סטייק אנטריקוט במחבת – מתכון ממכר שיביא אתכם למיליון!
אם אי פעם תהיתם מה זה סטייק אנטריקוט, כמה הוא טעים ואיך אפשר להכין אותו בצורה שתגרום לכם ללקק את האצבעות, אתם במקום הנכון! מדובר בנתח בשר מדהים, שמפוצץ בטעמים ומרקם נימוח, שמתאים לכל אירוע – מיום שישי מענג ועד יום חול רגיל שבו אתם רוצים לפנק את עצמכם.
כשתיישמו את המתכון שלנו, תגלו שסטייק אנטריקוט במחבת יכול להיות מוסד של מסעדה ארבעה כוכבים ממש בתפריט הבית שלכם! עם כל הטיפים שנספק כאן, אתם תעשו את זה בצורה מושלמת. תנו לנו לדבר על המרכיבים, אז ראשונים במתכון שלנו.
זמן הכנת המתכון
- כמות מנות: 2-4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10-12 דקות
- רמת קושי: קלה
הרכיבים הדרושים
כדי להכין סטייק אנטריקוט מדהים, אספנו את המרכיבים שהופכים את המנה לשילוב מושלם של טעמים.
- טבעות אנטריקוט טרי (כ-2 חתיכות בגובה של 3-4 ס"מ)
- מלח גס לפי הטעם
- מגוון סוגי פפריקה (מתוקה, חריפה) – כדי להוסיף טוויסט
- שום – 2-3 שיני שום קצוצות או כתושות
- חמאה איכותית – 50 גרם
- אוליו זית – 2 כפות
- רוזמרין – 2-3 ענפים (לא חובה אבל ממש מדהים)
- פטרוזיליה קצוצה – לקישוט
מרכיבים חלופיים
למי שמחפש גרסה בריאה יותר או חלבית, אתם יכולים לנסות להכין את הסטייק בעזרת אגסים שמעבירים מרקם נוסף. ניתן גם לשדרגו עם גבינה כבשים בגרסה חלבית.
שלבי ההכנה
בואו נתחיל במסע הכנת הסטייק המושלם. השלב הבא שלנו הוא רק הפרס הראשון בסיפור, אך מובטחת חוויה של מדינה אחרת!
- מחממים את המחבת עם שמן הזית על להבה גבוהה עד שהשמן מתחיל לבעבע.
- מוסיפים את הנתחים של האנטריקוט ומבשלים במשך 3-4 דקות בצד הראשון.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומעט פפריקה על הסטייקים בזמן הבישול.
- בהגיע זמן להפוך את הנתחים, משתמשים במרית כדי להפוך אותם בעדינות.
- מבשלים 3-4 דקות נוספים בצד השני.
- מוסיפים חמאה וענפי רוזמרין ומערבבים היטב.
- מקפיצים את הנתחים בעזרת כף על מנת שהחמאה תעטוף אותם.
- כשהסטייקים מוכנים (פנימית במידת עשייה כ 54 מעלות צלזיוס לאנטיאס), מסננים מהם את השום.
- מעבירים לצלחת ומאפשרים לסטייקים להיתקע בתהליך צינון (זה נותן להם לעמוד על הזן).
- מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
מה קורה עכשיו?
לאחר שהעסק הסתיים, אתם תגלו שמדובר בסטייק שלא רק נראה מדהים אלא גם טעים בעודו נימוח מפה! עכשיו, הגיע הזמן לחשוב על תוספות אפשריות שישדרגו את החוויה.
תוספות ושדרוגים
כדי להפוך את החוויה למושלמת, אתם יכולים לחשוב על רעיונות לתוספות שאותן תוכלו להוסיף לשולחן!
- פירה מחמאת תפו”א – לצד הסטייק הוא ממש אגדי!
- ירקות צלויים בתנור – כמו גזר, קישוא או פוטטוס קטנים, כולם יחד עם שמן זית ותיבול יתרסיס לארוחה מושלמת!
- סלט ירקות טריים – מתאימים את עצמם בקלות לכל מנת בשר.
- צ'יפס תפו”א או בטטה – לדליל שפתיים מדהים!
- רוטב פטריות – לעשירים בא umami!
שאלות ותשובות
מהי מידת עשייה המומלצת לסטייק אנטריקוט?
עשייה ממוצעת היא הבחירה האידיאלית לרוב האנשים, ובאופן כללי אתם רוצים שהנתח בפנים יהיה ורדרד. זה משנה את הטעם למעלף!
האם אפשר להכין אנטריקוט במחבת לא משומנת?
זה לא מומלץ, כי השמן עוזר בהשגת הטעמים כאן. שמן זית או חמאה מספקים טעמים אגדיים.
מה עושים אם הסטייקים עבים מידי?
אפשר להשתמש בפטיש בשר כדי לרדד אותם בעדינות – זה יעזור להם להתבשל בצורה אחידה.
האם יש לשים מלח לפני הבישול?
כמובן! תהליך המלח מחמם את השומן וגורם לרוטב להיות עשיר ומיוחד.
אפשר להגיש עם רוטב אחר?
בוודאי, תנסו לרוטב יין אדום או רוטב אגסים, זה משדרג כל סטייק!
מהו הזמן המדויק שלאחר הבישול?
הניחו לסטייקי אנטריקוט לנוח במשך 5 דקות לפני החיתוך. זה עוזר ל сок נוזלים להחזיק בפנים.
איזה להכין עם סטייק אנטריקוט?
אפשר להכין פשטידות טורטיה כדי להוסיף טוויסט למסורת!
האם אפשר לשים באובססיה את כל התיבלון?
אם אתם מרגישים אקספרימנטליים, כן! משחקים זה חלק מהכיף.
למה אורז לא תופס כמו תוספת?
כי בתפריט שלנו זה אהבה! במבחן הקולינרי, תוספות אחרות יושבות היטב ליד בעיה לסויה.
טיפים להשגת מחיר מקצועי?
בחרו בשרים עם כמה שיותר שומן, התוצאה נשלחת למדרגה גבוהה, באחריות.
אם אתם מעוניינים בקולינריה עם טעמים אגדיים, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות – זה הזמן לתת לכולם לטעום את הממלכה המדהימה שלכם!