקופסה סגורה, כך היא תישאר רכה וטעימה יותר.
עכשיו, כשכבר ברשותכם מתכון מסוגנן לעוגת שמרים שוקולד ברמה העליונה, אני מזמין אתכם לחלוק את המתכון הזה עם כולם – תשתפו חברים, משפחה וכל מי שאוהב מתוק! כי העוגה הזאת היא פשוט מדהימה שכולם צריכים להכיר!