המתכון המושלם לבשר צלעות בתנור
נכנסים למטבח, מתעורר בנו יצר ההרפתקנות, ולאחר מכן עולה לנו רעיון לעשות את מה שהכי בוער בלב – להכין את הבשר צלעות בתנור. חושבים שאפשר לשדרג את השגרה? קחו רגע לחשוב כמה פשוט אך יחד עם זאת יכול להיות מדהים להכין מנה כה אגדי. כאשר הבשר מתחיל להיסחף בתנור, ריחות משגעים מתחילים להתפשט ברחבי הבית, וכולנו מבינים שזה הזמן הנכון לשדרוג הקולינרי שלנו. מעניינים אתכם לדעת איך להכין את הבשר הזה? תמשיכו לקרוא, כי המתכון הזה הוא גם משגע וגם בלתי נשכח!
זמן ההכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: שעתיים
- רמת קושי: קל מאוד
- מנת מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתהליך הקסום של ההכנה, בואו נרכז את כל המרכיבים שנצטרך כדי להפוך את המנה הזו לארוחה אשר תשאיר את כולם פעורי פה.
- 1.5 ק"ג בשר צלעות (צלעות טלה או בקר, מה שיותר מוצא חן בעיניכם)
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות
- מחצית כוס יין אדום (ולמי שמעדיף ללא, מים מסננים בשמחה)
- 2 כפות דבש
- מלח ופלפל לטעם
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף רוזמרין יבש / טרי
- 1 כף טימין יבש / טרי
- לימון אחד, מיץ בלבד
שלבי ההכנה
עכשיו שהבנו מה אנחנו צריכים, בואו נצא לדרך עוצרת נשימה ונכין את המנה שכולם יחפשו מתכון בשבילה. עקבו אחרי ההוראות בהקפדה והשאירו מקום בלב כי אתם מתכוונים להתאהב!
- מחממים את התנור על טמפ' 160 מעלות צלזיוס.
- משרים את הבשר במשך כ-30 דקות בשילוב שמן זית, מיץ לימון, דבש ושיני שום.
- מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, רוזמרין וטימין.
- הוסיפו את היין האדום (או המים) לתבנית.
- נשמים את הבשר בתנור למשך כשעתיים, עד שהבשר מפסיק להבעיר!
- כשהבשר מוכן, הוציאו מהתנור ותנו לו לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך.
- חותכים את הצלעות ומקשטים איזה ירקות עונתיים בצד.
מרכיבים חלופיים
אולי תרצו לשדרג את החוויה? הבשר צלעות הזה כבר מושלם, אבל אף אחד לא אמר שאי אפשר לגוון:
- אפשר להשתמש בבשר עוף או דג במקום הבשר.
- לגרסה טבעונית, אפשר לשלב חצילים או קישואים בתנור עם תיבול דומה.
- לגרסה ללא גלוטן, פשוט שימו לב ליין שאתם משתמשים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לפני סיום, כדאי שנדבר על איך אפשר לקחת את המנה הזו צעד נוסף קדימה. תוספות יכולות להחיות כל ארוחה:
- תוספת של פירה תפוחי אדמה עם חמאה ושום – לא תאמינו כמה שאחרי הבשר זה טעים!
- סלט ירוק מרענן עם רוטב בצל ועראיס – מענג מדהים!
- תוספת של פירות בטוסטר עם קמצוץ קינמון – לקינוח עונג מדהים!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם בשר צלעות?
שילוב אולטימטיבי יהיה סלט רענן וצבעוני, פירה ושמנת קלה. זה כמו חיבוק לנשמה.
אם הבשר לא יוצא רך, מה לעשות?
אולי תנור לא היה מספיק חם, או שהבשר היה מדי צעיר. תוודאו על זמינות הבשר שלכם.
באיזה מסעדות אפשר למצוא ארוחת צלעות טובה?
חפשו מסעדות המוקדשות לבשרים, זו הארוחה להגיע אליה.
איזה דבש מומלץ להשתמש?
דבש פרחי הדרים לא רק יתקן טעמים, אלא גם יתן אווירה קיץ לשולחן.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! הכנת הבשר מראש והחימום מחדש לא פוגע בטעמים.
מה לעשות אם אין לי יין?
מים חמים עם מעט חומץ יכולים להוות תחליף מצוין.
מה הטעות הנפוצה בהכנה?
לא לתת לבשר לנוח לאחר הבישול! יש לוודא שהעסק מוכן לחיתוך.
מרגיש החמצה עם כל המרכיבים?
כמובן! שינוי רכיב או תוספת יכולה להפוך את המנה למיוחדת.
כמה זמן המנה מחזיקה במקרר?
הבשר יחזיק כשבוע בתוך קופסה סגורה במקרר.
האם אפשר להקפיא את הבשר?
בהחלט! גזרו כמות קטנה לסשן נוסף בעת הצורך.
בתיאבון! אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. זה המתכון המושלם שישאיר את כולם מרוצים!