כמה גרם פחמימה צריך לאכול ביום? גלו עכשיו!

כמה גרם פחמימה צריך לאכול ביום? שאלה שלא פשוטה כמו שהיא נשמעת

פחמימות. ברובנו, השם הזה מעורר דימויים של פסטות, לחמים, וגם המבורגרים עסיסיים שנמצאים בסוף כל מחזור דיאטה שניסה להפסיק אותנו מהחטיפים האהובים עלינו. מצד אחד, כולם מדברים עליהם כאילו הם האויב מספר אחד לדיאטה שלנו, ומצד שני, הם מהווים מקור אנרגיה בלתי נדלה לפעילות שלנו. השאלה הגדולה היא: כמה גרם פחמימה באמת צריך לאכול ביום כדי לשמור על הבריאות שלנו? בואו נצלול לתוך הנושא!

מהן הפחמימות ומדוע הן כאלה חשובות?

תחילה, בואו נדבר קצת על מה זה פחמימות. פחמימות הן אחת ה"גדולות" במשקה התזונתי, יחד עם חלבונים ושומנים. הן משתלבות בתפריט שלנו בצורה נעימה, החל מסלטים ועד לקינוחים, והן מספקות את האנרגיה שאנחנו צריכים כדי לעבור את כל היום בנחישות ובהצלחה (כן, גם כדי לשרוד פגישה משעממת של שעתיים).

  • פחמימות פשוטות: אלו הפחמימות שזמן העיכול שלהן קצר מאוד. הן כוללות משהו כמו סוכר, ממתקים ודברים טעימים מאוד בדרך כלל, אבל אם תשתה את זה מהר מדי – תרגיש מדולל בדקה.
  • פחמימות מורכבות: כאן מדובר בפחמימות שמילאו אתכם באנרגיה ממושכת – דגנים, קטניות ופירות. הן הסיבים להזדקנות.

מהו הצורך היומי בפחמימות?

כמובן ששאלה זו נוגעת לתכנית שלך באורח חיים ובריאות. אתרי המזון המלכותיים מבקשים מכולם לאכול בין 45% ל-65% מהקלוריות היומיות מפחמימות. כלומר, כשאתה עובר את הגבול עם הפחמימות, זה מתחיל להיות בעייתי. לדוגמה, אם התזונה שלך היא 2000 קלוריות ביום, אז כ-900-1300 קלוריות צריך להגיע מפחמימות.

איך מחשבים את זה לדרגת גרמים?

פחמימה אחת משויכת ל-4 קלוריות. אז למה בעצם לא?!

  • 900 קלוריות באמצעות פחמימות לדוגמה– זה 225 גרם פחמימות.
  • 1300 קלוריות – זה כ325 גרם פחמימות.

לכן, הבחירה שלך לרגל על כך ולהתארגן בהתאם יכולה להשפיע על הגביות שלך בעדכון קל.

מה קורה כשיש יותר מדי פחמימות?

כמובן, כשיש יותר מדי פחמימות, זה עשוי להוביל לבעיות. המערכת המטבולית שלנו עלולה לאלתר גם כשיש עלייה ברמות הסוכר בדם. אם תחשוב שזה פשוט למשרד מפאת שמירה על גרם או שניים של פחמימות בגובה בחירה – זה לא בדיוק המדוייק.

  • סכנות: עלייה במשקל, בעיות סוכר וכו'.
  • ומה עם דיאטות פופולריות? האם זה באמת עובד?

שאלות נפוצות

1. האם פחמימות גורמות להשמנה?

זה תלוי! אם אתה אוכל פחמימות באיזון עם שאר התזונה שלך, אין סיבה שזה יקרה.

2. איך לדעת אם הפחמימות שאני אוכל הן טובות?

נסה לבחור פחמימות מורכבות יותר כמו דגנים מלאים, פירות וירקות.

3. כמה סוכר זה בסדר?

ההמלצה היא לא יותר מ-10% מהקלוריות היומיות שלך.

סגנון חיים עם פחמימות

כדי להבטיח שלא תרגיש חסר, כדאי לשלב פחמימות מגוונות בתפריט היומי. אלו הם כמה מהדרכים שבהן אפשר לעשות זאת מבלי לקפוץ לנחלת בוטו:

  • הכין את הארוחות שלך מראש.
  • בחר חטיפים בריאים כמו פירות או אגוזים.
  • גוון את המקורות של הפחמימות שלך – לא תמיד לחם, תנסה גם קינואה!

גורמי סיכון ומסמכים רפואיים

אם יש לך בעיות בריאות כמו סוכרת, הרי שתזונה מדויקת ידרוש בהנחיית רופא או תזונאי מוסמך. אין להפגע על ידי יצר הבינג’ של טעמים שחיוניים, אך היו מודעים לכל שינוי.

איך מתמודדים עם קרובי משפחה שמביאים עוגיות?

ראשית, אל תתנגד להן – אתה אוהב אותם, נכון? פשוט תגיד שעדיף לך לתת עוגיות לחבריך באיזו מסיבת קרוב משפחה ולא לך. ותמיד יש את התירוץ של "יש לי דיאטה!"

אז מה הסיכום של כל הכבוד הפחמימתי הזה?

לסיכום, צריכת פחמימות חשובה מאוד לתפקוד טוב של הגוף שלנו. עלינו למצוא את האיזון הנכון בין ההנאה מאוכל לבין הבריאות. זה קשה, נכון, פאדיחה מדהימה של מציאות מגלגלת עם 12 סוגים שונים של דגני בוקר. אך בסופו של דבר, לעולם אל תשכח שהפחמימות הן חשובות לנו, ורצוי לבחור את הסוגים הנכונים. ומה עושה את זה יותר קל? הומור, מידה ופיוס עם פלאי המטבח.

אז בפעם הבאה כשאתה שואל את עצמך כמה פ

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן