בורקס דפי אורז במחבת – מתכון מנצח
דמיינו לעצמכם את הרגע הזה שבו אתם פותחים את דלת המקרר ומגלים את השאריות האחרונות מהמסיבה של סוף השבוע. האורחים עזבו, אבל לא בקיבתם… יש משהו מנצח בקומבינציה של דפי אורז שיכולים לקבל כל תוספת שתבחרו. ואכן, הבורקס הראשון שלי היה המורשת מהדוכנים ברחובות טוקיו. אז לא קרה שם מה שקרה, וכשחזרתי לארץ, התשוקה לדלג אל הפן הקולינרי של המזרח הרחוק חזרה. החיבה שלי לדפי אורז הובילה לכך שפיתחתי מתכון מהיר ומענג לבורקסים בקרמיקה או במחבת – את בנייתם אני רוצה לשתף אתכם היום!
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשמדובר במתכון הזה, השפע הוא חלק בלתי נפרד מהקסם. כל מה שאתם צריכים זה לגלות איזו ממלכה ייחודית של טעמים ניתן ליצור. הבורקסים דלילי האורז נמסים בפה, והם יכולים להיות גם בריאים לאדוני הבריאות שביניכם. והנה, בואו נצלול אל תוך המרכיבים:
- 8 דפי אורז (אפשר גם להשתמש ב-6 דפי אורז לשניים)
- 2 כוסות ירקות קצוצים (גזר, קישוא, פטריות, או מה שיש במקרר)
- 200 גרם טופו או קפיצה של עוף טחון
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- רבע כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- רוטב סויה לציפוי ואוורור באוויר עם הניחוח במטבח
ולא נשכח! תוכלו לשדרג את הבורקסים עם גזר קצוץ גס, עלי תרד או אירית בשפה פשוטה. זה יגרום לכולנו ללקק את האצבעות!
שלבי ההכנה
כמו בכל מתכון חשוב, יש כאן כמה צעדים פשוטים יחסית שכל אחד יכול לעשות כדי להביא את הגעגועים להרגיש את היפן ממויט חלום הקולינריה שלנו. והנה השלבים למלאכת מחשבת צבעונית:
- אם אתם משתמשים בפתיתי דפי אורז, המביאים שבבים מיחודיים, הניחו אותם במים קרים למשך כ-10 דקות.
- בינתיים, במחבת גדולה, חממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום הקצוצים. טגנו עד שהבצל מתמוסס ומקבל גוון זהוב.
- הוסיפו את הירקות הקצוצים וטגנו עוד כ-5 דקות עד ריכוך קל.
- אם תרצו תוספת של טופו, הוסיפו את הקוביות וטגנו עד שהן משחימות.
- תבלו בכמון, מלח ופלפל. ערבבו הכל והניחו להצטנן מעט.
- הוציאו את דפי האורז מהמים ושימו על מגבת סופגת להורדת הנוזלים.
- קחו דף אורז אחד ומלאו אותו בתערובת הירקות. סגרו את הצדדים ותנו לו צורת בורקס מתוקה.
- חזרו על התהליך עם שאר הדפים.
- מחממים שמן במחבת ומשמנים את הבורקסים מכל צד במשך כ-3-4 דקות, עד שהן זהבים ונושקים אחד לשני.
- הגישו חם, עם רוטב סויה לצד – מכל הלב!
אם לא היה נעים, ניתן להמיר את חומרי המילוי לפי טעמו האישי – נסו לשים מוצרי גבינה, זיתים או אפילו טחינה תוססת שתיים!
שדרוגים ותוספות למתכון
כמובן שמהנסיון שלי, גיוון הוא המלך פה. צוותו לדרככם את האפשרויות ותראו מה מתאים. אתם יכולים להוסיף גם אגוזים קצוצים, עשבי תיבול כמו נענע או פטרוזיליה. כולם יתאימו לעונג שמעלף של טעמים!
ומה צריך לשקול? אפשר לשדרג עם רוטב חריף כדי לחגוג את החדוות עם ענפי החריף ואפילו יקח את הבורקס למגננת מהבצק! אז תנו לדמיון שלכם להשתולל!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום דפי אורז?
שקול להשתמש בבצק פילו אם אתם מחפשים טקסטורה פרוצה יותר. אל תשכחו לשמן את הדפים!
האם אפשר להכין את הבורקסים מראש?
בהחלט! הכינו ושמרו במקרר עד לשימוש. רבע שעה טיגון לפני ההגשה, והם ייקבלו מרקם קריספי ומושלם.
איך אני יכול לגרום למילוי להיות יותר עסיסי?
שקול להוסיף טחינה מדהימה או רוטב יוגורט לשדרוג!
האם ניתן להקפיא את הבורקסים?
כמובן. יכול להיות תענוג להוציא בורקסים קפואים מחוץ למקפיא ולצהול על טעמים מיוחדים ואווריריים!
איזה סוג מחבת כדאי להשתמש?
השתמשו במחבת טפלון או ברזל יצוק. כך תשיגו קריספיות עוצמתית!
אפשר להכין גרסה טבעונית?
בהחלט. תחליפו את העוף בטופו או אפילו ירקות טריים, ואל תשכחו לתבל לפי מה שאתם אוהבים!
כמה זמן הבורקסים נשמרים במקרר?
לרוב כ-3 ימים, בתנאים מתאימים. אחרי כן, זה הזמן לשיתוף עם הקרובים!
האם ניתן לטגן בורקסים בשמן עמוק?
בדיוק! שיטה מעולה לעשות אותם מאודים! בחום גבוה, ב-3 דקות סביר שתקבלו תוצאה עלית.
האם יש יחס טוב של ירקות שאוכל לשים?
כמובן! גזר, קישואים ופטריות לפצצות טעמים שמאד מושלמות!
איך יודעים אם הבורקסים מוכנים?
אם הם זהובים וקריספיים בחוץ, אפשר להניח להם לצוף לזהב. מפה ההגשה היא בעזרים המיוחדים שימהרו!
עכשיו כשאתם מצוידים במתכון המושלם הזה, אני ממליץ לכם לשתף אותו בכל מקום! הפיצו את האהבה למטבח ואל תשכחו לחגוג את טעמי המזרח באהבה רבה.