מתכון לקוגל אטריות מדהים וממכר
תארו לכם רגע קטן על משפחה מתכנסת, ריחות נהדרים עולים מהמטבח, והאורחים מתעכבים רק כדי לגלות מה ההפתעה המבושלת בתנור. קוגל אטריות, המנה שבד"כ נעלמת מהשולחן לפני שחשבתם אפילו לחתוך את החתיכה הראשונה. זו בדיוק המנה שגורמת לכולם לחבק את הסירים, לחייך חיוך גדול ולהתענג על הטעמים הפשוטים והטעימים ביותר. המנה הזו לא סתם מתכון, אלא זיכרון מהילדות, קשורה ברגשות חמים, אהבה ותחושת הבית. אז בואו נצלול לתוך הנס המופלא של קוגל האטריות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקוגל האגדי הזה, נצטרך לאסוף את כל החומרים המושלמים. המתכון הזה מכיל אטריות שנמסות בפה, ביצים, סוכר, תבלינים ועוד כל מיני דברים משגעים שלא תוכלו להפסיק לחשוב עליהם!
- 500 גרם אטריות ביצים
- 4 ביצים גדולות
- 200 גרם סוכר (מומלץ לשלושה רבעי כוס)
- 100 גרם חמאה ממומסת
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 2 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (או מונחים קונפי)
- 1/2 כוס צימוקים (לא חובה, אבל מadds touch משגע!)
אם תרצו, אתם יכולים להתנסות בגרסה טבעונית על ידי שימוש בקלחי תחליפי ביצים וחמאה. הקוגל יהיה עדיין מדהים, ואולי אף תוכלו להרגיש את הטרופיים במנות שלכם!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה. השלב הזה הוא שילוב של טעמים, אהבה ורגעים של זיכרונות.
- בשלב הראשון, נרתיח מים בסיר גדול ונוסיף את האטריות לשם. נבשל את האטריות במשך כ-7 דקות, עד שהן מתרככות.
- נסנן את האטריות במים קרים ונשאיר אותם בצד.
- במעבד מזון או בקערה גדולה, נקדח את הביצים, סוכר, חמאה מומסת, קינמון, תמצית וניל ומלח. נפיץ את התערובת עם מטרפה עד שהיא חלקה.
- נוסיף את האטריות לבצק שהכנו ונטמיע את התערובת באופן יסודי.
- נוסיף את התפוחים והצימוקים לתערובת – הקטע הזה נותן במפורש את הקסם!
- נשמן תבנית בקוטר 24 ס"מ בתרסיס שמן או בחמאה, כדי שהקוגל לא יידבק.
- נשפוך את התערובת לתבנית ונשווה אותה באופן אחיד.
- נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הקוגל כ-45 דקות או עד שהקוגל מתייצב והחלק העליון מזהיב.
- נוציא מהתנור וניתן לקוגל להתקרר במשך כ-10 דקות לפני שנחצה אותו.
- ללקק את האצבעות וליהנות מהמנה המושלמת הזו!
אפשרויות תוספות
רוצים לקחת את הקוגל הכחול לרמה הבאה? תוספות רבות יכולות להפוך את הקוגל הזה לשיין של השולחן. אתם יכולים להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר מותך (לא תאמינו איך זה מתמזג!), חמאת בוטנים, או אפילו לשדרגו עם רוטב קרמל מלוח להפתעות. לא לשכוח, מלח פיקנטי על הרוטב הזה יכול להיות פשוט אגדי!
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הקוגל מוכן?
ברגע שהחלק העליון של הקוגל מתחיל להתהדר בצבע חום ואינו זז מכל הצדדים, זה סימן שהוא מוכן לצאת מהתנור.
אפשר להכין את הקוגל יום לפני?
בהחלט! הקוגל יכול להיות טעים לא פחות, ואפילו משתבח בטעמים. אם אתם מכינים מראש, חכו שיתקרר לגמרי, עטפו בשקית והכניסו למקרר.
מה עושים אם אין לי אטריות ביצים?
אין בעיה! אפשר להשתמש באטריות פסטה רגילה במתכון, רק תוודאו לכסות את האטריות בשמן כדי שלא יידבקו אחת לשנייה.
אפשר להכין את הקוגל ללא סוכר?
בוודאי! ניתן להשתמש בסוכר חום או בממתיקים טבעיים כמו דחוס סוכר. זה יכול לשדרג את המנה למשהו דל פחמימות ובריא יותר.
האם ניתן להשתמש בתפוחי עץ אחרים?
בהחלט. תפוחי גרני סמית או תפוחי גאלה נהדרים להכנת הקוגל, כדאי רק לשים לב לחמיצות או מתיקות של התפוחות.
מה אם אני רוצה קוגל יותר מתוק?
אין בעיה! פשוט הוסיפו עוד קצת סוכר לתערובת, או חשבו על קישוט מגניב כמו סוכריות צבעוניות או שקדים קצוצים!
האם ניתן לגרום לקוגל להיות מלוח יותר?
בהחלט! אתן יכולות להוסיף גבינת פטה לתערובת או אפילו קצת גבינת מוצרלה.
כמה זמן יישאר הקוגל במקרר?
הקוגל יישאר טרי במקרר בין 3-5 ימים. רק דאגו לשמור אותו בכלי סגור או מכוסה.
האם ניתן להקפיא את הקוגל?
כמובן! הקפיאו את הקוגל עטוף היטב, וכשאתם רוצים להוציא אותו, השאירו להפשיר במקרר ללילה.
מה הדרך הכי טובה לחמם את הקוגל?
חממים את הקוגל בתנור על טמפ' נמוכה (כ-150 מעלות) למשך מספר דקות, או במיקרוגל.
ועכשיו, כשסיימתם להכין את הקוגל המושלם הזה, אל תהססו לשתף את המתכון עם כל החברים והרשתות החברתיות שלכם. יהפוך את הקוגל הזה ללהיט של השולחן!