צ'יפס הולנדי – הגרסה המושלמת
יודעים מה מדהים? זה הרגע שבו אנחנו פוגשים את הצ'יפס ההולנדי. מדובר באוכל רחוב אגדי שמשגע חובבי טעמים בכל העולם. אחרי שתכינו את הצ'יפס הזה, אתם תבינו למה הוא כל כך ממכר. מדובר על חוויה של טעמים ותחושות, שלא תשכחו זמן רב. כמה יפים נראים הצ'יפס הזה, פריכים מזוית אחת ונימוחים בברך של השניה. באנו לספר לכם את המתכון המושלם שלכם, שעושה את כל ההבדל.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הצ'יפס המושלם והקראנצ'י, אנחנו נצטרך לאסוף את הרכיבים הבאים. ההכנה דורשת תשומת לב לפרטים, אבל זה בהחלט שווה את זה!
- 3 תפו”א גדולים (כ-800 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- מלח גרוס לפי הטעם
- 2 קמצוצים של פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- 1/2 כפית שום פראי (אופציונלי)
- רוטב חריף (לפי הטעם)
- מלח שום (לפי הטעם)
אם יש לכם צורך בגרסה טבעונית, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את השמן שכתוב כאן במגוון של שמנים טהורים כמו שמן קוקוס או שמן חמניות. כך תוכלו להרגיש חופשיים לנסות את המתכון בצורה שמרנית.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להתחיל את המסע שלנו אל עולם טעמים בלתי נגמר. כל שלב במתכון הזה הוא קריטי כדי להגיע לתוצאה המושלמת.
- נקלף את תפו”א ונחתוך אותם לצורת צ'יפס באורך של כ-1 ס"נ ו-5 ס"מ רוחב.
- משרים את הצ'יפס המוכנים במים קרים במשך 30 דקות במטרה להוציא מהם את העמילן.
- לאחר 30 דקות, מסננים את המים ומייבשים את הצ'יפס באמצעות מגבת ישנה.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה על חום בינוני.
- מוסיפים את הצ'יפס בשלבים כדי שלא יתפסו יחד.
- מבשלים את הצ'יפס עד שהם מאדימים ופריכים, כ-5-6 דקות.
- בעזרת כף חורגת, מוציאים את הצ'יפס ומניחים על נייר סופג כדי לספוג עודף שמן.
- מפזרים מעל את המלח והפפריקה, לפי הטעם, ונותנים להם תחושת טעם נוספת.
- מגישים עם רוטב חריף בצד ואתם לגמרי בשיא!
בתהליך הזה בעצם יש הרבה הזדמנויות לשדרוגים: אתם יכולים להוסיף תבלינים שונים. למשל, קמצוץ של שום יהיה מעלף, ואם אתם רוצים טבלין יותר חם, שימו מעט צ'ילי – זה משגע!
שדרוגים אפשריים
איך אפשר לשדרג את המתכון הממכר הזה? נו, חשבתם על זה? יש כאן המון אפשרויות. ניסיתם פעם להוסיף גבינת פרמזן מגוררת מעל? זה אגדי! אחרת, למי שאוהב טעמים מתוקים, שילוב של דחוס דבש או סירופ מייפל באזור התיבול יכול להעניק לתיספורת מרעננת.
שאלות ותשובות
מדוע אני צריך להשרות את התפו”א במים?
משרים את התפו”א כדי להוציא מהם את העמילן, מה שמסייע ביצירת צ'יפס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.
האם ניתן להכין את הצ'יפס בתנור?
בהחלט! מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומניחים את הצ'יפס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מבשלים במשך כ-30 דקות, ומדי פעם מסובבים אותם.
האם אפשר להשתמש בתפו”א אחרים?
מומלץ להשתמש בתפו”א מזן מיריקי או צבעוני, הם מתאימים ביותר להכנת צ'יפס.
מה לעשות אם הצ’יפס יוצא רך ולא פריך?
עליכם לדאוג שהשמן יהיה חם לפני הוספת הצ'יפס, ולקלות אותם בשכבות קטנות על מנת לא ליצור סיכה.
האם אני יכול להכין צ'יפס עם ירקות אחרים?
בוודאי! ישנם אנשים שמכינים צ'יפס מחצילים, קישואים ואפילו בטטות. זה עשוי להיות טעים מאוד!
כמה זמן ניתן לשמור את הצ'יפס במקרר?
אחרי הבישול, הכי טוב למזוג את הצ'יפס למיכל סגור ולאחסן במקרר, בו אפשר לשמור אותם עד יומיים.
איזה רוטב מתאים להגיש עם הצ'יפס?
רוטב מונגולס, רוטב צ'ילי מתוק, רוטב שום או רוטב מעגבניות, מצוינים לצד הצ'יפס.
האם אני יכול להכין את הצ'יפס ללא שמן?
אתם יכולים לנסות לטגן אותם על מחבת טפלון ללא שמן, אבל אתם עלולים לפספס את הטעם העשיר והפריך.
מה ניתן לעשות עם צ'יפס שנשאר?
אתם יכולים לשדרג אותו לשימוש במנות כמו סלט או כריך, פשוט להוסיף רוטב ואולי גבינה נמסה.
אם ניסיתם את המתכון הזה, אני בטוח שתרצו לשתף אותו עם חברים. תעשו להם טובה, תשלחו את המתכון הזה לרשתות החברתיות! שיהיה לכולם יום מדהים ורווי בטעמים טובים!