המתכון הסודי לקוגל אטריות המושלם שלך

המתכון הסודי לקוגל אטריות המושלם שלך
קוגל אטריות

מתכון לקוגל אטריות מדהים וממכר

תארו לכם רגע קטן על משפחה מתכנסת, ריחות נהדרים עולים מהמטבח, והאורחים מתעכבים רק כדי לגלות מה ההפתעה המבושלת בתנור. קוגל אטריות, המנה שבד"כ נעלמת מהשולחן לפני שחשבתם אפילו לחתוך את החתיכה הראשונה. זו בדיוק המנה שגורמת לכולם לחבק את הסירים, לחייך חיוך גדול ולהתענג על הטעמים הפשוטים והטעימים ביותר. המנה הזו לא סתם מתכון, אלא זיכרון מהילדות, קשורה ברגשות חמים, אהבה ותחושת הבית. אז בואו נצלול לתוך הנס המופלא של קוגל האטריות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקוגל האגדי הזה, נצטרך לאסוף את כל החומרים המושלמים. המתכון הזה מכיל אטריות שנמסות בפה, ביצים, סוכר, תבלינים ועוד כל מיני דברים משגעים שלא תוכלו להפסיק לחשוב עליהם!

  • 500 גרם אטריות ביצים
  • 4 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר (מומלץ לשלושה רבעי כוס)
  • 100 גרם חמאה ממומסת
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (או מונחים קונפי)
  • 1/2 כוס צימוקים (לא חובה, אבל מadds touch משגע!)

אם תרצו, אתם יכולים להתנסות בגרסה טבעונית על ידי שימוש בקלחי תחליפי ביצים וחמאה. הקוגל יהיה עדיין מדהים, ואולי אף תוכלו להרגיש את הטרופיים במנות שלכם!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה. השלב הזה הוא שילוב של טעמים, אהבה ורגעים של זיכרונות.

  1. בשלב הראשון, נרתיח מים בסיר גדול ונוסיף את האטריות לשם. נבשל את האטריות במשך כ-7 דקות, עד שהן מתרככות.
  2. נסנן את האטריות במים קרים ונשאיר אותם בצד.
  3. במעבד מזון או בקערה גדולה, נקדח את הביצים, סוכר, חמאה מומסת, קינמון, תמצית וניל ומלח. נפיץ את התערובת עם מטרפה עד שהיא חלקה.
  4. נוסיף את האטריות לבצק שהכנו ונטמיע את התערובת באופן יסודי.
  5. נוסיף את התפוחים והצימוקים לתערובת – הקטע הזה נותן במפורש את הקסם!
  6. נשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ בתרסיס שמן או בחמאה, כדי שהקוגל לא יידבק.
  7. נשפוך את התערובת לתבנית ונשווה אותה באופן אחיד.
  8. נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הקוגל כ-45 דקות או עד שהקוגל מתייצב והחלק העליון מזהיב.
  9. נוציא מהתנור וניתן לקוגל להתקרר במשך כ-10 דקות לפני שנחצה אותו.
  10. ללקק את האצבעות וליהנות מהמנה המושלמת הזו!

אפשרויות תוספות

רוצים לקחת את הקוגל הכחול לרמה הבאה? תוספות רבות יכולות להפוך את הקוגל הזה לשיין של השולחן. אתם יכולים להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר מותך (לא תאמינו איך זה מתמזג!), חמאת בוטנים, או אפילו לשדרגו עם רוטב קרמל מלוח להפתעות. לא לשכוח, מלח פיקנטי על הרוטב הזה יכול להיות פשוט אגדי!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם הקוגל מוכן?
ברגע שהחלק העליון של הקוגל מתחיל להתהדר בצבע חום ואינו זז מכל הצדדים, זה סימן שהוא מוכן לצאת מהתנור.

אפשר להכין את הקוגל יום לפני?
בהחלט! הקוגל יכול להיות טעים לא פחות, ואפילו משתבח בטעמים. אם אתם מכינים מראש, חכו שיתקרר לגמרי, עטפו בשקית והכניסו למקרר.

מה עושים אם אין לי אטריות ביצים?
אין בעיה! אפשר להשתמש באטריות פסטה רגילה במתכון, רק תוודאו לכסות את האטריות בשמן כדי שלא יידבקו אחת לשנייה.

אפשר להכין את הקוגל ללא סוכר?
בוודאי! ניתן להשתמש בסוכר חום או בממתיקים טבעיים כמו דחוס סוכר. זה יכול לשדרג את המנה למשהו דל פחמימות ובריא יותר.

האם ניתן להשתמש בתפוחי עץ אחרים?
בהחלט. תפוחי גרני סמית או תפוחי גאלה נהדרים להכנת הקוגל, כדאי רק לשים לב לחמיצות או מתיקות של התפוחות.

מה אם אני רוצה קוגל יותר מתוק?
אין בעיה! פשוט הוסיפו עוד קצת סוכר לתערובת, או חשבו על קישוט מגניב כמו סוכריות צבעוניות או שקדים קצוצים!

האם ניתן לגרום לקוגל להיות מלוח יותר?
בהחלט! אתן יכולות להוסיף גבינת פטה לתערובת או אפילו קצת גבינת מוצרלה.

כמה זמן יישאר הקוגל במקרר?
הקוגל יישאר טרי במקרר בין 3-5 ימים. רק דאגו לשמור אותו בכלי סגור או מכוסה.

האם ניתן להקפיא את הקוגל?
כמובן! הקפיאו את הקוגל עטוף היטב, וכשאתם רוצים להוציא אותו, השאירו להפשיר במקרר ללילה.

מה הדרך הכי טובה לחמם את הקוגל?
חממים את הקוגל בתנור על טמפ' נמוכה (כ-150 מעלות) למשך מספר דקות, או במיקרוגל.

ועכשיו, כשסיימתם להכין את הקוגל המושלם הזה, אל תהססו לשתף את המתכון עם כל החברים והרשתות החברתיות שלכם. יהפוך את הקוגל הזה ללהיט של השולחן!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

גלה כמה גרם חלבון יש בפיצה המפתיעה!

"`html מה כמות החלבון באמת בפיצה? תגלית מרשימה! כולנו אוהבים פיצה! היא נחשבת לאחת המנות הכי פופולריות בעולם, אבל כשמדובר על תזונה,

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן