בצל מטוגן להמבורגר – מתכון אגדי משגע!
מי לא אוהב המבורגר? אם לומר את האמת, מדובר באחת מהמנות הכי פופולריות והכי טובות שיש. אבל אם נעמוד על טיב העניינים, יש דבר אחד שיכול לקחת את ההמבורגר הביתי שלנו לרמות חדשות ומדהימות – בצל מטוגן! בתוך טעמים עשירים ומשגעים, הבצל המטוגן מתפקד כאילו הוא מלך המסיבה, מוסיף קרנצ'יות ואיזון מושלם לכל Bite. הוספת טיק טוק של זהב לתוך ההמבורגר שלכם יכולה לשדרג את החוויה לגמרי, ויש היום מבחר ענק של שיטות להכנתו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
אלו המרכיבים המדהימים שיביאו את הבצל המטוגן שלכם לרמה חדשה:
- 2 בצלים בינוניים (עדיף מסוג צהוב או לבן)
- 1 כוס קמח רגיל
- 1/2 כוס חלב
- 2 ביצים
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (הכי טוב הוא שמן קנולה או שמן זית)
חשוב לציין, שאפשר לשדרג את המתכון הזה על ידי הוספת תיבולים שונים לקמח, כמו אורגנו, בזיליקום או אפילו שבבי צ'ילי. גם כלי האפייה שיתן לבצל קרנצ'יות קטנה מצוין לשדרוג טקסטורת המנה.
שלבי ההכנה
כשהכל מוכן, הגיע הזמן להתחיל. נעבור יחד לשלב אחרי שלב להכנה:
- חותכים את הבצלים לפרוסות דקות.
- שמים את הבצלים בקערה עם מים קרים למשך 10 דקות כדי להוציא מהם את המרירות.
- מניחים את הבצלים על נייר מגבת כדי לספוג נוזלים עודפים.
- בקערה נפרדת טורפים ביצים עם חלב, מלח, ופפריקה מתוקה.
- בקערה נוספת מפזרים קמח עם מלח ופלפל.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
- מצפים את פרוסות הבצל בקמח, טבול בקישוט הביצים, ואז מחזירים לקמח.
- מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לזהוב ומקצועי (כ-3-4 דקות מכל צד).
- מסננים על נייר סופג כדי לספוג שמן עודף.
- מניחים את הבצל המטוגן על ההמבורגר ומוסיפים את כל המצרכים האהובים עליכם.
כאן אנחנו מסיימים את ההכנה, וכשהבצל הזה טעים כמו שהוא, מומלץ לא לחכות – ללוות את המנה שלכם עם צ'יפס או סלט מרענן על מנת להקפיץ את הארוחה לגבהים בלתי נשכחים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגים זה חלק מהכיף! הנה כמה רעיונות:
- מוסיפים פרוסות גבינה צהובה ברוטב פיקנטי.
- תוספת של פלפל ירוק חריף בצלחת.
- בצל מCaramelized – פשוט מקפיאים הרבה יותר זמן.
- דחוף ירקות קלויים על ההמבורגר (גזר, קישוא, פטריות).
- כמובן, תוספת קטנה של חומוס בעבודת יד שגם כשטיביו יכול להיות נהדר.
הבצל הזה יכול להיות אגדי בפני עצמו, ואם אתם אוהבים סגנונות שונים של אוכל, תכינו בצל מטוגן גם לסלטים שלכם.
שאלות ותשובות
מהו הסוד לבצל המטוגן להיות קרנצ'י?
כן! הסוד טמון בהכנה נכונה ובטח שסטנדרט הטיגון הוא קריטי; כדאי לא לעמיס את הבצל במחבת, ולהשגיח על הטמפ' של השמן שאכן יהיה חדירה מושלמת.
האם ניתן להכין בצל מטוגן בציפוי ללא גלוטן?
בהחלט! תוכלו להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים כדי לקבל ציפוי מצוין וגם בריא.
מה לעשות אם הבצל יוצא רך אחרי הטיגון?
אם הבצל רך, זה לרוב סימן שהשמן לא היה חם מספיק. ניתן לנסות שוב בפעם הבאה עם טמפרטורת שמן גבוהה יותר.
האם אפשר לאפות את הבצל במקום לטגן?
בוודאי! זה ידרוש יותר זמן, אך השיטה הזו יכולה להיות בריאה הרבה יותר. פשוט שימו את הבצל בתבנית עם מעט שמן ואפו בטמפ' גבוהה.
איזה המבורגר מתאים לבצל המטוגן?
שאלה מצוינת! אני תמיד ממליץ על המבורגר בקר עם תיבול עמוק, אבל גם המבורגר טופו יכול להיות פתרון נהדר לרצון בארוחה מרעננת ובריאה.
האם עליי לנסוע לחנות מיוחדת לקנות את הבצל המטוגן?
כמובן שלא! הבצל מטוגן קל מאוד להכנה בבית ויגרום לאנשים להיכנס לאווירה מדהימה בעצמם.
איך ניתן לאחסן בצל מטוגן שהכנו ליום אחר?
אפשר לאחסן את הבצל המטוגן בקופסה סגורה במקרר, אבל הוא יאבד קצת מהפריכות שלו עד הפעם הבאה.
האם אפשר להכין בצל מגולל?
בהחלט, אפשר להגוולל כל מיני טעמים שונים. אל תחששו לנסות!
האם הבצל המטוגן ישן יראה טעים גם מחר?
כהרגלכם, קחו בחשבון שיהיה קצת פחות טעים, אז הכי נכון זה להכין אותו בנפרד ולצרוך אותו תוך כדי הסעודה!
איזו צלחת מתאימה להמבורגר עם בצל מטוגן?
כל צלחת יפה מתאימה, רק תדאגו לדאוג שהיא לא תהיה תלולה מדי, אחרת ייכנס הרבה חלבון והסלט יהיה מעדיף פינה רכה.
הכנתם נכון! אתם לא תאמינו כמה זה טעים, ומאז עשיתם את העולם טוב יותר. כדאי לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, כך שגם החברים שלכם ייהנו מהפלא! בואו ליהנות מארוחה שמרעננת כל חוש, וטוב מאוד שהתגלגלתם! בצל מטוגן עשוי לקבל מקום של כבוד בכל חגיגה.