מתי לקחת פרוביוטיקה עם אנטיביוטיקה? הגלה תשובות חשובות!

כיצד ועכשיו: מתי לקחת פרוביוטיקה עם אנטיביוטיקה?

כשהאנטיביוטיקה נכנסת לתמונה, כל מערכת החיסון מקבלת חיסון במינון גבוה – על כך אין חולק. ובאותו הרגע, התנהגויות בקיבה משתנות, הפקולטה המיקרוביאלית של הגוף לא מאושרת ואי לכך, קל מאוד להתבלבל. אז מתי בדיוק כדאי לקחת פרוביוטיקה במקביל לאנטיביוטיקה? ולמה זה כל כך חשוב? בואו נתחיל לתהות.

1. אנטיביוטיקה: השחקן הראשי בסיפור

אנטיביוטיקה נשמעת כמו הגיבור המרכזי במאבק בין טוב לרע. היא מונעת התפשטות של חיידקים מזיקים ומסייעת לרפא זיהומים. אבל, כמו בכל סיפור, יש לה צדדים פחות מספיקים:

  • היא לא מבחינה בין חיידקים רעים לטובים.
  • היא יכולה לגרום לכאבי בטן, שלשולים ובחילות.
  • השפעתה על המיקרוביומה של הגוף היא טוטאלית (ולא תמיד חיובית).

2. פרוביוטיקה: האם היא יכולה להציל את המצב?

כן, פרוביוטיקה היא כמו מנצח במושבה! חיידקים “טובים” שיכולים לשפר את בריאות המעיים, לחזק את מערכת החיסון ולהתמודד עם תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה. בקיצור, הם כמו טייסי קרב שנכנסים לפול האקשן כשהכל מתהפך!

אז כמטופל, מה שמומלץ הוא לשקול את המקום והזמן לעודד את החיידקים הטובים:

3. מתי וכיצד לקחת פרוביוטיקה בהקשר לאנטיביוטיקה?

מומחים ממליצים על הכוונה הבאה:

  • תחילו לקחת פרוביוטיקה יומיים לפני
  • קחו את הפרוביוטיקה שש שעות
  • אל תפסיקו לקחת פרוביוטיקה כדי לשפר את תהליך ההתאוששות שלכם גם לאחר סיום האנטיביוטיקה.

4. האם כל פרוביוטיקה היא באה לעזור לנו?

שאלה מצוינת, ופה אתם באמת צריכים להיות קפדניים. לא כל פרוביוטיקה מתאימה לכל סיטואציה. ישנן אוכלוסיות ואבקות ממיני חיידקים שונים, ועלו לעשות מחקר לפני שבוחרים במוצר. חלק מהפרוביוטיקות מוכרות כחזקות יותר, ויכולות לתמוך במערכת החיסון מבלי להזיק למערכת החיסונית שלכם.

5. מיתוסים מצחיקים או אמיתות על פרוביוטיקה

  • מיתוס: "רק היוגורט שלי מהמאפייה הפלאית הוא טוב." – לא תמיד.
  • מיתוס: "אפשר לקחת פרוביוטיקה "לפי ההרגשה"." – קצת כמו לעלות על רכבת הרים בלי לבדוק אם היא בפעולה.
  • מיתוס: "אם אני אוכל יותר ירקות, אני לא צריך פרוביוטיקה." – נכון, אבל כמה ירקות אתם באמת אוכלים ביום?

6. סיכונים בבחירת פרוביוטיקה

כמו בכל דבר, יש כאן כמה אזהרות ושיקולים שנדרשים:

  • קונים פרוביוטיקה איכותית ופססים לינוק. יש הבדל בין פרוביוטיקה שקיימת על המדף לכזו שצריך להזמין.
  • אם יש לכם מערכת חיסון מוחלשת, היה מצוין להיות עם רופאים כשאתם חושבים על זה.
  • היו ערניים לתופעות לוואי – ממש לא בא לנו להרגיש סיבוכים נוספים!

שאלות ותשובות:

  • האם זה בטוח להשתמש בפרוביוטיקה עם אנטיביוטיקה? – בדרך כלל כן, וכשהיא נלקחת כראוי.
  • למה כדאי להתחיל לפני האנטיביוטיקה? – כי הם צריכים להיערך למלחמה יחד.
  • באיזה סוג של פרוביוטיקה לבחור? – חפשו צרופות שונות של חיידקים, ולא רק בדיקו את השם המבריק על האריזות.
  • מה הזמן המומלץ להפסיק את הפרוביוטיקה? – לאחר שבועיים מסיום האנטיביוטיקה על מנת לחזק את הגסטרואינות.

אז אם אתם רוצים להגדיל את הסיכויים שלכם להרגיש טוב גם בזמן טיפול אנטיביוטי, אל תשכחו את הפרוביוטיקה! זה יכול להיות פשוט כמו כוס יוגורט טובה (כמובן, באיכות גבוהה) או כמוסה קלילה. לא לשכוח – גם החיידקים צריכים להיות חברים! הישארו מתודרכים, הישארו בריאים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן