לקראת אירוח של בני משפחה, חברים או אירוע עסקי, המארחים חושבים רבות על דרך האירוח הנכונה ביותר כדי שהאורחים ייהנו מחוויה גסטרונומית יוצאת דופן.
אחד הפתרונות המתאימים ביותר הוא מגשי אירוח גורמה, הכוללים שפע של רעיונות לתפריטים יוצאי דופן שאהובים על הקהל כך שאפשר להכין כמה אופציות של מגשים ולקלוע לטעמם של כל האורחים שייהנו מחוויה קולינרית ייחודית.
בחירת מגשי אירוח גורמה
בעת קבלת ההחלטה על הרכבם של המגשים מביאים בחשבון כמה פרמטרים מרכזיים כמו שעת המפגש אם מדובר באירוע בוקר, צהריים או ערב. אילו מוזמנים אמורים להגיע, צעירים, מבוגרים או בני נוער. אם יש בקרב הקהל, אורחים הנוהגים לאכול ללא גלוטן, טבעוניים, צמחוניים וכו'.
בהתאם לפרמטרים הללו, אפשר לקבל החלטות על תכולתם של המגשים השונים כך שכל אחד מהמוזמנים ייהנה מארוחה שתערב לחיכו.
קהל האורחים נהנה בשלב הראשון לצפות במגשים העמוסים, ליהנות מהצבעוניות שלהם ורק בשלב השני הוא נהנה מהמטעמים משובחים. זו הסיבה שהחברה מעניקה תשומת לב מרובה לשילוב בין הטעמים השונים ולנראות המיוחדת של כל אחד מהמאכלים שיהיה מורכב ממגוון צבעים מרתק ומסקרן.
מגשי כריכים
מגשי הכריכים מורכבים מפרוסות של כמה סוגי לחם טרי כמו לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון, לחם המכיל זיתים ועוד. על כל פרוסה מורחים גבינת שמנת בטעם מפתיע ומעל פרוסה דקיקה של סלמון וקישוט מתאים כמו עלה של עירית. שילוב הצבעים והטעמים במגשים הללו מפתה כל אורח לאכול וליהנות.
מנות ביס
כדאי לייצר מנות קטנות הנאכלות בביס אחד או לכל היותר בשני ביסים. אופציה זו נוחה מאד באירועים כך שהאורח אוכל פריט וממשיך לשוחח עם מכר או חבר ואז פונה ולוקח טעימה של מוצר נוסף מהמגש. זו אופציה נוחה בהרבה משימוש בצלחת ועליה כמה מטעמים שפחות נוח לאכול תוך כדי שיחת מינגלינג.
מגשים מפתיעים
על המגשים המפתיעים אפשר למצוא ריבועי פשטידות עם סוגים שונים של ירקות כמו בטטות או פטריות, מבחר סוגי פסטה ושפע של ירקות טריים וריחניים החתוכים בקפידה.