איך להכין סטייק על האש בטעמים מושלמים

איך להכין סטייק על האש

אם יש דבר שמעורר תיאבון כמו סטייק עסיסי שנצלה על גריל, זה כנראה מאכל מהגן עדן! העשן, הבשר המפנק והמריחות הנפלאות יגרמו לכל אחד לשכוח את הבעיות שלו לרגע. בואו נצא למסע לא רק של הכנה אלא גם של טעמים וברכות, שתעורר בכם רצון לנסות את המתכון המדהים שלנו לצליית סטייק על האש! עם שלל טיפים והמלצות, אנחנו מבטיחים לכם שלא רק הסטייק ייצא מושלם, אלא גם שתלמדו כמה דברים בדרך.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מתאימה

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק למספר אנשים: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להתחיל את המסע שלנו לעבר הסטייק המושלם, נעבור על המרכיבים שיביאו אותנו ליעד. בין אם אתם חובבי בשר מנוסים או חדשים בתחום, אנחנו מבטיחים לכם שהרשימה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים.

  • 4 נתחי סטייק (רצוי סינטה או פילה)
  • מלח גס
  • מדיום פפריקה
  • שום קצוץ (2-3 שיני שום)
  • 3 כפות שמן זית
  • מעט פטרוזיליה קצוצה (לטעם ולתוספת אסתטית)
  • לתוספות: ירקות על האש, כמו קישואים, פלפלים ובצל

שלבי ההכנה

תוכן מהנה מתקרב! אחרי שצברנו את כל המרכיבים, אנחנו מוכנים לצלול לתהליך ההכנה. מהשלב הראשון ועד המנה הסופית, אנחנו נלווה אתכם בכל צעד. זה הזמן להפעיל את האש ולתת לסטייקים את הכבוד המגיע להם.

  1. מניחים את הסטייקים על השיש ומייבשים אותם עם נייר סופג.
  2. בתוך קערה, מערבבים את השום הקצוץ, שמן הזית, מלח גס ופפריקה.
  3. מרוחים את התערובת על הסטייקים מכל הצדדים ומשרים אותם במשך 15 דקות לפחות.
  4. בינתיים, מדליקים את גריל האש ועורכים את הלהבות כך שהן יהיו בגובה בינוני.
  5. יוצרים מסלול להגשה של הירקות – מניחים אותם יחד עם הסטייקים על הגריל.
  6. צולים כל צד של הסטייק במשך 4-6 דקות, בהתאם לרמת ההגשה המועדפת (מדיום, מדיום-רייר או היט).
  7. לאחר הצלייה, נותנים לסטייקים לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה כדי שהמיצים ייספגו.
  8. מניחים את הסטייקים על צלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

אפשרויות חלופיות

כמובן שאם אתם לא מעוניינים בבשר אדום, תמיד תוכלו להכין את המתכון הזה עם טופו או סטייקים מתחליפים צמחיים. תוספות כמו עגבניות צלויות או גבינת פטה יתאימו גם הן בחן למנה וישדרגו אותה מבלי לשבור שיניים.

תוספות שיכולות לשדרג את המנה

כדי למקסם את החוויה הקולינרית, כדאי לשקול להוסיף לצד הסטייק את הרטבים והצדדים. איזון הטעמים בהחלט תשדרגו את המנה לממדי געגועים.

  • רוטב ברביקיו מעשן לתוספת מתוקה ועשירה.
  • סלט ירוק מרענן, שיביא תוספת קלה ולא כבדה למנה.
  • פרוסות אבוקדו עם טעם עשיר ואוכל בריא.
  • לחם קראסטי שהוכנה על הגריל ולהגיש אותו לצד הסטייקים.

שאלות ותשובות

מה הטמפרטורה המומלצת לסטייק על גריל?
טמפרטורה מומלצת לסטייק היא בין 55 ל-60 מעלות צלזיוס למדיום רייר. אפשר למדוד עם מדחום בשר כדי להיות בטוחים.

מה לגבי תיבול הסטייק?
לפני הצלייה, מומלץ לתבל עם מלח גס וכמה תבלינים מועדפים כמו פפריקה ושום, זה ייתן לסטייק טעם עשיר ומענין.

האם אפשר להשתמש בסטייקים קפואים?
רצוי להפשיר את הסטייקים במקרר לילה קודם לפני הצלייה. זה מבטיח צלייה אחידה ומונע יצירת נוזלים מיותרים בשלב הגרילה.

באיזו עצמה כדאי לרתוח את הסטייקים?
רצוי לרתוח את הסטייקים בעוצמה של בינוני גבוהה על מנת לקבל קראסט פריך.

איך יודעים מתי הסטייק מוכן?
הדרך הקלה ביותר לדעת היא לבדוק את המרקם, אם הוא גמיש אך לא סיבי, זה פרופורציה מצוינת מידיום.

האם יש טיפים לשיפור המנה?
ניתן להוסיף רוטב צ'אטני או סויה להקפיץ את הטעמים במנה ולהפוך את הסטייק למככב אמיתי בארוחת השבת.

למה חשוב לתת לסטייק לנוח לאחר הצלייה?
אין להחמיץ את מגה הטריק הזה! כשהסטייק נח, הוא מסייע במעבר המיצים כדי להשאיר את הבשר עסיסי ולא יבש.

האם אפשר לצלות סטייק על מחבת?
בהחלט. הוחק שהמחבת תהיה לוהטת ובאופן דומה, מדליקים בעיון עם שמן ומניחים את הסטייקות בזהירות!

אילו ירקות כדאי לצלות עם הסטייק?
פלפלים, קישואים ובצל חייכני שמתאימים בקלות כמו חמאה לצד הבשר.

איך ניתן לשדרג את הסטייק לחוויה מקסימלית?
מוסיפים רטבים ביתיים, מבשלים פטריות ואפילו מחיר מתגלגל – לא תאמינו מה זה יכול להשיג.

אם גירינו את התיאבון שלכם עם המתכון המשגע שלנו לסטייק על האש, אל תתביישו לשתף אותו ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם גם ליהנות מהמאכל האגדי הזה, ואל תשכחו לפקוד אותנו שוב לאופציות נוספות בזמן הקרוב!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן