סוד הקציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב Revealed

קציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב: המנה שתכבוש את הלב

דמיינו את זה: אתם נכנסים למטבח, והרוח מפיצה ריחות עזים של תבלינים, בשר ואהבה. לא סתם אהבה, אלא אהבת סבתא שמזמינה אתכם לארוחה שאי אפשר לעמוד בפניה. קציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב משגעות בכל כך הרבה דרכים, שהן יגרמו לכם לרצות ללקק את הצלחת ולהילחם על הביס האחרון! מה יש בקציצות האלה, עם האיורי המושלם והטעמים המעלפים, שהופך אותן למנה הכי מדהימה שיש? כל פרט קטן, החל מהמרכיבים ועד השיטה, יוצר חוויה קולינרית שאין כמוה. גבירותי ורבותי, הגיע הזמן להכניס את הידיים שלנו לבצק (או לבשר, במקרה הזה) וליצור את המנה המושלמת!

זמן הכנת המתכון: 60 דקות, רמת קושי: בינונית, מתכון ל-4-6 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מינונים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

”אז במה נתחיל?” אתם שואלים את עצמכם. ובכן, נתחיל במרכיבים הבסיסיים שנזדקק להם. קחו בחשבון שכל מרכיב הוא כמו שחקן בתזמורת, וכולם יחד יוצרים סוקטה של טעמים ראויה לפרס אוסקר. בואו נראה מה נדרש:

  • 500 גרם בשר בקר טחון, שימשיך לבעבע על הלשון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק, כדי להכניס קצת מתיקות
  • 1 גזר גרר, שיבליט את הצבעים
  • 2 שיניים שום קצוצות, לא להחמיץ!
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה, בשביל ההשתלה הירוקה
  • 1 ביצה, לקישור המושלם
  • ½ כוס פנקו (או לחם מרוסק), לניגוד מושלם
  • 1 וחצי כפית מלח, להנחלת טעמים
  • 1 כפית כמון, שיתחיל להפעיל את חוש הריח
  • ½ כפית קימל, שיתן קצת עוקץ
  • ½ כפית הל, טוויסט מענג במיוחד
  • 1 ½ כוסות מים רותחים, לרוטב הצהוב, חושפניים איפה שצריך
  • 2 כפות שמן זית, יהפכו את הכל לברור יותר
  • כמון נוסף למלח, והחיים יפתיעו את כולם

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשיש לנו את כל החומרים במוזיקה תחושה עם הניחוחות הנעימים בעיניים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. שלב אחרי שלב, אנחנו נבנה את המנה המושלמת.

  1. מעבדים את הבשר עם הבצל, הגזר, השום ופטרוזיליה בקערה גדולה.
  2. מוספים את הביצה, הפנקו והמלח ומתבלים בכמון, קימל והל.
  3. יוצרים קציצות בגודל כף שקופה ומשטחים אותן מעט.
  4. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הקציצות.
  5. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן שחומות וטעימות בעיניים.
  6. מעבירים את הקציצות לצלחת.
  7. באותה מחבת, מוסיפים מים רותחים על שארית השמן ומערבבים באומץ.
  8. מוספים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.
  9. אני ממליץ להוסיף עוד קצת שמן זית לדגשים אחרונים.
  10. מסננים את הקציצות ומשאירים אותן להרגיש את רוטב הצהוב המניחם.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אוקי, הקציצות מוכנות וראויות לשולחן! אבל רגע, אפשר גם לשדרג אותן לכמה רעיונות מגניבים!

  • אפשר לנסות לגרסה טבעונית על בסיס טופו או קטניות בעשר דקות בלבד.
  • לברורים, אפשר להוסיף צלפים או חומץ בלסמי לרטב.
  • בולי ירקות כמו גזר, קישואים או כרובית בתור תוספת יוצרות חפים נוספים.
  • אולי תרצו לפרוס את הקציצות על לחם פריך וליצור סנדוויץ' משוגע?
  • אפשר גם לשתף בהצלחה על פסטה רכה או אורז מבושל.

שאלות ותשובות

איך מטגנים קציצות מבלי שיתפרקו?
יש לכם סוד מחמם? טפחו על הקציצות עד שהן מבושלות ויש בידכם. למעט אינטימיות, הניחו להן כמה דקות ולא תזיעו.

האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות ולשמור במקפיא עד שצריכים. רק אל תשכחו להפשיר אותן לפני הבישול.

מה ניתן להוסיף לרוטב כדי לשדרגו?
עצם העניין הוא לנצח על התבלינים שלכם. תוספים כמו חריף, כוסברה, או רוטב עגבניות עוזרים להצליל מעניין במיוחד!

איך שומרים על הטעמים ברוטב?
בעיקרון, ברוטב מרוכז היפוכה יבדוק את זמן הבישול. 30 דקות יְִבֵּרְכוּ את הטעמים.

אילו תוספות מומלצות?
בתודה לדמיון, ירקות כמו קישואים וזיתים משתלבים נהדר. כמו כן, שמן זית אפשרי למי שאוהב.

האם כדאי להוסיף קמח לקציצות?
אם אתם אוהבים קציצות אווריריות, קמח עשוי להחמיא ואפשר לשים שוקול קמח ומים!

מה מגישים עם הקציצות?
אפשר ללוות באורז ריחני, פיתה טרייה או סלט ירקות. כך לא משאירים מקום לריב!

איך אדע אם הבשר מתאים לקציצות?
בשר כהה ושומני ייתן לכם קציצה עסיסית יותר. לבדוק רמות עם שומן 20-30%!

אילו סוגי בשר אפשר להשתמש?
אפשר גם לשלב טחינה עוף או הודו. במסלולים הקולינריים, זה סופר טעים.

מה אם אני לא אוהב תבלינים?
מתכון אפשר כללה של תבלינים רק מה שווה לכם! גם לפחות קצת מליץ בסוף ייצא לכם מעניין.

בסופו של דבר, מתכון קציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב הוא באמת "הכי טעים שיש". אם השתכנעתם, שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות וגרמו לכל אהוב שלכם לנסות להכין! החיים הם באוכל, והאוכל הוא בחיים שלכם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן