איך להכין סלט מנגולד ב-10 דקות בקלות

סלט מנגולד קלאסי ועשיר בניגודיות

רגע, רגע! לפני שאתם מתחילים לחשוב שסתם מדובר בעוד סלט רגיל, כדאי שתדעו – סלט המנגולד הזה הוא כוכב! עם צבעים מרהיבים וניגודים מדהימים, הוא מכניס לחיים טעמים בעוצמה שאין כמותה. יהיו לכם גם משובגים וגם מבולבלים, כי השילוב של המנגולד הטרי, האגוזים המתקתקים, והרטבים המיוחדים, יגרמו לכולם לבקש עוד מנה. מדובר במנה כל כך מרשימה, ששווה לכל אחד שיש לו רבע שעה פנויה לבשל אותה. אז תאחזו חזק בכסאות, כי זה הולך להיות מדהים!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה כקלי קלות
  • כמות מנות: 3-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו כל המתכונים המפנקים, גם כאן יש כמה רכיבים פשוטים שיהפכו את הסלט הזה לממכר. הסלט הזה הוא אגדי ויכול להוות מנה עיקרית מצוינת או תוספת לגזרת הקטנים. מייד תבינו למה תמיד מדברים עליו בהתלהבות. הנה מה שאתם צריכים:

  • 1 חבילה של מנגולד (בערך 300 גרם)
  • 1/2 גבעול סלרי, קצוץ דק
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

עכשיו, אם אתם בשלב של ניסיונות, תוכלו לשדרג את הסלט הזה עם רכיבים נוספים. למשל, ניתן לשלב קוביות גבינת פטה או דובדבנים מיובשים. זה משגע!

שלבי ההכנה

והנה מגיע החלק המרגש – ההכנה! הסלט הזה כל כך פשוט, שלעיתים אני תוהה האם באמת קניתי אותו במסעדה או שהכנתי אותו לבד. מייד נעבור לשלבים המהירים של הכנה:

  1. נחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. נוסיף את השום הכתוש ונטגן למשך 1-2 דקות, עד שהוא מתנדף ומריח נעים.
  3. נוסיף את המנגולד למחבת ונטגן כ-5 דקות, עד שהעלים מתחילים להתרכך.
  4. בינתיים, נחתוך את הסלרי ונוסיף אותו למחבת.
  5. נוסיף את אגוזי הפקאן קלויים ונטגן 2-3 דקות נוספות.
  6. במקביל, נערבב את הסויה, מיץ הלימון, מלח ופלפל בקערה נפרדת.
  7. נשפוך את הרוטב למחבת ונערבב עד שכל רכיבי הסלט מתאחדים.
  8. נשנוך ביס, נוודא שהטעמים מתאימים לנו – ואה! זה מעלף.
  9. נגיש את הסלט חם או פושר ואפילו קיסר! בסגנון מיוחד.

כשהבאנו את הסלט לקו הסיום, חשוב להשתמש באיזה ניגוד נוסף! רוטב יוגורט או אול איילה רמוני יכולות להשתלב בצורה נפלאה ולטפח את חוויית הטעם. השמיים הם הגבול!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בכל מה שקשור לאוכל, יש לאלף דרכים להוסיף שילובים, כהן או כהן. בשדרוג הסלט הזה, אנחנו בהחלט ממליצים על:

  • שקדים קולים במקום אגוזי פקאן – טעם אגדי נוסף.
  • קוביות תפוחי אדמה קלויים או בטטה, להוספת מרקם ומגוון.
  • לגרסה טבעונית אפשר לשדרג את הרוטב עם טחינה.
  • להוסיף קוביות גבינת פטה מתפוררת – זה פשוט משגע.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור על טריות הסלט לאחר ההכנה?
סלט מנגולד הוא הטוב ביותר כשהוא מוגש טרי. אם אתם רוצים לשמור אותו, תוכלו לשמור את הרוטב בנפרד ולהמיס אותו על הסלט ממש לפני ההגשה.

אפשר להשתמש במנגולד קפוא?
מנגולד קפוא בהחלט אפשרי, אבל יש לקחת בחשבון שהוא לא יהיה אותו רענן. בכל זאת, אם זה מה שיש, תעשו את זה!

האם אני יכול להוסיף עוד ירקות לסלט?
בוודאי! גזר קצוץ, רצועות גמבה או כל ירק אחר שתרצו.

איך אני יודע שהמנגולד מוכן?
המנגולד יכול להיות מוכן כאשר הוא מתרכך, אך תנו לו לשמור על צבע ירוק יפיפה ועסיסיות.

מה ההמלצות הטריות?
הכי טוב לנסות להכין את הסלט הזה בעונה! תוכלו להרגיש את הטעמים באוויר!

אילוסטרציות – איך המנגולד צריך להיראות?
העלים צריכים להיות ירוקים רכים ונשיים. השורשים צריכים להיות הבסיס היציב.

האם אני יכול להוסיף רוטב אחר?
בהחלט, ניתן לשדרגו עם רוטב שמן זית ובאלזמי – תנו לפקטור האגדי להיכנס!

מה אם אני לא אוהב אגוזים?
אפשר פשוט להשמיט, הסלט יישאר טעים גם בלי!

האם הסלט הוא אוכל עם ערכים תזונתיים?
בהחלט! המנגולד הוא ירק רך ובריא מאוד המלא בויטמינים ומינרלים.

כמה זמן אני יכול לשמור את הסלט במקרר?
כעבור למעלה מ-24 שעות הוא יתחיל לאבד מערכו, אז כדאי לאכול אותו טרי.

כל הידע הזה בידי שלכם! אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם; שתפו אותו עם חברים וקרובים ותהנו יחד מסלט מנגולד מדהים! הפיצו אותו ברשתות החברתיות, כי מי יודע – אולי יגלו כמה טעמים חדשים!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

הלחם העיראקי המושלם שאסור לפספס!

לחם עיראקי: טפח את הכישרון הקולינרי שלכם דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים לבית אחרי יום ארוך, והניחוחות המהממים של לחם עיראקי

להזמנה >> דילוג לתוכן