הבלינצ'ס המלוח שיסחוף אתכם אל תוך חוויות חדשות
תארו לכם ערב חמישי, אתם מתנשאים מהעבודה, נפנים הביתה ומרגישים את הרעב בעורקים. מה ייתכן שיספק את התיאבון שלכם, שיהיה מדהים, מעלף וממכר? אז הנה אנחנו עם המתכון האגדי הזה לבלינצ'ס מלוח מעולה. מדובר במנה שתלך מצוין עם כל המשפחה, והמילוי? אפשר לשגע את כולם! אז שכרו את הסינר, הפנו את כיסי חולצותיכם, ומכינים את עצמכם לחוות תגליות חדשות בעולם הטעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנת המתכון: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 עד 6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שניגשים למלאכת הכנת הבלינצ'ס המושלם, הכינו את עצמכם עם המרכיבים. כאן יש אפשרויות לגוון ולהכניס טעמים מדהימים!
- 2 כוסות קמח (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים)
- 2 ביצים
- 2 כוסות חלב (להכנה טבעונית אפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב סויה)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן ליצירת הבלינצ'ס
- מילוי לבחירה: גבינת פטה, תרד, פטריות, טונה, ירקות קלויים, ועוד
- 1/2 כוס גבינת שמנת (אופציונלית)
שלבי ההכנה
הגישה לבלינצ'ס מלוח אינם מסובכים – להיפך! הנה הס_steps שמסווגים את השיטה:
- אתם מתחילים עם הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, הביצים, החלב והמלח עד שהבצק לְהִתַָאֲחֵד.
- מוסיפים את השמן ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה ואוורירית.
- מחממים מחבת בטמפרטורה בינונית ומניחים מעט שמן.
- יוצרים פנקיקים בגובה של כ-20 ס”מ.
- אופים כל צד במשך כ-2-3 דקות, עד שהבלינצ'ס מזהיב.
- מניחים את הבלינצ'ס על צלחת ומתעקשים גם על צדדים.
- בינתיים, ממלאים את הבלינצ'ס במילוי שבחרתם.
- מקפלים את הבלינצ'ס וחוזרים על התהליך עם שאר הבלינצ'ס.
- אפשר להגיש עם רוטב בשמנת חמוצה או עם סלט מרענן ליד.
אופציות למילוי
אפשרות אחת היא לתפוס פטריות טריות, לשים אותן במחבת עם קצת חמאה עד שהן מתרככות. אפשר גם להכניס גבינת פטה עם תרד. את המילוי ניתן לשדרג גם עם בצל קצוץ מטוגן. כל זה יכול להביא את הבלינצ'ס למקום מתוחכם יותר!
שדרוגים ותוספות
כדי להפוך את השנה לרבות טעמים, אפשר להוסיף:
- רוטב תרד וגרגרי חומוס
- ערבוב של גבינת מוצרלה וגבינות קשה אחרות
- קטנה לקצת חמאה עם עittאד נקניק או בשר טחון.
שאלות ותשובות
איך בלינצ'ס שלא ייצא דחוס? המתכון מדגיש שימוש בחלב וביצים. שניים מתוך כל שלב מבטיחים בלינצ'ס אוורירי ולא דחוס.
מה יכולים לשים במילוי? כל מה שצץ בדמיון! גבינות, עשבי תיבול ייחודיים, טונה, ירקות קלויים וכל מה שיש לכם במקרר.
אפשר לשמור בלינצ'ס לעוד יום? בהחלט! שימו אותם במקרר והמילוי יישאר יבש. מספיק לחמם במיקרוגל והם יחזרו להיות כמו חדשים!
איך גוון המליות? בנקודה הזו אתם יכולים להשתמש באותם רכיבים, אם תרצה, ולשדרג עם טעמים נוספים.
זה מתכון קל? כן! ממש קל! רק תצטרכו לתמוך בזה עם אהבה ומוטיבציה!
אילו סלטים מתאימים? סלטים על בסיס ירקות נעשים טעים במיוחד, כמו חסה או סלטים על בסיס רוטב קרם עם דברים קלים.
מה המורכבות של המתכון? קומבינציה מאוד קלה, ולא מתבצע בלבול.
האם ניתן להכין עם קמח דל פחמימות? כן, קמח שקדים יכול לשמש כחלופה מצוינת!
האם אפשר להכין בלי ביצים? עבור גרסה טבעונית, ניתן להחליף ביצים עם מוצר סויה דמוי ביצה שמקל עליכם להרגיש בנוח עם הכנות.
מה עושה את הבצק לכזה טעים? השילוב של החלב הטרי והביצים מביאים את הטעם למקום הכי טעים שיש.
עם המתכון הכה מדהים הזה, יהיה עליכם לשתף אותו עם כולם! לא רק שהבלינצ'ס הללו משגעים, הם גם מסמלים חוויות משפחתיות מרגשות, זמן מקסים במטבח וארוחות בלתי נשכחות. אם הצלחתם להכין את המנה, אל תשכחו לשתף את החוויה ברשתות החברתיות!