להרגיש על גג העולם – מהם המאכלים שמספקים חלבון בשפע?
חלבון – היסוד החיוני שבו מתחילה כל התפתחות שלנו, אלא אם כן אתם חיים על פירות ישנים בלבד. אם יש משהו שהרבה אנשים לא מבינים לגביו זה שאפשר ליהנות מהמאכלים גם כשמדובר בחלבון. בתור אנשים שאוהבים לאכול, כדאי באמת לדעת מה מצפה לנו מכל הביס שאנחנו מכניסים לפה. אז בואו נצלול לתוך הסושי של עולם התזונה ונדבר על המאכלים עתירי החלבון.
1. בשר – החבר הוותיק בקצות הסכו"ם שלנו
לאו דווקא צריך להיות חובב בשר כדי לדעת שבשר הוא מקור מצוין לחלבון. בין אם מדובר בעוף, בקר או גם דגים – כולם ברשימה. אבל רגע! אם הסיפור שלכם הוא של תחליפים, גם בזה ניגע.
תועלות הבשר:
- בקר: 22-30 גרם חלבון בפרוסת 100 גרם.
- עוף: מכיל בין 25-30 גרם חלבון ב-100 גרם של חזה.
- דגים: פי שניים מהשומן, פי שלושה מהחלבון – עם דוקטור חביב על הצד שלך.
2. קטניות – כח הנשים מהעולם הצמחוני
אם בשר זה לא הקטע שלכם, לא נורא! קטניות הן האפשרות המושלמת בשיח על חלבון. אז מהן הקטניות שיכולות לספק לנו אהבה ופרגיות? זה מצחיק, כי עם קטניות – כל המגוון הוא חלבון.
סוגי קטניות:
- עדשים: כ-9 גרם חלבון בצורה ייחודית.
- חומוס: 19 גרם חלבון ב-100 גרם – מספיק לתת פה לאור מהשולחן.
- שעועית: מסלול מהיר ל-21 גרם חלבון, לא מזיק גם לארוחת צהריים.
3. מה עם ביצים – לחבק את המצוינות?
כל חובבי האומלטים יודעים על הביצים. הן חביבות, הן נגישות, והן מתהדרות בכובד של 6 גרם חלבון בכל ביצה. אז גם כאן לא צריך להיות שב תזונתי, פשוט להניח לו ולשבור ביצה בחצי!
היתרונות של ביצים:
- נגישות: ניתן לשמור על טמפרטורת החדר, ולא צריכים תאגידים.
- רעיון מהיר: מטר על מטר, טוסט עם ביצים רכים יכול להיות קינוח.
4. מוצרי חלב – לא רק לשתות, גם לאכול
אם אתם אוהבים את השוקולד בבוקר, יש לנו חלב על השולחן. נכון, לא כל המוצרים יודעים לשלב חלבון כמו שצריך, אבל גבינות יוגורט הם בגדר של השמיים!
מוצרי חלב – שחקני מפתח:
- גבינת קוטג’: 11 גרם חלבון בכל 100 גרם.
- יוגורט גרמני: 10 גרם חלבון – מנת בוקר כזאת יכולה לסדר את היום.
5. אגוזים – הקטנים עם היכולת המיוחדת
זוכרים את השייקים שאתם אוהבים לשתות? בלי אגוזים, הם יכולים להראות מאד דל. אגוזים לא רק שיפרו את הטעם, אלא גם חסונים בסביבות 20 גרם חלבון ל-100 גרם!
איזה אגוזים שווים?
- שקדים: מספקים גם כמות אחלה של חלבון.
- קשיו: פופולרי בקיץ, גם קיץ.load שיק של חלבון.
שאלות נפוצות
- מהו המאכל הכי עתיר חלבון? – בשר, שנשאר למעלה בהחלט.
- איך לצרוך חלבון בצורה מגוונת? – לאזן בין כל הקטגוריות שנדבר עליהן.
- האם חלבון גורם להשמנה? – לא אם צורכים בו מידה!
- איזה מאכלים יכולים להיות תחליף טובה לבשר? – קטניות וביצים.
ולסיום, אם עד עכשיו אתם לא הצלחתם לאכול על מה שכתבנו, אולי הגיע הזמן להתחיל. חלבון הוא הבדל בין רעב לשובע, ובין ישיבה נמוכה להתרוממות מהכיסא בעקבות ותסכול. אל תשכחו – חלבון נכון, הוא המפתח להרגיש על גג העולם. לא משנה מה השיטה שלכם – תהיו יצירתיים! כל אחד יכול למצוא את דרכו להרגיש טעים, בריא ומסופק בסוף כל ארוחה.