חזה עוף בטמפורה – המתכון המושלם שיגרום לכולם להתמכר!
בא לכם לפנק את עצמכם ואותם בשילוב המטריף בין קריספיות לאוף עסיסי? מתכון החזה עוף בטמפורה שיגרום לכולם ללקק את האצבעות – הוא לא סתם מנה, הוא חוויה קולינרית שתרצו לשחזר שוב ושוב. כולנו יודעים שהקיץ כאן, וזה הזמן לחדש את מתכוני הבישול שלנו. המתכון המרגש הזה, שיגיע אליכם דרך המסורת היפנית, יוסיף טאץ' של חדשנות לכל ארוחה מבית אמא או סבתא. הוא מדהים, מושלם וגם משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס למערכת החושים והטעימות, נבין רגע מה דרוש לנו כדי ליצור את המנה המהממת הזו. השילוב של רכיבים יגרום לאן אנו לא נגיע – מדובר ברכיבים פשוטים שכנראה כבר יש לכם בבית. כל מה שדרוש לכם זה:
- 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי של 1 ס"מ
- 1/2 כוס קמח (אפשר לבחור קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס מים מוגזים (כדי להקנות את הקריספיות המושלמת)
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שום עלי (שום קצוץ גם יעשה עבודה טובה)
- שמן לטיגון עמוק
- רוטב סויה להגשה (רק אם אתם רוצים להרים את זה לשלב הבא)
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים צמחוניים? תרצו להכין את המנה הזאת עם תחליפים? אין בעיה! במקום חזה עוף, אפשר לשים פטריות פורצ’יני או קישוא חתוך לרצועות. הגרסה הזו תעשה פלאים ותהיה פשוט אגדה! אפשר גם לשים תיבול נוסף כמו סומאק או כמון – כל אחד מהשוטים נוח לו!
שלבי ההכנה
עד כה דיברנו על רכיבים, ועכשיו יש לנו תרשים כלל איך להכין את המנה בפשטות וביעילות. מהנסיון שלי, חשוב לשים לב להוראות ההכנה הקלות והנוחות הבאות:
- נעביר את כל רכיבי הבצק (קמח, מים, ביצה, מלח, פפריקה ושום) לקערה ונערבב בעזרת מטרפה עד שנasilם מסה חלקה ללא גושים.
- נחמם בשמן את השמן בסיר עמוק או במחבת רחבה על חום בינוני-גבוה.
- ניקח רצועת עוף אחת ונעטוף אותה בתערובת הבצק, כך שהעוף יהיה כולו מכוסה בשכבת טמפורה.
- נעביר את רצועת העוף לתוך השמן החם בזהירות, כך שלא יישבר לנו הרגע הזה.
- נטגן את החזה עוף כ-3 דקות מכל צד, עד שהן משיגות צבע זהוב וקריספי.
- נוציא את החזה עוף מהשמן באמצעות כף מחוררת ונסננן על נייר סופג.
- נחזור על הפעולה עם שאר רצועות העוף עד שנגמור את הכמויות (המון טעים).
- נחכה לחמין בחיק פח גירוי עם רוטב סויה.
- נגיש את המנה עם ירקות טריים או סלט צד.
- נניח את המנה על השולחן ונתלהב מהפלאים שעשינו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנה מוכנה ומוגשת, זה לא הזמן להפסיק להיות יצירתיים! אפשר להוסיף למנה:
- רוטב חריף לקצת חריצים ואקסטרה טעם.
- אגוזי לוז קצוצים להתענגות על טקסטורה שונות.
- תוספות ירקות כמו קישוא קלוי או בצל סגול פרוס לקישוט.
- מנה של סלט מרענן – זה יזדקק לכל טיסה עפליחה!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם השמן מספיק חם?
הדרך הכי טובה לדעת היא לטבול קצה של עץ בעובי קטן לשמן. אם יש בועות מסביב, הסמן חם בצורה מדהימה.
האם אפשר להכין את הבצק מבעוד מועד?
כן. אתם יכולים להכין את הבצק כמה שעות לפני ולהשאיר אותו במקרר – זה אפילו יעזור לו להתיישב יותר טוב!
האם הרוטב סויה ממש הכרחי?
לא, הרוטב סויה לא הכרחי. אבל אם אתם אוהבים להתנסות עם טעמים ובאותו חיך, אלו באמת ביסים מטריפים!
מה אני עושה אם אין לי קמח?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או בשיבולת שועל טחונה, זה בהחלט יביא תוצאה נהדרת בשילוב עם מי התסיסה.
האם אפשר לטגן בשמן זית?
כדאי להעדיף שמן נייטרלי כמו סויה או קנולה, משום ששמן זית אינו מתאים ביותר בזכות הטמפרטורות הגבוהות.
האם אפשר להכין את זה בתנור?
כן! כדי לשמור על קריספיות, יהיה צורך בכמה טיפים. לפזר את הבצק על מגש ולאפות בטמפרטורה גבוהה.
כמה זמן המנה מחזיקה?
מנה זו לא מחזיקה יותר מדי, אך היא טעים ברחבי המקרר למשך שלושה ימים. בהצלחה בפיקניק!
אפשר להכין עם עוף קפוא?
לא מומלץ! היכולת ליצירת הטמפורה תלויה במרקם ובחום – לכן, עדיף לעבוד עם עוף שיש לו טמפרטורת החדר.
אילו ירקות אפשר לשים בצד?
כל ירק שתרצו. סלט עגבניות ומלפפונים, גזר חמוץ או קולסלאו מושלם!
מה שתיתי עם עוף בטמפורה?
רטבים לא מתבלים! קוקטיילים מתוקים או סודה עם מיץ יהיו האובססיות הכי דומות למדריך הזה!
לפני סיום, אם אהבתם את המתכון והחוויות שצברנו כאן, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. עבודת ידיים זו היא המתכון המושלם להציג את כשרונותיכם לקהל. תהנו מהמנה, בתיאבון!