מתכון לבלאדי מרי משגע
בדרך כלל, כשאנחנו חושבים על בלאדי מרי, עולים לנו בראש זיכרונות ממסיבות, סופ"ש רופף, או אולי טיולים מפנקים בחו"ל. זה לגמרי לא מפתיע, כי מדובר במשקה האגדי הזה שכאילו יש בו את כל מה שצריך כדי לערבב כל יום חורפי עם קצת שמחה. אם אתם עדינים תכינו כל דצמבר, ואם אתם נועזים תכינו אותו דווקא בקיץ – כך או כך, מדובר במשקה כל כך מדהים, ששווה לנסות אותו בכל מהדורה אפשרית! אז קחו את המגבות ומומלץ גם את הסבלנות, כי כאן אנחנו נכנסים לעניין!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעבודה, נחמד לספר לכם קצת על המרכיבים עצמם. כל רכיב בבלאדי מרי משחק תפקיד חשוב, וכשכל הרכיבים מדויקים ובמינון הנכון, התוצאה היא פשוט אגדה!
- ½ ליטר מיץ עגבניות (עדיף טרי, אבל אפשר גם קנוי)
- 50 מ"ל וודקה (לשדרוג הערב שלכם)
- 2 כפות מיץ לימון סחוט (לתשוקה חמצמצה)
- 2 דקירות רוטב חריף (כמו טבסקו, למי שאוהב חריף)
- 1 כף רוטב ווסטרשייר (הסוד המסתורי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- סלרי ו/או זית לקישוט (כך שהיא תיראה מושלמת!)
- קרח (לשמירה על קור רוח)
שלבי ההכנה
בכל הכנה של בלאדי מרי יש אלמנט מהפנט. הדינמיקה בין כל המרכיבים מצליחה ליצור טעם ייחודי, כזה שנעים לרחף בו. אז, לא נבזבז זמן ונכנס לשלב החשוב ביותר של מתכון הבלאדי מרי!
- מניחים את כל המרכיבים היבשים – מיץ עגבניות, וודקה, מיץ לימון, רוטב חריף ורוטב ווסטרשייר – בקנקן גדול.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. כאן תתחילו להרגיש את הריחות בעבודה.
- מערבבים היטב בעזרת כף גדולה עד שהמרכיבים מתחברים ויוצרים תערובת אחידה.
- ממלאים כוסות גבוהות בנפח עם קרח.
- ש pouringמים את התערובת מהקנקן לתוך הכוסות הממולאות.
- מקשטים עם סלרי ו/או זית מעל הבלאדי מרי.
- מגישים את הבלאדי מרי שלכם והמגוון רטבים הפתוחים לצורך תוספות להצלחות מפתיעות.
הרכבים חלופיים
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון במגוון דרכים. אם אתם טבעונים, ניתן להחליף את הוודקה בברנדי על מנת לקבל טעם עשיר יותר. כמובן, תוספות כמו ירקות חתוכים (מלפפון, גזר), או רוטב פפריקה חריף יכולים להפוך את הבלאדי מרי למיוחד. אם אתם מפוחדים מתוספי אלכוהול, ניתן להימנע מהוודקה לחלוטין וליצור גרסה לא-אלכוהולית שתגרום לכולם להרגיש מושלם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
העולם של מגוון התוספות לבלאדי מרי יכול להפתיע אתכם! כדי לשדרג את המשקה המושלם אפילו יותר, אנו ממליצים להוסיף לתערובת רוטב צ'ילי מתוק או אפילו דקירות של סויה לעתים תכופות. תוספת של כמה פיסות בייקון פריך מסביב לכוס תוסיף טוויסט טעים ולא צפוי. עבור הקדושים של הצבעים בהצגת הבלאדי מרי שלכם, תוספות כמו אגוזי לוז קצוצים או דקירות אקלר יסגרו את המופע.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין בלאדי מרי ללא אלכוהול? בהחלט! כל אחד יכול ליהנות מהטעמים העשירים על ידי השמטת הוודקה. פשוט הוסיפו יותר מיץ עגבניות ותוספות טבעיות.
מהו הסוד של בלאדי מרי מושלם? הסוד הוא השילוב הנכון בין החמיצות והחריפות. הילכו בין כל המרכיבים בגדול במנגנון של טעמים משתלבים.
אילו רטבים נוספים יכולות להוות אפשרות? מלבד רוטב הווסטרשייר, רוטב סויה או רוטב רמי יכולים גם לייצר משקה מתקתק יותר.
איך ניתן לאחסן את הבלאדי מרי? אפשר לשמור אותו במקרר במשך 24 שעות. אך זכרו להוסיף את הקרח סמוך למועד ההגשה.
האם בלאדי מרי מתאים לארוחת בוקר? כן! במיוחד אם אתם סוגרים אותו עם ביצים, זה מתנהגים מעולה לראשית היום.
כמה זמן בלאדי מרי שומר? עדיף להכין אותו באותו היום, אבל אם יש צורך – ימנעו מהכנה שלוש שעות מראש.
האם הוודקה משפיעה על הטעם? בהחלט! שימוש בוודקה איכותית משפיע על הטעם הסופי של הבלאדי מרי.
מה הקשר היסטורי של המשקה הזה? יש המייחסים את המקורות שלו בשנות ה-20, וברבות השנים הוא זכה לעדנה מרשימה בעולם המסעדות והברים.
האם יש צורך בלאיים מסוימים? כמובן! אל תשכחו לדעת מה אתם אוהבים – זה כל החוויה!
האם אפשר להכין אותו עם פירות אחרים? בהחלט! ניסוי עם פרי ובייחוד אבוקדו, עשוי להניב תוצאות מעניינות מאוד!
אל תתביישו לשתף את המתכון המהמם הזה עם כולם! הכינו בידיים שלכם את הבלאדי מרי המושלם ותהנו מכל ביס וחיזוק. בהצלחה!