מתכון מושלם לשניצל טופו מדהים – הבריאות במרכז!
דמיינו לעצמכם שבתוך שניצל טופו אתם מגלים עולם שלם של טעמים, שכבות של פריכות ועסיסיות, כל ביס הוא חגיגה חורגת מהגבולות המוכרים של השניצלים הרגילים. שניצל טופו הוא לא סתם מנה, הוא יצירת מופת קולינרית שניתן להכין בקלות בבית – ממכר, מעלף ואגדי! רוצים לדעת כיצד להכין את השניצל המושלם? אז הכינו את המסלול שלכם והכנסו למTL-של המטבח!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את השניצל הטופו המושלם, אנו זקוקים למעט תמציות קסם שאותן נשלב יחד. הנאה עצומה מרגע ההכנה ועד לטעימה!
- 400 גרם טופו קשה (מומלץ סויה אורגנית)
- 1 כוס קמח חיטה או קמח תפו”ח
- 1/2 כוס פנקו (אולי גם קמח תפו”ח לטבעונים)
- 2 ביצים או תחליף ביצה (לגרסה הטבעונית)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח מלא
- 1/2 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- שום גרוס או שום קצוץ – לפי הטעם
- שמן לטיגון (רצוי שמן קוקוס או שמן זית)
כמו שאתם רואים, מרכיבים אלה נגישים מאוד לכל אחד ואחת מכם. הטופו, שהוא מקור מצוין לחלבון צמחי ובריא, נותן לשניצל את הבסיס המוצק שלו. רוצים לשדרגו? תהיו חכמים! אנשים אוהבים את המתכון הזה גם עם בעיה של גלוטן? פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
הבמה מוכנה, כוכב השואו שלנו הוא עכשיו הטופו! בואו נתחיל.
- בשלב הראשון, חתכו את הטופו לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
- שימו את חתיכות הטופו במגבת יבשה וסחטו מעט את הנוזלים מהם.
- בתוך קערה, אנחנו מכינים את תהליך הלימון – קמח, שום, מלח, כמון ופפריקה. מערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, נשבר את הביצים או נניח את תחליף הביצה.
- ועכשיו הגיע הזמן לדחוף לפרורי הפנקו המיוחדים שלנו – רצוי להוסיף מעט מלח ולערבב.
- מוסיפים טופו להנמל ושמים אותו בקמח משני הצדדים.
- אחר כך, טובלים אותו בביצה ואחר כך בפנקו.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את השניצלים מ-2-3 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים ופריכים.
- מניחים באמבטיית ניגוב על מגבונים יבש כדי להיפטר משומן עודף.
הכנתם שניצל מקסים! וטבעוני עוד יותר, זה הזמן לחשוב על תוספות אפשריות!
תוספות ושדרוגים
רוצים לשדרג את השניצל? מה דעתכם להוסיף רוטב טחינה עשיר עם שום וסחוג? תוספת שהולמת אותו בצורה מושלמת!
ואם זה לא מספיק, אפשר להוסיף ירקות קלויים בצד. תחשבו על קישואים, גזר ואפילו תפוחי אדמה. כל מה שיש על השולחן יהפוך את המנה למושלמת!
מקווים שגם ממש טעים לכם? אם עוד לא – אולי תנסו להוסיף מיץ לימון לרטבים או לסלטים שאתם אוהבים ליד השניצל!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את השניצל בטיגון אווירי? בהחלט! טיגון אווירי מבטיח שהשניצל יישאר פריך בחוץ ועדין ועסיסי בצד הפנימי.
אפשר לשים את השניצלים במקפיא ליום למחרת? כמובן! תעשו את השניצלים, תכניסו למקפיא, ותהיו מוכנים תוך כמה דקות בשבת הבאה שחפצים בו.
מה לדעתי הטעם המושלם של השניצל? לפעמים הגבינה והעגבנייה צובעות את השניצל בטעמים מגוונים. שלבו את זה עם ירקות טריים!
האם זה בריא? בוודאי! הטופו מספק חלבון, ועכשיו כשאתם יודעים איך להכין אותו לילדיכם, הם יקפצו מחדוות האוכל!
האם השניצל גם מושלם לילדים? בהחלט! כאשר הילדים נהנים ממראה המנה, הם גם נוטים לטעום אותה.
האם אפשר להשתמש בטופו רך? אפשר, אבל זה דורש יותר טיפולים – לדוגמה, פשרות עם הפנש אחוד, אז כדאי לכם לדבוק בטופו קשה.
מהי הגישה לשדרגו את השניצל? לשלב פירות יבשים כמו צימוקים ובשילוב עם קטניות רכות!
מה עושים אם השניצל לא יוצא פריך? יש לקחת בחשבון שהשמן במקפיא מספיק כדי לשמור עליו רך ולא יבש.
האם אפשר לשדרג עשרות גוונים נוספים? בוודאי! אך תמיד כדאי לנסות את השילובים המוצלחים ביותר.
שניצל הטופו המדהים הזה הוא לא רק מנה מעולה, אלא דרך לחקור את הגבולות של האוכל הבריא והטעים. אז קדימה, שתפו את המתכון עם חברים ונתראה במתכון הבא – מי יודע, אולי תמצאו עולם חדש של טעמים!
פוסטים קשורים לנושא:
מבחר מגשי האירוח שלנו:
מגשי אירוח מלוחים
נשנושים
מגוון רולים
לחמים מדהימים
מבחר מתוקים
סלטי העונה