שטרודל תפוחים מבצק עלים מוכן – מתכון מדהים שמרשים כל פגישה
אין כמו להכין את הקינוח המושלם שישאיר את כל הסובבים משוגעים עליכם. שטרודל תפוחים הוא אחד מאותם קינוחים שמטיילים באזור הדמדומים שבין המסורת לחדשנות. הוא מצליח לשלב את הטעמים המוכרים שאנחנו אוהבים עם אווירה של חגיגה. מצאו לכם פינה שקטה, קחו כמה רגעים והצטרפו אלינו למסע מתוק ועשיר בטעמים – של קבוצת השטרודלים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, לכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
להכנת השטרודל המעלף הזה, נדרשנו למספר מרכיבים פשוטים אבל חשובים מאוד. תאמינו לנו, העונג המתקבל ממנו ממכר, על גבול האגדי.
- 1 חבילה בצק עלים מוכן
- 4 תפוחים בינוניים (מהזן הרצוי, כמו גרני סמית או עזרי)
- 100 גרם סוכר חום
- 2 כפות קינמון
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים (או שקדיים אם בא לכם להפתיע)
- 30 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה (לצביעה מעל השטרודל)
- אבקת סוכר (לטאץ' של סיום, אם חפצים)
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם תרצו לקחת את השטרודל למקום חדש, יש מקום לגמישות. תוכלו להוסיף קמצוץ של ריבה תפוחים, צימוקים או אפילו שוקולד מריר קצוץ שיעשיר את המתכון. אנשים שאוהבים טעמים חריפים יוכלו להוסיף קמצוץ של ג'ינג'ר. למי שמעוניין בגרסה טבעונית, פשוט ניתן להמיר את הביצה ברסק תפוחים ולאכול כשרוצים משהו טעים ובריא. אם אתם נוטים לעבור על הגלוטן, חפשו בצק עלים מצמחי תבואה, והכל בצבץ לא יפגע.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגענו לשלב המעניין ביותר – ההכנה. תאמינו, זה ממש פשוט ומהנה, והריח שיתפשט בבית במהלך הבישול – מווושלם. רק אל תשכחו לשים מוזיקה נעימה ברקע, זה עוזר ליצור אווירה כיפית.
- להניח את הבצק עלים על משטח מקומח, ולהתפיח את הבצק במשך 10-15 דקות.
- קולפים את התפוחים, חותכים לחצאים ומסלקים את הגרעינים.
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומניחים בקערה.
- מוסיפים לקוביות התפוח את הסוכר החום, קינמון ואגוזים קצוצים, ומערבבים היטב.
- מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- מניחים את התערובת על רבע מהבצק (מצד אחד) ומקפלים בזהירות את הבצק.
- מפשלים את הבצק בעדינות ומשאירים את הקצוות סגורים בעזרת מים.
- מורחים חמאה מומסת מעל השטרודל ומקשטים בביצה מפולסת.
- מעבירים לתנור ואופים כ-30-35 דקות עד שהשטרודל מזהיב.
- כך, מסניפים את ריח הקינמון שנישא ברוח, כאשר הוא יושב על השולחן.
מה ממתין לנו לאחר מכן?
אחרי השלב המפרך של הכנה, הגיע הזמן להמתין בשקיקה עד שהשטרודל יתקרר מעט. התוצאה הסופית תהיה בחיים שלכם – ביס מהמם של נימוח ומתוק. אל תשכחו לפזר אבקת סוכר מעל, זה מוסיף רמיזה שוקולדתית עמוקה.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום אגוזים?
תשובה: אפשר לשים שוקולד מריר קצוץ או פשוט להשאיר את התערובת נקייה.
באיזה תפוחים כדאי להשתמש?
זנים עם חמיצות כמו גרני סמית מתאימים מאוד, כדי לשמור על איזון טוב.
האם אפשר להכין את השטרודל יום מראש?
כמובן! אפשר להכין את השטרודל, לאפות אותו ואז לשמור אותו במקרר. כשהתיאבון חוזר, פשוט לחמם אותו בתנור.
איך לשמור על פריכות הבצק?
כדי לשמור על פריכות יש להימנע מהוספת נוזלים מדי לתערובת התפוחים.
האם אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק אחר?
אפשר בהחלט! אין בעיה להשתמש בבצק פילו או להכין בעצמכם – זה מוסיף לאתגר.
האם זה קינוח שמוצלח גם בטיולים?
בהחלט, הוא קל לנשיאה ויהיה מנעד מרגש של טעמים במפגשים.
מה אם אני אוהב טעמים מתוקים יותר?
אין בעיה – אפשר להוסיף עוד סוכר או בלילת קרם מתקדם כבסיס.
האם ניתן להקפיא את השטרודל?
כן, השטרודל יעמוד במקפיא. פשוט להפשיר כמו שצריך לאחר זמן.
מהי הדרך הטובה ביותר לשדרגו?
להשקיע ברטבים כמו שוקולד או סירופ מייפל, מתגברים את החוויה הכללית שגם מענגת וגם מושלמת.
יש מרכיבים נוספים שאתם ממליצים לשלב?
כמובן! לדעתנו קמצוץ קל של רוטב וניל או קצפת יוסיף לחוויה את הדובדבן שבקצפת.
בואו נחזור לסיום; אין כמו שטרודל תפוחים היישר מבית אמא, ומי לא יאהב לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים? אל תהססו, שתפו עם כולם ברשתות החברתיות, אתם לא תצטערו!