"`html
פיקניה בתנור בנייר כסף – מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
אם אי פעם שמעתם על הבשר המושלם או על הנתח הכי טעים שיש, ודאי שהפיקניה הייתה ברשימה שלכם. מדובר בחתיכת בשר שהרבה אנשים לא מודעים למידת הטעמים המדהימים שלה, והיום אנחנו כאן כדי לחשוף אתכם למתכון אומנותי, משגע, ואגדי – פיקניה בתנור בנייר כסף! המתכון הזה לא רק יספק לכם מנה עיקרית מדהימה לארוחת ערב, אלא גם יכול להוות סיבה למסיבה. דמיינו את הציפוי הפריך, את הרכות הנימוחה של הבשר, ואת הניחוחות המרגשים שמתפשטים בבית. מתי בפעם האחרונה מצאתם בוץ בבישול, ובו בזמן הגשתם מנה כזו מושלמת? אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק עבור: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל עם שלבי ההכנה, הכנו לכם רשימה של רכיבים שיגרמו לכם לשחזר את המתכון המהמם הזה בביתכם.
- 1.5 ק"ג פיקניה (חתוכה באורך של כ-5 ס"מ)
- 5 שיני שום (קצוצות דק)
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מלח גס
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפיות תבלין גריל (אפשר גם תבלינים נוספים שאתם אוהבים)
- 1/2 כוס מים
- 2 עלי רוזמרין טריים (לפי הטעם)
- נייר כסף
שלבי ההכנה
כעת, לא נותר אלא להתחיל להכין את המנה המושלמת הזאת. המתכון הזה פשוט יותר ממה שאתם חושבים, ותוך זמן קצר תיהנו מהמנה המעלפת הזו.
- מניחים את הפיקניה על משטח עבודה וחותכים את השומן העליון של הנתח בצורה קלה, כדי להסיר כמות עודפת אך לשמור עליה.
- מסננים את השום הקצוץ לשום קשתית ומערבבים עם שמן זית, מלח, כמון ופפריקה.
- מעסים את התערובת היטב על הנתח מכל הכיוונים, כך שהיא תחדור לתוך הבשר ותיתן טעם משגע.
- מניחים את הפיקניה על נייר כסף ומקפלים אותה כך שתהיה עטופה היטב.
- מניחים את הנתח בתבנית ואנחנו שופכים פנימה חצי כוס מים ובוחרים להוסיף עלים של רוזמרין.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס ומכניסים את התבנית לתנור.
- אופים במשך שעתיים, ובמהלכן בודקים מידי פעם אם יש צורך להוסיף מים, כדי שהנתח לא יתייבש.
- לאחר השעתיים, פותחים את נייר הכסף ומניחים על הפיקניה להשהות בחום בתנור עוד 15 דקות, כאשר תנור חם על לוהט.
- כשהפיקניה יוצאת, נותנים לה לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך, כדי שהמיצים לא יברחו.
חלופות לרכיבים
למי מכם ששואלים את עצמם אם ישנן חלופות, בהחלט אפשר למצוא. למשל, אתם יכולים להחליף את הפיקניה עם נתח בשר אחר כמו אסאדו או שייטל, או אפילו לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית עם חלבון סויה או בצלצלים. גם שימוש בגריל, במקום התנור, יכול להביא לתוצאה מדהימה ומרשימה לא פחות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
בואו ניתן למנה בנפרד שלנו את השדרוגים המיוחדים! תוספת של ירקות קלויים כמו גזר, דלורית, ותפו"א לצידו של הבשר יוסיפו לצלחת צבעוניות ועניין. אפשר גם להוסיף רוטב סמיך של בולונז על נתחי הבשר, או רוטב חרדל ופילפל שיחמיאו לכל הטעמים הנפלאים שיצרנו.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הפיקניה מוכנה?
יש לבדוק שה-BEEF נצבע בצבע שזוף מאוד ובתוך הנתח נוזלים יוצאים ואינם אדומים. מאוד חשוב שהנתח ייצא רך ונימוך בפה.
האם ניתן להקפיא את הנתח להשכרה?
כן, פיקניה הקפואה תחזיק מעמד בערך 3-4 חודשים עם הרבה טעמים עדינים וזניחות.
איזה תוספות אני יכול להוסיף?
תוספות כמו תפוחי אדמה אפויים, סלט ירקות רענן, או אפילו חומוס יכולים להפוך את המנה שלכם למושלמת.
איפה ניתן למצוא פיקניה?
פיקניה זמינה לרוב בסופרמרקטים, כמו גם בחנויות אטליזים וגידולי בקר.
האם יש לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! כל המרכיבים במתכון הזה הם ללא גלוטן.
איך אני אוכל לשדרג את הטעמים?
השדרוג מתבצע באמצעות הוספת מגוון של תבלינים כמו קימל, כוסברה או חרדל, בנוסף לתבלינים שצוינו.
האם אני יכול להשתמש בחלופה לבשר?
תשובה: בהחלט. חלבון סויה או עוף יכולים להוות חלופות טובות, כל עוד אתם מחזיקים בתיבול דומה למתכון.
אם כדאי לבשל הפיקניה על גריל?
כן, בישול על גריל יביא לתוצאה עם טעמים מעושנים ומרקם פריך ומהמם.
כמה זמן אני יכול לשמור על יתרת פיקניה?
עד 3-4 ימים במקרר ואפשר להקפיא גם למשך חודשים ארוכים.
מה ההמלצה שלכם למנה בצד?
מנה של סלט ירקות טריים עם רוטב לימון תהיה בחירה נפלאה, במיוחד בקיץ.
אז למה אתם מחכים? הכינו עכשיו את המתכון המפתיע הזה, שתפו אותו עם חברים ומשפחה והפכו את שולחן האוכל שלכם לגן עדן של טעמים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולראות איך כולם מתמוגגים מהפיקניה המדהימה שלכם!
"`