פנקייק שיבולת שועל 3 מרכיבים – מתכון מושלם לכל מצב רוח!
יש רגעים בחיים שבהם הפנאי מצריך לחפש את המתכון המוזר והכוחני ביותר, ובדיוק ברגעים האלה, פנקייק שיבולת שועל של 3 מרכיבים קופץ לבמה כמו שחקן ראשי בהצגה. המנה הזו לא רק שהיא מדהימה, היא גם פשוטה להכנה, ובריאה למדי! איזה שדרוג מדהים לארוחת הבוקר או לנשנוש קפה שסוף סוף לא מצריך חשבון קלורי כואב.
כעת נשאלת השאלה, מה כל כך מיוחד בפנקייק הזה? ובכן, הוא נחשב למסר של תפריט דל פחמימות, וללא סוכר מוסף, שיכול להחיות גם את הימים העייפים ביותר. לא סתם אני אומרת שמדובר בפנקייק ממכר – כל ביס עובר כמו סוויטת אגוזים נימוחה, והטעמים של השיבולת שועל משגעים את החיך.
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2-3 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפנקייקים המעלפים הללו, לא תצטרכו יותר מקצת שיבולת שועל, בננה, וחלב (או חלופה צמחית, אם תרצו). תופתעו לגלות כמה פשוט וקל זה יכול להיות. בואו נצא לדרך ונכין ביחד את הפנקייקים הכי טעימים שיש!
- 1 בננה בשלה (זה שמנת גבוהה, מלא טעם)
- 1 כוס שיבולת שועל (יכולה להיות גם שיבולת שועל דקה, אם אתם מעדיפים)
- 1/2 כוס חלב (חלב רגיל, חלב שקדים או כל חלופה אחרת שאתם אוהבים)
אז איך עושה פנקייק הופך מפנקייק רגיל ממשהו שמבוסס על 3 מרכיבים? אז העניין הוא פשוט – זה השילוב של שיבולת השועל והבננה שמייצר את המרקם הנכון והטעם המושלם. והחלב? הוא עוזר לכולם להתמזג כמו צוות דארק סייד מהסרטים.
שלבי ההכנה
עכשיו, לאחר שהכנסנו את כל המרכיבים לתוך השד היפה הזה, הגיע הזמן להכין את הפנקייקים. הנה השלבים:
- מועכים את הבננה בקערה גדולה עד שהיא נדמית למחית חלקה.
- מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים היטב.
- יוצרים חור במרכז התערובת והוסיפו את החלב, ואח"כ מערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מחממים מחבת עם טיפת שמן על חום בינוני.
- יוצקים כף מהתערובת על המחבת החמה וצפו בתצוגה המרהיבה של בועות.
- כאשר הפנקייק מתחיל לבקש, הפכו אותו בעדינות עם מרית והחכו שהצד השני יזהיב.
- ממשיכים עם שאר התערובת עד שכולם מוכנים.
ובכן, חנינו על הדוק באן, וידענו שהסוד האמיתי הוא בלהפוך את כל תהליך ההכנה לחוויה מהנה, גם אם מדובר בפנקייקים של 3 מרכיבים. הגיע הזמן לשדרג את הפנקייקים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשר לדבר אינסוף על פנקייקים, אך כדי להגיע למעלפ Don't-overlook את תוספות שיוצאות דופן. כמה רעיונות לא יזיקו לכם:
- תוספה של תמצית וניל לתערובת תוסיף ניחוח וטעימה שלא תשכחו.
- אפשר להוסיף שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים לפני הצלייה לאפקט מתוק יותר.
- מומלץ להגיש עם דובדבנים או תותים מעל, ופלים מקומיים, אם אתם מוכנים לפינוקים האלה.
- בתור אופציה בריאה יותר, אפשר לשדרג עם סירופ מייפל או יוגורט במקום סירופ סוכר מדכא.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן?
בהחלט! יש שיבולת שועל מיוחדת שנחשבת ללא גלוטן, כך שגם אנשים שמסוגלים לגלוטן יכולים ליהנות מהפנקייקים.
איך כדאי לאחסן שאריות של פנקייקים?
שמרו פנקייקים בקופסה אטומה במקרר. הם ישמרו טריים כמה ימים.
האם יש אלטרנטיבה לבננה?
כן, ניתן להשתמש במחית תפוחי עץ בתור חלופה, או טחינת אגוזים בשביל טעם ייחודי.
כמה פנקייקים ניתן להכין מכוס שיבולת שועל?
זה תלוי בגודל שלכם, אבל בדרך כלל תוכלו לבנות 5-7 פנקייקים ממנת הכנת המתכון.
האם ניתן להקפיא את הפנקייקים?
בהחלט! הקפיאו בשכבות נפרדות עם נייר פרגמנט, כך שתוכלו לחמם אותם בקלות במיקרוגל.
האם ניתן להכין את הפנקייקים ללא חלב בכלל?
כן, פשוט השתמשו במים או בחלב צמחי כמו חלב שקדים או ק kokos.
למה כדאי להשתמש בשיבולת שועל דקה?
שיבולת שועל דקה תעשה את הפנקייקים אווריריים ונעימים יותר – הם לא יתפוסו את הנשימה, אלא יתמוססו בפה.
כיצד להוסיף טעמים נוספים כמו קינמון?
פשוט הוסיפו מעט קינמון לתערובת, ותקבלו פנקייקים משגעים עם טאץ' נוסף.
אני לא אוהב טעם מתוק. איזו אלטרנטיבה יש לי?
אפשר לשים פחות בננה או להוסיף פירות חמוצים כמו פטל או אשכוליות שיגרמו לאזן את המתיקות.
מה קורה אם התערובת שלי הופכת לראויה ורכה מדי?
אם התערובת רכה מדי, ניתן להוסיף עוד שיבולת שועל עד שתקבלו את המרקם הרצוי.
בואו נחתום כאן בברכת פנקייק של כיף! יאללה, הגיע הזמן להפתיע את עצמכם, את המשפחה ואת החברים! אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולגרום לעוד אנשים לגלות את הפנקייקים הכי טעימים שיש!