עוגת תפוזים לפסח עם קורנפלור – מתכון שהפך למושלם!
מי לא אוהב עוגת תפוזים? במיוחד כשמדובר בעוגה שהיא גם טעימה, גם בריאה וגם מתאימה לפסח! מתכון זה מציע לנו את השילוב המושלם בין טעמים, מרקמים ואווירה חגיגית. מתכון עוגת תפוזים לפסח הוא גם מרענן, גם משגע, ובזמן שאתם מכינים אותו כל הבית יתמלא בניחוחות משגעים של תפוזים. גם אם אתם לא חובבי אפייה, העוגה הזאת תגרום לכם לרצות ללבוש כובע שף ולנסות אותה! כמה מדהים זה שארומטיים של תפוזים יכולים לקחת אותנו לגרסה החדשה של סלסלת הממתקים? מעניין לא?
זמן הכנת המתכון: 40 דקות, רמת קושי: קל, לכ-10 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 10
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי לייצר את העוגה המדהימה הזו? הנה רשימת החומרים שיביאו אותנו לתוצאה הכי טעימה שיש:
- 4 ביצים גדולות
- 1.5 כוסות סוכר (אפשר גם חצי כוס סוכר קוקוס למי שמעדיף)
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- 2 כוסות קורנפלור
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית כמון (לנגיעה מיוחדת)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- קליפת תפוז מגוררת (מתפוזים אורגניים, אם אפשר) כדי לקבל עוד קצת טעם
- קורט מלח
כדאי לדעת שחתיכות תפוזים טריים לאותה עוגה זה דבר שמשגע את העניין! כך תוכלו להרגיש את כל הטעמים
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין במתכון בריא יותר – אפשר להשתמש בסוכר ממתיק טבעי כמו דומדמנית או סוכר קנים בעבודת יד. מי שמחפש גרסה ללא גלוטן, הרי שהשימוש בקורנפלור עושה עבודה מצוינת ומקנה לעוגה את כל האלמנטים הנדרשים כדי שהיא תהיה אוורירית וללקק את האצבעות בסוף החג.
שלבי ההכנה
אחרי שאספנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה! עקבו אחרי השלבים הבאים ושיהיה בהצלחה!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- במערבל, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת תהפוך לקצפת בהירה.
- מוסיפים את מיץ התפוזים והן שמן ומערבבים בעדינות.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקורנפלור, האבקת סודה לשתיה, הקמח והמלח. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מסננים את קליפת התפוזים ומוסיפים לקערה – זה הזמן להיות אמיצים!
- שמים את התערובת בכלי אפיה מרופד בנייר אפיה ומיישרים היטב.
- מכניסים לתנור ל-20 דקות, ובודקים שהעוגה לא מדממת עם קיסם – היא מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש!
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
- לנגיעה אחרונה, ניתן לפזר אבקת סוכר מעל המנה למראה מושלם!
העוגה ממתינה להתקרר? זה הזמן לקמפיין ערכת התוספות וההפתעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מאחר וזה מתכון שמזמין שדרוגים מוצלחים, הנה כמה רעיונות:
- עטרו את העוגה בשכבת גנאש שוקולד – פשוט משגע!
- אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או שקדים קלויים כדי לתת קונטרסט טעים במרקם.
- אם אתם בצד המתוק, אז רוטב סוכר קנדי או ריבת תפוזים מעל יכולים להוסיף טוויסט מדהים!
- תוכלו לגוון את טעמי ההדרים עם פרי ייחודי כמו ליים או לימון.
שאלות ותשובות
איך מחזיקים את העוגה טרייה? יש לאחסן את העוגה בקופסה אטומה, שתשמור על העסיסיות של המרכיבים ותאריך האפייה.
האם ניתן להקפיא את העוגה? בהחלט! העוגה נשארת מענגת גם לאחר הקפאה. פשוט עטפו אותה היטב בנייר כסף.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר? מומלץ לאכול אותה תוך חמישה ימים, אם כי התופעה של "מאחור כמובטח" לרוב לא תתממש.
מה עוד אני יכול לשים בעוגה? פרג או טחינה קצוצה מוסיפים מרקם וטעם מתחלף.
האם ניתן לשים פירות יבשים? בהחלט! פירות יער משתלבים היטב במיוחד.
האם אפשר להחליף את הקורנפלור? אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפוחי אדמה בתור חלופה.
איך אני יכול לדעת אם העוגה מוכנה? קיסם שננעץ במרכז צריך לצאת יבש כדי להצביע על כך שהעוגה מוכנה.
איך אני יודע אם העוגה גבוהה? אם השתמשתם בתבנית נאותה ונתתם לה זמן לאפות, היא תצא גבוהה ונפלאה!
האם זה מתכון עם חלב? לא, המתכון הוא ללא חלב, אבל אפשר לנסות לשים יוגורט צמחי.
מה ההתאמה למי שרגיש לסוכר? ניתן להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סטיביה או סוכר קוקוס.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות!