בשר ראש מתכון מרוקאי שישנה את ארוחותיכם

"`html

בשר ראש מתכון מרוקאי – המסע לדרך הטעמים המדהימים

כמה פעמים יצא לכם לחשוב על טעמים עזה של מסע אל עבר אזור הרחוב, הדים של שיחות עם משפחה בנוגע למנה שהייתה עוברות מדור לדור? מתכון זה הוא ממש כך! מדובר בבשר ראש מרוקאי, שנחשב לא רק למנה יוצאת דופן אלא גם לכזו שמייצגת את כל מה שנוגע בטעמים מסורתיים, ביתיים ואוהבים במיוחד. מדובר במנה שמזכירה את בית סבתא, מלווה בעשבים ריחניים ורוטב שמאלף ומשגע על הבשר. כל ביס הוא כמו חיבוק, כל מנה היא מסע חזרה בזמן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה – 30 דקות
  • זמן בישול – 2-3 שעות
  • רמת קושי – בינונית
  • מספיק ל – 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להתחיל במתכון המדהים הזה, נדרשים לנו רכיבים איכותיים ובראש ובראשונה בשר ראש. השילוב של כל חומרי הגלם מביא לתוצאה המושלמת. אז הנה הרשימה המפורטת:

  • 1.5 ק"ג בשר ראש, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קימל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 4 כוסות מים

עד כאן עם הרכיבים הבסיסיים, אך יש מקום לשדרוגים! ניתן להוסיף חריף לאוהבי התבלינים או ירקות כמו גזר ותפו”א כדי להפוך את המנה למרשימה עוד יותר.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהבאנו את כל האוצרות המטעמים שלנו, הגיע הזמן להתחיל בהכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל ושום ומקפיצים עד שהבצל מתרכך.
  3. מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים במשך כ-10 דקות עד שהן מזהיבות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים בפפריקה, כמון, קימל וקינמון ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  6. מורידים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 2-3 שעות.
  7. בוחנים שהבשר מתרכך – זהו הסוד המנצח למנה הזו.
  8. 5 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה.
  9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ההולב!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להפוך את המנה למושלמת? ישנם שדרוגים רבים! למשל, ניתן להוסיף קישואים או חצילים קצוצים בעונה. אפשר לשדרג את המנה גם לארוחה מרהיבה על ידי הוספת גרגירי חומוס מתקתק. ודאי תסכימו איתי שזה בהחלט מוסיף לעושר הטעם. ואתם יודעים מה? אפשר גם להגיש את המנה עם אורז לבן או אפילו עם פיתה טרייה לליקוק האצבעות!

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את הבשר בלעד מהמקור?
חשוב לציין שבשר ראש נחשב לייחודי. אך אם אתם מעדיפים, אפשר להשתמש בבשר ברווז או עוף, אמנם זה ישפיע על הטעם.

האם המנה מתאימה לדיאטה?
המנה מכילה הרבה חלבונים, ובשילוב עם ירקות ניתן להפוך אותה לדיאטה בריאה. ניתן להשתמש גם בבשר רזה יותר לשיפור בין היתר של התזונה.

מהו הטעם של המנה?
מדובר בטעמים עמוקים של תיבול ביחד עם העסיסיות של הבשר. אין ספק שכל ביס ירגיש כמו חיבוק חם.

האם ניתן להכין את המנה בתנור?
בוודאי! פשוט המשיכו באותו תהליך אך במידה ותשתמשו בתנור, הזכירו לכסות היטב את התבנית ואפשר לבשל במשך 60-90 דקות לפי התוצאה הרצויה.

כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
למנה זו יש חיי מדף של כ-2-3 ימים במקרר. תכלית! אם אתם זקוקים לעוד זמן, ניתן להקפיא אותה.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
כמובן! ניתן להכין אותה יום לפני, כך השמחה כבר תהיה מוכנה ליום המיוחל!

באיזה תיבול כדאי להשתמש?
אל תהססו להוסיף עוד תיבול, כמו חוויאג' או תבלינים מתוקים יותר, ככה המנה תצא עוד יותר מגניבה.

האם יש צורך לסנן את הבשר לפני בישול?
לאו דווקא, הבשר יתבשל ציי שישה ואי לכך, אוכל במלאי רוטב טעים!

האם זה חייב להיות בשר ראש?
אם אתם מחפשים טעמים דומים אך עם בשר אחר, בשר בקר הוא אפשרות טובה.

האם הילדים יהנו מהמנה?
באופן עקרוני, ילדים אוהבים את הטעמים העסיסיים של המנה. אתם בוודאי תוכלו ליצור מקומות חמים ולהיווכח שכולם מחוברים לטעמים המופלאים שלה.

אז מה היה לנו כאן? מסע טעים אל תוך המטבח המרוקאי, מלא בריחות שהופכים את הבית לצד חמים. אני ממליץ לכם לנסות, לא תצטערו!

אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף את הידע שלכם ברשתות החברתיות, ולהפיץ אותו לחברים ומשפחה. שתהיה לכם הקדשה מופלאה, ולא תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא!

"`

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

עוגיות צבעוניות שלא תוכל להפסיק לאכול

"`html עוגיות צבעוניות: חוויית מתוק שאין כמותה מי מאיתנו לא אוהב עוגיות? במיוחד כשמדובר בעוגיות צבעוניות, שיכולות להוסיף שמחה לכל מפגש, מסיבת

איך להכין מיונז ביתי בטעמים מיוחדים

מתכון למיונז ביתי: טעים, פשוט וממזרי! בעידן שבו אנחנו מבלים יותר ויותר זמן בבית ומחפשים דרכים לשדרג את המנות האהובות עלינו, מתכון

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן