עוגה בחושה עם שמנת חמוצה וקינמון – מתכון אגדי!
אין ספק שעוגות בחושות מהוות את אחד מהמאכלים הכי מושלמים והשמנת החמוצה בודאי מוסיפה לתוצאה פלאים שלא תיארתם. תארו לעצמכם עוגה גבוהה, זהובה ואוורירית, ששומרת על עסיסיות מדהימה, ושכל ביס ממנה נמס בפה, מרגע שהקינמון נכנס לתמונה. משהו אחר קורה במטבח שלנו בזמן ההכנה – ריח המשגע של הקינמון ממלא את האוויר ומזמין את כל בני הבית להתאגד סביב הס сладו המעלף הזה. מתן זמן לכל השכבות של טעמים להיטמע יחד פשוט יוצר את אחד מהמתכונים הכי טעימים שיש.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, אנחנו נצטרך את המרכיבים הבאים :
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים בינוניות
- 1/2 כוס שמן צמחי
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף קינמון
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (10 גרם)
- 1 שקית תמצית וניל (במידה ואוהבים את הטעם)
- קורט מלח
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי ומקנה קראנץ' באמת מעניינת)
מרכיבים חלופיים
אם יש אנשים בקהל שמעדיפים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים בממרח רסק תפוחים או טחינה גולמית. כמו כן, אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום השמן הצמחי, והחליף את השמנת החמוצה ביוגורט סויה. גם יבוא עליכם יום שתרצו ללא גלוטן? פשוט השתמשו בקמח שקדים או קמח תפו”א.
שלבי ההכנה
כעת, נתחיל במלאכת ההכנה! לצורך הכנה מהירה ופשוטה, הקפידו לעקוב אחרי השלבים הבאים:
- חוממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה בינונית, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה וטורפים עד שהנוזלים מתאחדים.
- בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון וקורט מלח.
- מוסיפים בהדרגתיות את החומרים היבשים לתערובת הנוזלית, תוך כדי ערבוב בעזרת מרית.
- מוסיפים את החלב ואלו שמאוד אוהבים את הטעם יכולים להוסיף את תמצית הווניל.
- אם אתם מוסיפים אגוזי מלך, זה הזמן לתלוש את הקראנץ’ לתערובת.
- מעבירים לתבנית עוגה בגובה 24 ס”מ, אשר משומנת ועם נייר אפייה בתחתית.
- מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה והשיניים יוצאות נקיות כשניסינו לדקור את העוגה.
- נותנים לעוגה להתקרר קצת ואז מעבירים לרשת קירור.
- כשהעוגה מתקררת, פיזרו אבקת סוכר למעלה והגישו.
שלב הסיום
בסיום התהליך, מדובר בעוגה שנראית כמו יצירת אמנות, רכה ונימוחה, שהכי כיף ללגום אותה בכוס קפה של הבוקר או סתם לערב של מתוק. אתם תכינו אותה שוב ושוב – היא פשוט ממכרת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מהשיחות שלי עם חברים ומכרים, שמעתי על המון תוספות אפשריות שיביאו את העוגה שלכם לרמה אחרת. אתם יכולים לנסות להוסיף לתערובת שוקולד צ'יפס – כולם אוהבים! או לשדרג את העוגה עם קוביות של תפוחים או אגסים. אם אתם אוהבים את התוספת היותר חריפה, כוכבי אניס מתובלים בהחלט יכולים להיות תוספת חורפית. עוד טיפ: כמה כפות של ריבת תות מתחת לשכבת הסוכר למעלה יוסיפו חווייה חמצמצה ואותנטית!
שאלות ותשובות
אפשר לאכול את העוגה הזו גם כשהיא חמה?
אבל למה לא? עוגה בחושה חמה היא חוויה בלתי נשכחת. רק תדאגו לא לשרוף את הלשון!
האם אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט?
בהחלט! יוגורט ייתן לעוגה טוויסט מעניין ויהיה גם בריא יותר.
מה אם אין לי קינמון בבית? מה לעשות?
אם אינכם יכולים למצוא קינמון, אתם יכולים להשתמש בתערובות תבלינים אחרות כמו ג'ינג'ר או מוסקט.
איפה אפשר לשמור את העוגה?
העוגה נשמרת היטב במקרר, עטופה היטב, וכמובן שאפשר להקפיא פרוסות לשימוש עתידי.
לכמה זמן העוגה שומרת טריות?
העוגה תישאר טרייה במשך 3–5 ימים במקרר.
אם אני רוצה עוגה גבוהה יותר, מה לעשות?
אפשר להכין שתי תבניות ולהניח אחת על השנייה. ככה תיצרו עוגת שכבות וואו!
אפשר להכין את העוגה גם בלי סוכר?
כן! ניתן להשתמש בסוכר קוקוס, או ממתיקים טבעיים שונים כמו ס stevia.
האם תוכלו להשתמש בקמח אחר?
ישנן גרסאות מקמח שקדים או תפו”א שיביאו תוצאה נהדרת וגם ללא גלוטן!
מהי הדרך הטובה ביותר להגיש את העוגה?
העוגה תשתדרג כאשר תגישו אותה עם כדור גלידה וניל ליד או רוטב דובדבנים רענן.
למה עלי לשתף את המתכון הזה?
כי מדובר בתוצאות משגעות, תענוג של ממש, וזה יהיה לא רק טעים, אלא גם שמח במשפחה ובחבורה!
אם הגעתם עד כאן והתעורר בכם החשק לנסות, אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. הצלחה והנאה ממטבחכם!