כמה קלוריות יש בקינמון? התשובה עשויה להפתיע אותך!
לפני שנכנס לעובי הקורה של הקינמון, בואו נדבר על הדבר הכי מעניין – קלוריות. קינמון, אחת התבלינים הפופולריים ביותר, נפוץ במתכונים רבים ובתרבויות רבות. הוא נחשב לא רק כתבלין טעים אלא גם כחומר מרפא. אבל מה לגבי כמות הקלוריות שבו? בואו נברר!
מה זה קינמון ואיפה הוא נמצא?
קינמון הוא קליפות מיובשות של עץ הקינמון, והוא משמש לתיבול מזון, לתה ובעצם כקיומו של חוויית טעם. חוץ מהטעם המיוחד שלו, הקינמון מתקשר להיסטוריה עתיקה ולעובדות מעניינות:
- היוונים וה romים השתמשו בו במתכוני מזון.
- בימי הביניים הקינמון היה כה יקר שהוא שימש כמתנה מלכותית.
- בימינו, קינמון נמצא בכל מקום – מאוכלים מסורתיים ועד עוגיות מודרניות.
אז כמה קלוריות יש בו?
החדשות הטובות הן שהקינמון הוא דל קלוריות מאוד. בכפית קינמון טחון יש כשבע קלוריות בלבד! וזה באמת לא הרבה כשחושבים על זה:
- מדובר ביותר או פחות מקשר תפוח!
- אפשר לשלב אותו במתכונים שונים מבלי לחשוש מעודף קלוריות.
האם לקינמון יש יתרונות בריאותיים?
אנשים רבים לא יודעים, אבל יש לקינמון יתרונות בריאותיים מרשימים שכל אחד מהם נוגע בנושאים שהרבה מאיתנו חווים:
- אנטי-דלקתי: מקטין דלקות בגוף.
- מחזק את מערכת החיסון: מסייע בפעילות קוליוני החיסון.
- מסייע בתהליך העיכול: מסייע בהפחתת תסמינים כמו גזים או נפיחות!
יש גם סכנות?
כמובן שלא הכל ורוד. ישנם אנשים הרגישים לקינמון, במיוחד לאלו המצויים בשימוש מופרז. אם יש לכם איזושהי רגישות או אם אתם נמנים על קבוצות מסוימות, כדאי להתייעץ עם רופא.
תשובות לשאלות נפוצות על קלוריות וקינמון
1. האם קינמון יכול לעזור במשקל?
כן, הרבה אנשים טוענים שבזכות הקינמון המנגנון שלהם במטבוליזם משתפר.
2. האם קינמון טחון זהה לקינמון מקל?
לא בדיוק. טחינת קינמון משנה את מידת הארומה והמרקם, אך מבחינת קלוריות אין הבדל גדול.
3. אפשר להשתמש בקינמון במאכלים מלוחים?
בהחלט! הרבה שפים משלבים קינמון במאכלים כמו תבשילים, וזה בהחלט מוסיף טוויסט!
4. האם כדאי לצרוך קינמון כל יום?
מתון זה בסדר. אבל כמו כל דבר, מתון עם ההקפדה על הכמויות.
5. מהי השפעת הקינמון על סוכר בדם?
יש מחקרים המצביעים על כך שהוא עוזר בהפחתת רמות הסוכר.
איך לשלב קינמון בתפריט היומי?
עכשיו כשאתם יודעים כמה קלוריות יש בזה, איך אפשר לשלב את הקינמון בתפריט היומי? טיפים לשימוש:
- מוסיפים לקפה או תה – זה פינוק נהדר.
- מרקיזים על פנקייקים או וופל – פתאום הכל מתאזן!
- מוסיפים לעוד טעמים – כמו פירות או יוגורט.
סיכום? מה למדנו היום?
קינמון הוא תבלין שאפשר לשלב בקלות בכל מיני מתכונים, ויש לו ערך קלורי נמוך מאוד. בנוסף, הוא מספק לא רק טעם, אלא גם יתרונות בריאותיים שיכולים לשפר את איכות החיים שלנו. אז בפעם הבאה שאתם מבשלים או שותים תה, אל תשכחו לפזר קצת קינמון ולהרגיש איך המזל שומר עליכם בריאים וטעימים!