ג'חנון בתנור שהופך כל שבת לחגיגה

ג'חנון בתנור שהופך כל שבת לחגיגה
ג'חנון בתנור

ג'חנון בתנור – טעמים שיכניסו אתכם למצב רוח מדהים

באופן טבעי, כל אחד מאיתנו חווה את רגעי ה"אהה" הקטנים בעונות שונות של השנה. רגעים כאלה הם לרוב מקושרים לפעילות קולינרית שמחממת את הלב והנשמה. אני מתכוון לג'חנון בתנור – המנה הממכרת, אשר תשגע אתכם בריחות שלה ותמלא את הבית בהרגשה של חום ואהבה. אז אם אתם תוהים, כמה סודות טמונים במנה הזאת אשר לקוחה מהמטבח התימני המושלם, אני כאן כדי לספר לכם את הכל.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן כולל: כ-10 שעות (כל הלילה!)
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעמקי ההכנה, חשוב לנו להתמקד ברכיבים עצמם. הג'חנון הוא מנה שמבוססת על בצק פשוט והטעמים מגיעים בעזרת תוספות. אז הנה המצרכים שהופכים את הג'חנון שלנו למשהו אגדי:

  • 1 ק"ג קמח (אפשר להשתמש בקמח חצי חצי או בקמח כוסמין למי שמעדיף)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן (אפשר גם שמן זית לפיקנטיות)
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • לרוטב – 2 כוסות רסק עגבניות
  • 3 כפות סוכר חום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

רוצים לגוון לגמרי? מצוין! יש המון אפשרויות. ניתן להכין ג'חנון טבעוני, פשוט על ידי החלפת השמן בגרסה צמחית והכנה של הרוטב עם טחינה. גם הגלוטן? לא בעיה! ניתן להשתמש בקמחים ללא גלוטן, לדוגמת קמח תפו”א או קמח שקדים. יש ממש אינספור שדרוגים שאפשר לשלב!

שלבי ההכנה

ועכשיו, בואו נצלול לתוך ההכנה, שתמלא אתכם בהתרגשות ואין-סוף ריחות מעוררי תיאבון.

  1. נמיס את הסוכר והמלח במים החמימים, נוסיף את השמן.
  2. נניח את הקמח בקערה גדולה ונוסיף את תערובת הסוכר והשמן.
  3. נעבוד את הבצק היטב במשך כ-10 דקות עד שהבצק מתמזג ומתקשה.
  4. נכסה את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו למנוחה במשך 30 דקות.
  5. נחלק את הבצק לכדורים בגודל של ביצה גדולה.
  6. נשטח כל כדור לבצק דק (בעזרת מערוך) ונניח עליו שכבת רוטב עגבניות עם סוכר.
  7. נגלגל את הבצק לצורת רולדה ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. נחמם את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ונעביר את התבנית לתנור.
  9. נאפה במשך 5-6 שעות – אפשר גם יותר לטעימה משגעת.
  10. כשזה מוכן, נוציא מהתנור ונחכה כמה דקות כדי שהג'חנון יירגע.

בונוס: שדרוגים ותוספות אפשריות

מי אמר שג'חנון לא יכול להשתדרג? תוספות שיכולות להפוך את המנה לאלוהית כוללות גבינת פטה מפוררת, ביצים קשות בתוספת טחינה, זיתים שחורים או ירוקים ויש גם את האפשרות הזריזה לבשל גזר וניה לשדרוג הצבע והטעמים במנה. התחכמוויות נוספות הן תוספת של פטרוזיליה קצוצה או רוטב חריף על מנת לעורר את החיך.

שאלות ותשובות

מהו המקור של הג'חנון? הג'חנון הוא מאפה תימני, שמקורי במטבח התימני וגדול בריחות ובטעמים שלו. הוא עושה שימוש בחומרים זמינים ואין סופי ככל שההיסטוריה של השקפת חיים זו מדוברת.

נשארו לי ג'חנונים – מה עושים עם שאריות? אתם יכולים לחמם את הג'חנונים שוב בתנור ולאכול עם ירקות או סלטים. הם גם מתאימים מצוין לקופסאות אוכל בעבודה.

אפשר להשתמש בקמח שונה להכנת ג'חנון? בהחלט! ניתן לערבב גם עם קמחים שונים כמו קמח חצי-חצי או קמח כוסמין. כל קמח ייתן טעם חדש ומיוחד.

האם אפשר להכין ג'חנון בטיגון? לא, הג'חנון תוכנן במיוחד להכנה בתנור, שמספקת את המרקם האוורירי והמושלם.

מה הזמן האידיאלי לאכול את הג'חנון? המסורת אומרת שג'חנון הכי טעים כאשר הוא מוכן לארוחת הבוקר של שבת, חם ועם רוטב עגבניות מפנק.

מה עושים אם אני לא אוהב פיקנטי? פשוט תשאירו את הרוטב פושר ולא תוסיפו משהו חריף! לכל אחד יש את ההעדפות שלו.

האם ניתן להקפיא ג'חנון? כן, ניתן להקפיא את הג'חנון ולחמם אותו שוב כאשר תרצו להקפיץ אותו.

אילו תוספות מתאימות עם הג'חנון? בין התוספות האפשריות ניתן לשלב סלט ירקות, טחינה וריבה מתוקה לפינוק מיוחד.

האם ישנן וריאציות לג'חנון? כמובן! קיימים תחכומים רבים, לרבות ג'חנון בצבע מאכל, ג'חנון עם זיתים או בצק מטוגן.

איך יודעים כשזה מוכן? הג'חנון שלנו מוכן כשהוא מתנפח ומקבל צבע זהוב בעורקיו.

אם נהנתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. זה הזמן להכניס גם את החברים שלכם למסע הקולינרי הממכר הזה!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

להזמנה >> דילוג לתוכן