סלט פלפלים קלויים מרוקאי – טעם של חופש
אין כמו להביא את השמש של מרוקו אל שולחן הארוחה שלנו. סלט פלפלים קלויים מרוקאי הוא זה שמחמם את הלב ומרענן את הנפש. עם צבעים חיים וטעמים מדהימים, סלט זה לא רק טעים, אלא גם מלא בזיכרונות מהמאכלים של סבתא האהובה, שהיתה מכינה אותו תמיד כשהמשפחה הייתה מתאספת ליד השולחן. הוא פשוט ממכר ואי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות! מה שנשאר זה רק להניח את הסלט הזה על השולחן ולהשאיר את כולם עם טעם של עוד.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המדהים הזה, נצטרך את הרכיבים הפשוטים והטריים הבאים:
- 4-5 פלפלים צבעוניים (אדום, ירוק, צהוב)
- 1 בצל סגול גדול
- 3-4 שיני שום קלופות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שפע של פטרוזיליה קצוצה
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אל תהססו – סלט זה הוא טבעוני במהותו! ואם אתם רגישים לגלוטן, אין בעיה – פשוט תשתמשו בשום מרכיב עם גלוטן בדרך הנכונה.
שלבי ההכנה
- חמים? חם? כן, זה הזמן לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- נחמם את הפלפלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נניח להם להתרכך כ-30 דקות, עד שהם משחימים וריח המדהים שלהם מתפשט בכל הבית.
- בעוד הפלפלים קלויים, נחתוך את הבצל הסגול לרצועות דקות ונוסיף טונה של אהבה.
- כשהפלפלים מוכנים, נוציא אותם מהתנור וניתן להם להתקרר מעט. לאחר מכן, נקלף את הקליפה בעדינות.
- נחתוך את הפלפלים לקוביות ונוסיף אותם לבצל.
- נוסיף את השום הקצוץ, שמן הזית והחומץ בלסמי לכל התכולה, ונערבב היטב.
- לא נשכח לטעום, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
- לבסוף, נזרוק פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
- נעביר את הסלט לקופסה, וניתן לו להתמזג טעמים במקרר למשך לפחות חצי שעה.
סלט זה יושב במקרר ומחכה, אלא אם כן אתם משפחה כזו שלוקחת את ה"מעולה" ממש ברצינות!
תוספות ושדרוגים
אם אתם מחפשים לשדרג את הסלט הזה, יש המון אפשרויות. לאורן, מומלץ להוסיף כמה אגוזי פקאן קצוצים לגרסה קראנצ'ית יותר. בנוסף, אפשר לנסות להוסיף כמה תמרים קצוצים, שיתנו מתיקות נוספת מהאגדי שכולנו אוהבים.
רוצים להגביר את החריפות? הוסיפו כמה פלפל חריף קצוץ, ותהיה לכם מנת פלאש של טעמים משגעים! לפעמים אני מכינה אותו עם טחינה בצד, וזה מדהים. השילוב הזה לא מובן מאליו, אבל כשאתם טועמים אותו, זה פשוט ממכר!
שאלות ותשובות
מה אפשר להוסיף לסלט אם אין לי חומץ בלסמי?
אין בעיה! אפשר להמיר את החומץ בחומץ תפוחים או אפילו במיץ לימון. השילוב שונה, אבל עדיין ייתן לסלט טעמים מרעננים.
אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בהחלט! ההמתנה רק משפרת את הטעמים, שכן כל חומרי הגלם מתמזגים נהדר עם הזמן.
האם אפשר לגרסה ללא שמן?
כמובן! אם אתם רוצים לשמור על הסלט דל פחמימיות ובריא, פשוט תדלגו על השמן ותוסיפו יותר מיץ לימון או חומץ.
מטגן את הפלפלים או קולים אותם?
אני ממליצה על קולים! החום המצמית משפר את הטעם והמרקם בצורה מדהימה.
מה השילובים המומלצים לצד הסלט?
הסלט הזה נהדר לצד חלה טרייה, מנת פלאפל, או גם כבדי עוף צלויים. השילובים משגעים!
אם נשאר סלט, כמה ימים הוא מחזיק במקרר?
סלט זה יכול להישאר טרי במקרר כ-3-4 ימים, אם נשמר כהלכה.
יש לך טיפים להכנה מהירה?
כדי לקצר את התהליך, אפשר לגרר את הפלפלים על פומפיה גדולה או לקנות פלפלים קלויים מראש.
איזה סוגי פירות אפשר לשים בסלט?
תוספות כמו רימון או פרוסות תפוחים יוסיפו מתיקות ובריאות.
צמחוני או טבעוני? מה ההמלצה שלך?
אני ממליצה בחום על גרסה טבעונית במידה ותרצו, אבל סלט זה בעצמו אין בו רכיבים מהחי!
זהו! עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את סלט הפלפלים הקלויים המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות ולשתף את הטעמים הקסומים שהכנתם!