איך מכינים עוגת תפוזים לפסח עם קורנפלור בקלות?

עוגת תפוזים לפסח עם קורנפלור – מתכון שהפך למושלם!

מי לא אוהב עוגת תפוזים? במיוחד כשמדובר בעוגה שהיא גם טעימה, גם בריאה וגם מתאימה לפסח! מתכון זה מציע לנו את השילוב המושלם בין טעמים, מרקמים ואווירה חגיגית. מתכון עוגת תפוזים לפסח הוא גם מרענן, גם משגע, ובזמן שאתם מכינים אותו כל הבית יתמלא בניחוחות משגעים של תפוזים. גם אם אתם לא חובבי אפייה, העוגה הזאת תגרום לכם לרצות ללבוש כובע שף ולנסות אותה! כמה מדהים זה שארומטיים של תפוזים יכולים לקחת אותנו לגרסה החדשה של סלסלת הממתקים? מעניין לא?

זמן הכנת המתכון: 40 דקות, רמת קושי: קל, לכ-10 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 10

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי לייצר את העוגה המדהימה הזו? הנה רשימת החומרים שיביאו אותנו לתוצאה הכי טעימה שיש:

  • 4 ביצים גדולות
  • 1.5 כוסות סוכר (אפשר גם חצי כוס סוכר קוקוס למי שמעדיף)
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 2 כוסות קורנפלור
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית כמון (לנגיעה מיוחדת)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה
  • קליפת תפוז מגוררת (מתפוזים אורגניים, אם אפשר) כדי לקבל עוד קצת טעם
  • קורט מלח

כדאי לדעת שחתיכות תפוזים טריים לאותה עוגה זה דבר שמשגע את העניין! כך תוכלו להרגיש את כל הטעמים

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין במתכון בריא יותר – אפשר להשתמש בסוכר ממתיק טבעי כמו דומדמנית או סוכר קנים בעבודת יד. מי שמחפש גרסה ללא גלוטן, הרי שהשימוש בקורנפלור עושה עבודה מצוינת ומקנה לעוגה את כל האלמנטים הנדרשים כדי שהיא תהיה אוורירית וללקק את האצבעות בסוף החג.

שלבי ההכנה

אחרי שאספנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה! עקבו אחרי השלבים הבאים ושיהיה בהצלחה!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. במערבל, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת תהפוך לקצפת בהירה.
  3. מוסיפים את מיץ התפוזים והן שמן ומערבבים בעדינות.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקורנפלור, האבקת סודה לשתיה, הקמח והמלח. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
  5. מסננים את קליפת התפוזים ומוסיפים לקערה – זה הזמן להיות אמיצים!
  6. שמים את התערובת בכלי אפיה מרופד בנייר אפיה ומיישרים היטב.
  7. מכניסים לתנור ל-20 דקות, ובודקים שהעוגה לא מדממת עם קיסם – היא מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש!
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  9. לנגיעה אחרונה, ניתן לפזר אבקת סוכר מעל המנה למראה מושלם!

העוגה ממתינה להתקרר? זה הזמן לקמפיין ערכת התוספות וההפתעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מאחר וזה מתכון שמזמין שדרוגים מוצלחים, הנה כמה רעיונות:

  • עטרו את העוגה בשכבת גנאש שוקולד – פשוט משגע!
  • אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או שקדים קלויים כדי לתת קונטרסט טעים במרקם.
  • אם אתם בצד המתוק, אז רוטב סוכר קנדי או ריבת תפוזים מעל יכולים להוסיף טוויסט מדהים!
  • תוכלו לגוון את טעמי ההדרים עם פרי ייחודי כמו ליים או לימון.

שאלות ותשובות

איך מחזיקים את העוגה טרייה? יש לאחסן את העוגה בקופסה אטומה, שתשמור על העסיסיות של המרכיבים ותאריך האפייה.

האם ניתן להקפיא את העוגה? בהחלט! העוגה נשארת מענגת גם לאחר הקפאה. פשוט עטפו אותה היטב בנייר כסף.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר? מומלץ לאכול אותה תוך חמישה ימים, אם כי התופעה של "מאחור כמובטח" לרוב לא תתממש.

מה עוד אני יכול לשים בעוגה? פרג או טחינה קצוצה מוסיפים מרקם וטעם מתחלף.

האם ניתן לשים פירות יבשים? בהחלט! פירות יער משתלבים היטב במיוחד.

האם אפשר להחליף את הקורנפלור? אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפוחי אדמה בתור חלופה.

איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה? קיסם שננעץ במרכז צריך לצאת יבש כדי להצביע על כך שהעוגה מוכנה.

איך אני יודע אם העוגה גבוהה? אם השתמשתם בתבנית נאותה ונתתם לה זמן לאפות, היא תצא גבוהה ונפלאה!

האם זה מתכון עם חלב? לא, המתכון הוא ללא חלב, אבל אפשר לנסות לשים יוגורט צמחי.

מה ההתאמה למי שרגיש לסוכר? ניתן להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סטיביה או סוכר קוקוס.

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן