אדממה חלבון: הגאווה הקולינרית שתשנה את התפריט שלך!

מה זה אדממה ואיך זה שינה את עולם החלבונים?

אם יש משהו שמצליח לסקרן את חובבי הבריאות ומהפכני התזונה, זהו החלבון צמחי. והאדממה – קטניה נפלאה שמקורה ביפן – מהווה אבן פינה בשיח הזה. אז מה יש באדממה שמסביר את הפופולריות ההולכת וגוברת שלה? כמה שווה חלבון האדממה ומשום מה כולם מדברים עליה בימינו?

שאלות נפוצות – מה לדעת על אדממה?

  • מה זה אדממה? – מדובר בשעועית צעירה של סויה, שנקטפת כשהיא עדיין ירוקה וטרייה.
  • האם זה בריא? – בהחלט! היא עשירה בחלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים.
  • איך אוכלים אדממה? – ניתן לאכול אותה כמו שהיא, להוסיף לסלטים, מנות אסיאטיות, או אפילו כמעדן בפני עצמו.
  • האם יש טעם מיוחד? – טעם מדהים, עם ניחוח אגוזי ויכולת להפתיע כמעט בכל מנה.
  • האם יש תופעות לוואי? – במינון 높 מדי עלולות לגרום לבחילות או לאי נוחות בבטן, אז כמו בכל דבר, הכל במתינות.

היתרונות המפתיעים של אדממה

אדממה מכילה כמות גבוהה של חלבון – בכמאה גרם מוצר, יש כ-11 גרם חלבון! זהו יחס שאין קשר בינו ובין הרבה מזונות אחרים. היא אידיאלית עבור טבעונים, צמחונים וכמובן, כל מי שמעוניין להוסיף חלבון איכותי לתפריט שלו.

רכיבים תזונתיים נוספים

אלו לא רק החלבונים שמבטיחים את יתרונה של האדממה. כדאי להזכיר גם את החומרים המזינים שבה:

  • סיבים תזונתיים – תורמים לעיכול תקין ומסייעים בתחושת שובע.
  • ביטא-קרוטן – נוגד חמצון שמסייע בשמירה על העור והראייה.
  • ויטמינים – מכילה ויטמין K, C ו-B קומפלקס.

אדממה ככלי דיאטה?

אם אתם מודאגים מהמשקל שלכם או רק רוצים לשמור על אורח חיים בריא, אדממה היא שוס של ממש. אפשר לשלב אותה כאחד המרכיבים במנות עיקריות או כתוספת לצד סלטים. אפשר גם לאכול אותה חמה או קרה, וזה מתחבר בצורה מושלמת עם תבלינים שונים.

שילובים מומלצים עם אדממה

  • סלטי ירקות מעורבים עם פרוסות אבוקדו.
  • תבשילים אסיאתיים עם טופו וירקות מוקפצים.
  • חטיפים בריאים – חצי כוס אדממה עם קצת מלח גס.

אדממה במטבח המודרני – הטרנד חוצה הגבולות?

לא צריך לחפש רחוק כדי לגלות עד כמה אדממה הפכה לחלק בלתי נפרד בתפריטים ברחבי המסעדות והקולינריה המודרנית. בעיקרון, היא מכניסה טוויסט חדש למנות קלאסיות ועוזרת להרוויח את יתרונות החלבון מבלי להסתמך על מוצרים מן החי.

שאלת טרנד האדממה

אז למה המוסדות הבריאותיים והקולינריים מכריזים על אדממה כעל המזון הכוכב של השנים האחרונות? יש לכך תשובות צולבות:

  • שיקולי בריאות – היא מעולה עבור הנמנעים מחלבונים מהחי.
  • היכולת לשלב טעמים – תחושת אגוזיות עגולה שנורא מתאימה למגוון רחב של מנות.
  • כלכלה ופלואידה – בזכות היכולת שלה לגדול בהרבה סוגי אדמה, האדממה זולה וכך זמינה לכל אדם, בכל מקום.

איך בוחרים אדממה – על מה לשים לב?

כדי לבחור את האדממה האיכותית, כדאי לשים לב למספר פרמטרים:

  • בחרו באדממה קפואה – היא שומרת על הערכים התזונתיים.
  • הסתכלו על הרכיבים – עדיף שתגיד רק "אדממה" ואולי טיפה מלח.
  • בחרו לא להיות סכיזופרן – תהיו עקביים עם הצריכה, חלק מהכיף הוא למצוא את הגבול שלכם.

סיכום – להיכנס לעולם החלבונים הצמחיים

אדממה היא לא רק קטניה פשוטה, היא חוויה תזונתית מבטיחה. החלבון הצמחי המגוון מזמין אותנו לאכול טעים ובריא יותר, ובמיוחד אם ניזהר לשלב אותה במזוננו. תחוו את יתרונות החלבון הצמחי, תגלו סוגים חדשים של טעמים ותתחילו להרגיש מרעננים מכל הכיוונים. אז קדימה, תנו לאדממה את הכבוד המגיע לה!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

גלה את הדופק הנורמלי אצל בן אדם

"`html מהו דופק נורמלי? כל מה שצריך לדעת! דופק הוא אחד המדדים החשובים עליהם מתבסס הרפואה כדי להעריך את מצב הבריאות של

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן