בצק פריך עם שמן ללא ביצים: מסע לחוויה קולינרית מדהימה
תארו לכם את הרגע המושלם שבו אתם נוגעים בבצק פריך שנמס בין האצבעות, עם ריח נעים שממלא את הבית. זה לא רק בצק; זה בוקר אידיאלי עם קפה טוב, זה מתכון שיזכיר לכם את הטעמים של סבתא, את השיחות ליד השולחן, ואת החיוכים של כולם. אנחנו לא מדברים כאן על סתם בצק, אלא על בצק פריך עם שמן שאין בו ביצים, ומתברר שהוא כל כך משגע שאפשר להפסיק ללקק את האצבעות מידי פעם! בואו נדבר רגע על מה זה אומר בצק פריך איכותי, ואיך אנחנו יכולים ליצור אחד כזה – בלי ביצים, בלי סבל! אתם מוכנים? בואו נצא לדרך.
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות (ללא התפחה)
- רמת קושי: קל מאוד, אפילו הילדים יכולים לעזור
- מספר מנות: בסביבות 12 ריבועים קטנים
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים בעבודה, חשוב לבדוק מה יש לנו במטבח. המתכון שלנו אמנם פשוט, אך כל רכיב תורם ליצירת הטעם המושלם. צללו עמוק אל תוך מתכון מדובר!
- 300 גרם קמח חצי לבן (אפשר גם חצי מלא)**
- 100 מ"ל שמן זית או שמן קוקוס (שימו לב, זה מה שעושה את הבצק למענגים)
- 100 מ"ל מים (על טמפ' החדר, לא לרתוח!)
- 50 גרם סוכר (הופה, תרגישו חופשי לשים פחות אם אתם פחות חובבים מתוק)
- 1 כפית מלח (כדי לשדרג את הטעמים)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה (הצעד שיהפוך את הבצק לאוורירי)
- תמצית וניל (אופציונלי, אבל אם אתם אוהבים – למה לא?)
אל תשכחו, אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח תפו”א או קמח שקדים כדי שיהיה ללא גלוטן! כל אפשרות תעניק לבצק טעמים שונים שיבטיחו תוצאה מדהימה.
שלבי ההכנה
צעד אחרי צעד, אנחנו נתקדם למקום שבו הבצק שלנו מוכן להפוך למשהו אגדי.
- ראשית, במעבד מזון נניח את הקמח, הסוכר, המלח ואבקת הסודה לשתייה. ניתן לתערבב מעט על מנת למזגם את החומרים.
- נוסיף בהדרגה את השמן ונבצע חיתוך עם מעבד המזון עד שהתערובת הופכת לגרגרים.
- בהדרגה נוסיף את המים, ונערבב עד שהבצק מתאחד. שימו לב, לא לעבד יותר מידי! הבצק צריך להיות רך ולא עיסתי.
- אם רוצים, עכשיו זה הזמן להוסיף את תמצית הווניל לספוג את הטעמים.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח במקרר למשך 15 דקות, כדי להתקרר.
- כשהבצק קר, נוציא ונעבוד עליו עם הידיים עד שהפך לבצק חלק.
- מרדדים את הבצק על דף אפייה לעובי של כ-5 מ"מ. ניתן להשתמש בקמח נוסף אם הבצק נדבק.
- חותכים את הבצק לפי הצורה הרצויה, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15-20 דקות, או עד שהבצק מתבצע בצורה מושלמת.
- בעקבות האפייה המדהימה, תנו לבצק להתקרר ואז תיהנו!
שדרוגים אפשריים
אתם יכולים להרגיש חופשיים לשדרג את הבצק שלכם בעזרת תוספות שונות. בתור התחלה, אתם יכולים להוסיף פירות יבשים כמו תמרים או אגסים טחונים לתוך הבצק. ביקרתם בשוק? מה דעתכם להוסיף פקאנים קצוצים? או אפילו שוקולד מריר? גם רוטב שוקולד מלמעלה הינו רעיון קל ומוכר שיספק חוויה מעלפת יותר.
אולי תחשבו גם על להכין את הבצק לריבועים קטנים של טארטלטים – הליך שיקנה לכם חוויה גורפת זו או אחרת. אם אתם בעניין של קינוחים, אפשר למלא את הקומות עם פירות טריים או קצפת וליהנות ממשהו מדהים.
שאלות ותשובות
אם אין לי קמח חצי לבן, אפשר להשתמש בקמח אחר?
כן, בהחלט! אפשר להחליף לקמח שקדים או לקמח תפו”א אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן.
מה עם השמן, זה חייב להיות שמן זית?
לא, אתם יכולים להשתמש בשמן קוקוס או כל שמן צמחי אחר שאתם מעדיפים. זה נותן לתוצאה טוויסט מעניין!
כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקרר?
שימו לב שבצק פריך ניתן לשמור במקרר למשך מספר ימים, או בחינם עד חודשיים. פשוט עטפו היטב!
האם הבצק מתאים להכנת פיצות?
למה לא? אפשר בהחלט להכין פיצה עם הבצק הזה. תוספות, גבינות וכל הטוב שבעולם!
איך אני יודע אם הבצק אפוי כמו שצריך?
כאשר הבצק מתחיל לקבל צבע זהוב ומעט פריך, זה הזמן להוציא אותו! אתם לא רוצים לקלות אותו עד שיתייבש.
לא מתאים לי מתוק, אפשר להפחית את הסוכר?
חשוב לציין – אפשר בהחלט להפחית את כמות הסוכר בבצק. עדיף בחצי, אפשר גם להסיר מדברים מתוקים נוספים שבוחרים להוסיף!
מה עליי לעשות אם הבצק נדבק?
רק להוסיף מעט קמח במהלך העבודה או לשים במעבד המזון כדי לשחזר את המרקם הרצוי.
אני רוצה להכין בצק מוקדם, זה אפשרי?
בוודאי! הכינו החוצה את הבצק שלכם, קפאו אותו ומתי שתרצו, פשוט הוציאו והניחו לחמם עד שיתחמם סבירות לחות שלהם.
מה לגבי הצעות טיפול אחרי האפייה, יש המלצות?
בהחלט! תנו לבצק להתקרר, ואז טפחו עליו קצת אבקת סוכר או שוקולד מומס.
האם זה מתאים למתכוני קיץ?
הבה נחשוב על זה? כן! עם פירות טריים וקצפת הוכחת שזה מתכון מרענן.
אז מה אתם מחכים? תשתפו את המתכון מדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, ותנו להם לחוות את הנעים המושלם של הבצק הפריך הזה!