סלט בורגול מתכון 10 דקות שטעים ומפתיע!

"`html

סלט בורגול מהיר – מתכון מדהים במינימום זמן!

סלט בורגול הוא אחד מהסלטים הכי טעימים שיש – מרענן, קל, ובמיוחד כשהוא מגיע עם טוויסט אישי שלנו. דמיינו את החומרים הטריים, הבורגול הנימוח והטעמים המזרח-תיכוניים שמחכקים לכם את הלב. הסלט הזה כל כך אגדי שהוא יגנוב את ההצגה בכל ארוחה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט המושלם הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 1 כוס בורגול (כמחצית מבושל)
  • 2 כוסות מים חמים
  • 1 מלפפון גדול קצוץ
  • 2 עגבניות בינוניות קצוצות
  • 1/2 בצל קטן קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 2-3 כפות מיץ לימון (לפי הטעם)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעמים האישיים שלכם

אופציה נוספת עבור גרסה טבעונית: פשוט הוציאו את הבצל והתוספות שהן לא טבעוניות, והסלט עדיין ייצא מעלף!

שלבי ההכנה

כעת נצא לדרך! כשאתם מכינים את הסלט הזה, אני ממליץ לנסות להיות יצירתיים – להוסיף תבלינים שאתם אוהבים או לשלב ירקות נוספים.

  1. לבשלים את הבורגול: שימו את הבורגול בקערה בינונית והוסיפו את המים החמים. תנו לו להשרות כ-10 דקות עד שהבורגול יהפוך רך.
  2. בזמן שהבורגול סופג את המים, קצצו את כל הירקות – את המלפפון, עגבניות, בצל, פטרוזיליה ונענע.
  3. כשבורגול רוכש את המרקם המושלם, סננו אותו ושטפו במים קרים.
  4. לאחר סינון הבורגול, הוסיפו את כל הירקות הקצוצים לקערה גדולה.
  5. פרשו את הבורגול העליוני על הירקות והחלו לערבב בעדינות.
  6. עכשיו הגיע הזמן לתיבול – הוסיפו את מיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל וערבבו שוב היטב.
  7. תנו לסלט לנוח מעט במקרר לפני ההגשה כדי להחמיא כל טעם וטעם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

התוספות הן חלק מהכיף שבסלטים! אתם יכולים להוסיף אורז צבעוני, גרגרי רימון לטעימה מיוחדת, או טחינה להגשה עשירה וקרמית. אם בא לכם להתנסות, זריקת כמה שקדים קלויים או אגוזי מלך יכולה להיות מדהימה! וכמובן שאי אפשר לשכוח את תיבול הסלט בשמן זית איכותי או להכין אותו ברוטב יוגורט קליל לשדרוג נוסף – הכל תלוי בטעם האישי שלכם.

שאלות ותשובות

מה אפשרי להוסיף לסלט אם אני רוצה לתת לו טוויסט?
מצוין! אתם יכולים להוסיף פרוסות אבוקדו, תבלינים נוספים כמו כמון או חרדל, ואפילו כמה פיסות גבינת פטה.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
ודאי! הסלט לא יאבד מהטעימות שלו והשילוב של הטעמים רק יתרום לו. שימו לב לשמור על הירקות בצד עד שהסלט מוכן להגשה כדי למנוע ריכוך מיותר.

מה עושה את הסלט הזה כל כך בריא?
בורגול הוא מקור מעולה לסיבים תזונתיים, ויזכה לכם בבריאות לבבית. הירקות מוסיפים ויטמינים ומינרלים חיוניים.

אפשר להכין את הסלט בלי גלוטן?
כן! פשוט החליפו את הבורגול בקינואה או אורז מלא, ואין צורך להתפשר על הטעם!

באיזה סוג שמן זית לבחור?
שמן זית איכותי בהחלט נדרש כאן! בחרו בסוג כתית מעולה כדי ליהנות מכל היתרונות הבריאים וגם מהטעמים המדהימים.

יכול להיות שהבורגול לא רך דיו? מה עושים?
אם הבורגול לא רך, ניתן להוסיף מעט מים רותחים לתת לו זמן נוסף לספוג את הנוזלים.

האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
הסלט יכול להישמר במקרר למשך יומיים, אך כדאי לאכול אותו טרי כדי ליהנות מהדרגתיות של הירקות.

איך להגיש את הסלט?
הכי טוב להגיש את הסלט בקערה מעוצבת, להתקשט בנענע פרוסה על גבי הסלט, ולצד לחם פיתה טרי או טחינה להשלמת המנה!

מהי המנה המושלמת לצמוד לסלט הזה?
אני ממליץ על חזה עוף בגריל או דג מוחמצת. כל אחד מהם ישלב בצורה מושלמת את הטעמים!

אפשר להכין את הסלט לילדים?
בוודאי! תסבירו להם על הרכיבים הבריאים ותתנו להם לעזור בחיתוך הירקות (לפי גיל כמובן). זה יכול להיות כיף ובסוף הם יבינו שהאוכל הבריא הוא טעים גם!

אז למה אתם מחכים? תצאו, תקנו את כל המרכיבים, ותחיו את החוויה המדהימה הזו במטבח שלכם! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות – הסלט הזה חייב להפיץ אהבה!

"`

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

סוד הטופו במחבת שכולם מדברים עליו

איך להכין טופו במחבת אז אתם בוודאי תוהים איך להכין מנה שמתאימה כמעט לכל תפריט, מנה שיכולה להפוך באחת להיות האורחת המרכזית

להזמנה >> דילוג לתוכן