ארוחת ערב לתינוק בן שנה שכולם אוהבים!

ארוחת ערב לתינוק בן שנה: מתכון מדהים ובריא!

דמיינו את המבט על פניו של התינוק שלכם כשמגיעים לארוחת ערב מלאה בטעמים, צבעים ומרקמים! היכולת להכין מנה שהיא לא רק בריאה אלא גם ממכרת ואהובה על הקטנטנים, היא קסם שבאמת כדאי ללמוד. אז קחו את עצמכם, מיכלי ערב, והתכוננו לגלות את המתכון המושלם לארוחת ערב מתוקה ומתקתקה, שתשאיר את התינוקות שלכם באופוריה!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנת מוצרים לתינוק בן שנה או יותר

יש משהו בתהליך של הכנת אוכל לתינוקות שמחמם את הלב. המחשבה שהמאכלים שאתם מכינים הם התחלות ראשוניות, צעדים ראשונים בכל מה שקשור לעולם הקולינרי של הילד. זה מדהים וזה אפילו מעלף! אז בואו ניכנס לעניין.

הרכיבים הדרושים

  • 200 גרם בטטה – לא רק שהיא מושלמת, אלא גם עשירה בויטמינים!
  • 100 גרם גזר – אחד מהירקות האהובים והמזינים.
  • 50 גרם קישוא – ירק קל ואוורירי שמתמזג בצורה נפלאה.
  • 1 קמצוץ בזיליקום – מפיץ ריח מדהים ומעלה את טעם המנה.
  • 100 מ"ל מים – טיפה של נוזלים כדי להקל על הבישול.
  • 1 חצי חלב (או חלב צמחי כאופציה) – מספק ארוחות עשירות וטעימות.
  • 1 קמצוץ מלח – בשביל הטעם. לא תינוקות לא זקוקים למלח בכמויות גדולות!
  • 1 כפית שמן זית – לשדרוג טעמים ומרקם.

כמובן, אם מישהו מהקטנטנים רגיש לאחד מהמרכיבים הרשומים, אפשר לקבוע שילובים אחרים. לדוגמה, במקום קישוא, אפשר לשלב דלעת או גזר. המשחק עם הטעמים הוא חלק מהכיף!

שלבי ההכנה

בשלב הזה, אני יכול להבטיח לכם שהגעתם לרגע הכי מהנה בהכנת המתכון. מנטליות של שף בכל הכוח! אז הנה השלבים להכנת הארוחה המיוחדת לתינוק:

  1. לעבור על החומרים ולוודא שיש לכם את כל מה שאתם צריכים.
  2. לחתוך את הבטטה, הגזר והקישוא לקוביות קטנות (כדי שיהיה יותר קל לבשל ולטרוף).
  3. להוסיף את החומרים לסיר, יחד עם המים ולבשל על חום נמוך במשך כ-20 דקות.
  4. לפני שהמים מתייבשים לגמרי, לבדוק שהירקות רכים. הם צריכים להיות כמעט נימוחים.
  5. למעוך את הירקות עם מזלג או להשתמש בבלנדר כדי לקבל מרקם חלק.
  6. להוסיף את החלב ושמן הזית, לתרום למרקם עדין ולערבב היטב.
  7. לטבל בקמצוץ בזיליקום ומלח, לערבב ולתת לטעמים להתמזג.
  8. לטעום, כמובן – מהנסיון שלי, זה החלק הכי כיף! אם הכל טעים, אפשר לעבור לשלב הבא.
  9. למלא קופסאות או צלחות ולהגיש לתינוק בהתלהבות – אל תשכחו לצלם את המבט על הפנים שלו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ישנם אין-סוף אופציות לשדרוג המנה המדהימה הזו. הנה כמה רעיונות:

  • לשדרג עם עוף טחון או בשר טחון – להפוך את המנה למזינה יותר.
  • להוסיף תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה מתוקה – לגרם טוויסט טעים!
  • לשדרג עם קטניות מבושלות כמו עדשים או חומוס – להוסיף חלבון איכותי.
  • לבשל עם צנובר קלוי – להוסיף טעם עשיר ומיוחד.
  • להגיש עם לחם הומלסי – זה מעלה את כל הכיף בארוחה! מישהו יכול לסרב לפרוסת לחם טרי?

שאלות ותשובות

מה היתרונות הבריאותיים של בטטה?
בטטה עשירה בויטמינים כגון A ו-C, בדיוק מה שהתינוק צריך. היא גם מספקת סיבים והתמזגות קלה במערכת העיכול של הקטנטנים!

האם ניתן להחליף את החלב?
בהחלט! ניתן להשתמש בחלופות כמו חלב שקדים או חלב קוקוס – המתנה שווה!

מה עושים אם התינוק לא אוהב בטטה?
נוכל לשדרג את המתכון ולשלב ירקות אחרים כמו קישוא או דלורית – מצויין בעיניי!

האם אפשר להכין את המנה מראש?
כמובן! המנה נשמרת במקרר עד יומיים. אחרי חימום – טעם מדהים כמו חדש!

כיצד שמרתי את המנה במקרר?
מומלץ לשים את המנה בקופסה סגורה ואטומה לשמירה על רעננות.

האם צלייה של הירקות מוסיפה טעמים?
בהחלט! צלייה מוסיפה טעמים עשירים, אז בהחלט שווה לנסות!

כמה זמן אפשר להקפיא את המנה?
המנה יכולה להיכנס לרב המקרים להקפאה עד חודש. כשהיא מתהפסת – טעם מדהים נשאר!

אפשר להכין את המתכון עם ירקות קפואים?
כן! זה פעולה מהירה ונוחה, בייחוד במזג האוויר החם!

האם מתכון זה מתאים למבוגרים?
ממליץ להעביר אותו לשלב מבוגרים עם קצת תיבול, כי הוא אגדי גם לכל מי שאוהב בריא!

מה השינוי המתבצע כאשר מוסיפים תבלינים?
תוספת של תבלינים יכולה לשדרג את המנה לגמרי – והחוויה פשוט שיגעון!

אז במקרה שביקשתם מתכון לארוחת ערב מדהימה ומלאה בטעמים עבור התינוק שלכם – הגעתם למקום הנכון! אני בטוח שגם אתם וגם הקטנטנים תיהנו הרבה מהמילים ומהמאכלים המרגשים האלה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולפזר את האהבה שלכם בכל רחבי הרשתות החברתיות!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן