בלינצ'ס ב-10 דקות – ארוחת בוקר מהירה ומפנקת שתשנה לכם את היום!

בלינצ'ס ב10 דקות
בלינצ'ס ב10 דקות

חברים יקרים, אם אתם כמוני ואוהבים להתחיל את היום עם ארוחת בוקר טעימה ומפנקת אבל לא תמיד יש לכם זמן או כוח להכין משהו מורכב – יש לי בשבילכם פתרון מנצח! המתכון שאני הולך לחלוק אתכם היום הוא סוד השף שלי להכנת בלינצ'ס מושלמים תוך 10 דקות בלבד. כן, ממש 600 שניות מרגע שנכנסתם למטבח ועד שאתם מגישים צלחת של בלינצ'ס חמים, פריכים וממולאים בכל טוב. אתם הולכים להתאהב!

זמן הכנה: 10 דקות מדויקות, לא שנייה יותר! כמות: מנה זוגית רומנטית או ארוחה משפחתית ל-4 נפשות דרגת קושי: קלה כאורה ראשונה של הבוקר

מרכיבי הקסם שיהפכו את הבלינצ'ס שלכם לחלום מתוק

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס חלב (או תחליף חלב טבעוני כמו אורז/שקדים/סויה)
  • 2 ביצים גדולות וטריות (או במקום כל ביצה – חצי בננה מעוכה + 1 כף זרעי צ'יה)
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • חמאה או שמן קוקוס להברשת המחבת
  • מילוי מתוק לבחירתכם: ריבה, גבינה, שוקולד, חמאת בוטנים או כל דבר אחר שאתם אוהבים!

גרסה בריאה יותר וידידותית לאלרגיות: אם אתם רוצים להפוך את הבלינצ'ס לבריאים יותר, תוכלו להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין או שיפון מלא. לגרסה ללא גלוטן, קמח אורז יעשה את העבודה נהדר. במקום הסוכר אפשר להשתמש בסילאן או בסירופ מייפל טבעי, ולמילוי מומלץ לבחור תוספות כמו פירות העונה הטריים, ממרח טחינה גולמית או ריקוטה דלת שומן.

צעדי הקסם שיהפכו אתכם למלך/ת הבלינצ'ס

לפני שנתחיל, אני רוצה לגלות לכם שאת הסוד הכי גדול למתכון המהיר הזה למדתי מסבתא שלי, שתמיד הייתה קמה לפני כולם והייתה מפנקת אותנו בבלינצ'ס חמים ועסיסיים עוד לפני שהספקנו לפקוח עין. אז בואו נגלה את המתכון המנצח שלה ביחד!

  1. בקערה גדולה, שפכו את כל המרכיבים היבשים – קמח, סוכר ומלח. ערבבו היטב בעזרת מזלג.
  2. הוסיפו בהדרגה את הביצים והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה ללא גושים.
  3. חממו מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הברישו את פני המחבת בחמאה או בשמן קוקוס בעזרת מברשת סיליקון.
  4. שפכו כחצי כוס מהבלילה אל תוך מרכז המחבת החמה. הטו את המחבת לכל הכיוונים כדי שהבלילה תתפזר בשכבה דקה ושטוחה.
  5. אפו את הבלינץ כ-2 דקות, עד שהשוליים משחימים מעט. הפכו בעזרת כף פלסטיק והמשיכו לאפות עוד כדקה מהצד השני.
  6. הניחו את הבלינץ האפוי על צלחת והמשיכו לאפות את שאר הבלילה באותה השיטה עד גמר החומרים.
  7. מלאו את הבלינצ'ס המוכנים במילוי האהוב עליכם, גלגלו לגליל הדוק או קפלו למשולשים והגישו מיד לשולחן עם המון אהבה!

יתרונות הבריאות שיהפכו את מנת הבלינצ'ס לפצצת אנרגיה של הבוקר

  • מקור מצוין לחלבון איכותי מהביצים, החשוב לבניית והתחדשות רקמות הגוף
  • סיבים תזונתיים מהדגנים במילוי או בקמח, התורמים לשובע ממושך ולתחושת אנרגיה
  • סידן מהחלב והגבינה, החיוני לחוזק העצם ולמניעת אוסטאופורוזיס
  • ברזל מהסילאן או מהטחינה במילוי, העוזר בהובלת החמצן בדם ומונע אנמיה
  • נוגדי חמצון עוצמתיים מהפירות במילוי, התורמים להאטת תהליכי הזדקנות ומחלות כרוניות

עם כל מה שהבלינצ'ס יכולים לתרום לבריאות שלנו – אין ספק שהם מנת חובה בתפריט! אבל גם ככה מגיע להם כל הקרדיט על זה שפשוט טעים בטירוף. ואם בא לכם לשדרג אותם לחגיגה של ממש, אין גבול ליצירתיות – מצקת גבינת שמנת מעל, שילוב של כמה מילויים, תוספת של פירות יער ועלי נענע או אפילו הגשה עם כדור גלידה! הבלינצ'ס האלה הם הבד הקסום שמחכה שתציירו עליו את החלומות המתוקים שלכם.

