עולמנו מציע שפע טעמים וניחוחות ולצד המאכלים הפופולאריים שאהובים על רוב האנשים, יש לא מעט מאכלים אותם מעדיפה רק חלק מהאוכלוסייה. מכאן ניתן להבין שכשמארגנים אירוע בו המזון מהווה חלק מהותי, חשוב לדאוג לכך שכל המוזמנים ייהנו מהאוכל. משימה זו יכלה להיות קשה אלמלא היו חברות שמתמחות בכך ומספקות מגוון נרחב של מאכלים.
מגוון נרחב של מאכלים יאפשר לחובבי האוכל מלוח לחגוג עם מאכלים מלוחים בעוד חובבי האוכל החריף והמתובל ייהנו ממאכלים פיקנטיים יותר וחובבי המתוק ימצאו את המאכלים המתוקים האהובים עליהם. כמובן שיש לדאוג גם לשומרי הכשרות, הרגישים לגלוטן, הצמחונים והטבעונים, חובבי הבשר וחובבי המאכלים החלביים.
אופן הגשת המאכלים – חשיבות העיצוב והאסתטיקה של המזון
מעבר לסוגי המאכלים הרבים שניתן להגיש לאורחים במסגרת האירוע, יש להחליט מה יהיה אופן ההגשה. אופן ההגשה חייב להיות מושך, כאשר המאכלים צריכים להיות אסתטיים ומעוצבים. בין צורות ההגשה השונות ניתן למצוא בין היתר את הקייטרינג ואת מגשי האירוח. במקרה שמתלבטים בין שתי צורות ההגשה, יש לחשוב על המאפיינים של כל אחת מהן.
מתי כדאי לבחור במגשי אירוח?
אחד הדברים שמארחים רבים מעוניינים לעודד הוא יצירת אינטראקציה בין האורחים. במקרה שמזמינים קייטרינג, תיווצר פחות אינטראקציה בין האורחים משום שלרוב, האורחים ישבו ליד השולחן וישוחחו בעיקר עם המוזמנים שיושבים לידם. בניגוד לכך – במקרה שמזמינים מגשי אירוח, נוצרת תנועה רבה יותר, ולצד בחירת המאכלים, יותר אנשים משוחחים זה עם זה ואף מכירים אנשים חדשים.
הבדל נוסף בין קייטרינג ובין מגשי אירוח הוא כמות המזון שיכול כל מוזמן "להעמיס" על צלחתו, זאת בניגוד לקייטרינג בו המלצרים ניגשים לכל שולחן והמוזמנים בוחרים את המנה המועדפת עליהם מבין התפריט. כמו כן, במקרה שמזמינים מגשי אירוח, ניתן ליצור ערבוב בין טעמים שונים, במקרה של קייטרינג הדבר פחות אפשרי.
נוסף על כך, הזמנת מגשי אירוח מאפשרת למארחים להתאים את התקציב, משום שבניגוד לקייטרינג שעשוי להיות יקר יותר, ניתן להגיש מגוון מנות גם אם התקציב מוגבל.
מכל ההבדלים הללו ניתן להבין שכשהמארחים מעוניינים לייצר תנועה ולעודד אינטראקציה בין המוזמנים, רוצים לאפשר למוזמנים לאכול כאוות נפשם, לבחור בטעמים שונים ואף לחסוך בכספים, כנראה שכדאי להם לבחור במגשי אירוח על פני קייטרינג.