שאלות ותשובות שיחשפו בפניכם את כל הסודות של אמני הבלינצ'ס

האם חייבים להשתמש בחלב פרה? ממש לא! אני בעצמי לפעמים מחליפה בתחליבי חלב מהצומח כמו אורז, שקדים או קוקוס, והתוצאה לא פחות טעימה ואוורירית. זה גם פתרון נהדר לאלרגיים או טבעונים.

מה עושים אם אין לי תבנית בלינצ'ס מיוחדת? אל דאגה, גם מחבת טפלון רגילה תעשה את העבודה מצוין! רק הקפידו שהיא תהיה חמה מאוד לפני שמתחילים ושמרו אותה משומנת במשך כל האפייה.

איך אפשר להכין את הבלילה מראש? בכיף! אפשר להכין את הבלילה עד יום מראש, לשמור אותה במקרר בקערה אטומה ופשוט לערבב קצת לפני השימוש. דרך מעולה לחסוך זמן בבוקר או להכין כמות גדולה לאירוח.

האם הבלינצ'ס יוצאים גם ללא גלוטן? כן, וגם בגרסה ללא גלוטן הם לא פחות אווריריים וטעימים! פשוט החליפו את הקמח הרגיל בתערובת קמחים כמו אורז, תפוח אדמה ותירס או קמח כוסמין מלא.

אפשר להקפיא את הבלינצ'ס אחרי האפייה? בוודאי. פשוט תארזו אותם בשקית אטומה או בקופסת פלסטיק עם נייר אפייה בין השכבות, והקפיאו עד חודש. כשבא לכם להפשיר פשוט חממו במיקרו או בתנור עד להפשרה מלאה.

מה הסוד ליצירת בלינצ'ס דקיקים ושקופים? אני תמיד מקפידה על בלילה נוזלית וחלקה בעזרת הוספה הדרגתית של הנוזלים תוך כדי ערבוב רציף. חיוני גם לפזר את הבלילה במהירות במחבת ולשמור על להבה גבוהה כל הזמן.

אין לי מצרכים מיוחדים, מה אפשר למלא בפנים? תאמינו לי שהטעם הטוב מסתתר דווקא במרכיבים הפשוטים! ריבה, ממרח שוקולד, גבינה לבנה, חמאת בוטנים וסירופ מייפל תמיד יצליחו. אפשר גם פשוט לזרות סוכר ולהגיש לצד פירות העונה.

עד כמה מראש אפשר להכין את הבצק? אני ממליצה להשתמש בבצק טרי שהוכן באותו היום, אבל במקרה הצורך הוא יכול להחזיק עד יומיים במקרר אם הוא מכוסה היטב בניילון נצמד. לפני השימוש תנו לו להגיע לטמפרטורת החדר.

איך מונעים היווצרות גושים בבלילה? ההקפדה על בלילה חלקה היא המפתח! הקפידו לנפות את הקמח לפני, להוסיף את הנוזלים לאט ובהדרגה, לערבב ללא הפסקה עם מזלג או מטרפה ידנית ולהמתין כ-5 דקות לפני האפייה כדי שהבלילה תתייצב.

יש דרך להפוך את המתכון לפחות קלורי? בהחלט! השתמשו בתחליפי חלב דלי שומן כמו סויה או שקדים, החליפו כל חלמון בשני חלבונים, הפחיתו את כמות הסוכר או הזליפו רק כמות קטנה של המילוי פנימה. ככה תוכלו להנות מבלינצ'ס קלילים יותר אבל עדיין טעימים ומפנקים.

אז יקיריי, אחרי שחשפנו את כל הסודות וטיפים של המתכון הזה, אני מזמינה אתכם לרוץ למטבח, להניף מחבת ולהכין לעצמכם ולאהובים שלכם מנת בלינצ'ס חלומית שתשדרג לכם את כל היום! אני כל כך סקרנית לשמוע איך יצא לכם ומה אתם חושבים.

קדימה, תנו לי חיבוק וירטואלי, תצלמו ותשתפו את היצירות שלכם בפייסבוק ובאינסטוש, כי מגיע לכולם לדעת על המתכון המדהים והמהיר הזה שיכול להפוך כל בוקר לחגיגה אמיתית.

מחכה לשמוע מכם, ומבטיחה שאם תכינו פעם אחת – לא תפסיקו לעולם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן