איזה בשר הכי בריא? הפתרון לשאלה שהטרידה את כולנו!
אז ככה, אם נעמיד פנים שאנחנו עכשיו במדינה שבה חוקרים רציניים עוסקים בשאלה הזו, כדאי שנהיה מוכנים למסקנות די מפתיעות. בשרים הם לא בדיוק זהים, ויש כאלו ששווה בסופו של יום להעדיף, ואחרים שעדיף להשאיר בצד. אז בואו נצלול לתוך הים של המסעדות, המתכונים והמידע הבריאותי, ונגלה איזה בשר צריך להיות כוכב המנה העיקרית על הצלחת שלנו.
אילו סוגי בשרים קיימים?
לפני שאנחנו מתקדמים ונבחר את הבשר המומלץ, כדאי להבין אילו סוגי בשר יש בכלל. הנה רשימה קצרה שתעזור לכולנו להתמצא:
- בשר אדום (כמו בקר, כבש, חזיר)
- עוף וטופו (לא ממש בשר, אבל נכנס לקטגוריה)
- דגים ופירות ים
- בשרים מעובדים (נקניקים, סנייצ'ים וכו')
הבשר האדום – האם הוא אויב הבריאות?
הבשר האדום יכול להיחשב כגבוה בכולסטרול, והוא מקושר להגדלה של הסיכון למחלות לב וכלי דם. מצד שני, הוא גם מכיל ברזל וויטמינים מקבוצת B שחשובים לגוף. השאלה היא – מה עושים עם זה?
חיי ההגזמה – כמה נבואות שקר?
אנשים אוהבים לשמוע שמדובר באויב הבריאות, אז קל לשמוע על מחקרים שמראו קשר בין בשר אדום לבעיות מזה הפיל, אך מה עם כלי הנשק שלנו? כדאי לדעת שיש הבדל בין בשר מבושל איכותי לבין קציצות קנויות. בקיצור, איכות הבשר קובעת הרבה!
עוף – הידיד הישן שלנו?
ומה עם העוף? ברור שהוא מתהדר במוניטין המאוד חיובי שלו – דל שומן, עשיר בחלבון! ובכל זאת, יש גם כאן שאלה של איכות. עוף אורגני הוא כמעט תמיד הטוב ביותר. מצד שני, עוף מעובד כמו נאגטס או חזה עוף עם תיבול מיותר יכולים להיות לא בדיוק הברירה הנכונה.
שאלות ותשובות על אופי הרכב העוף:
- האם עוף מסייע להרזיה?
כן, אך רק אם זו לא הגרסה המפולפלת. - מה עדיף? עוף עם עור או בלי?
עדיף בלי, אלא אם אתם מתכננים להרשות לעצמכם יום פינוק.
דגים – הכח האמיתי של הבריאות!
אם יש בשר שמגיע מהים, זו כבר סיבה למסיבה! דגים כדוגמת סלמון, מקרל וטונה הם עשירים באומגה 3 ונחשבים לבריאים במיוחד. דגים הם למעשה כמו חוף ים בתחום התזונה. הם לא רק דלי שומן, אלא גם מציעים טעמים וערכים תזונתיים שמועילים ללב ולמוח.
הדג – הידיד של הלב והגוף:
למה אנחנו תמיד מדברים על דגים? כי הם עשירים בחומרים מזינים ותורמים לבריאות הלב. אז תשאלו – אולי כדאי להתחיל בו? בהחלט כן!
מה לעשות עם הבשרים המעובדים?
כאשר מדובר בבשרים מעובדים כמו חמוצים ונקניקים, לא נבקש לערבב אותם על הצלחת. הם עשויים להיות מתובלים ברמות גבוהות של נתרן, שומן מוקשה ושאר ממתיקים. לכן, כאשר מגיעים לשאלה האם לאכול אותם – התשובה היא לא, כמעט תמיד. לכל שער – הרבו במאכלים טבעיים ככל האפשר.
שאלות ותשובות על בשרים מעובדים:
- האם עליי להימנע לחלוטין מבשרים מעובדים?
לגמרי! עדיף להחליף בבחירות טובות יותר. - אשמח כאן לדעת: מה עם רמות הנתרן?
כמויות גבוהות יכולות לזיק לבריאות הלב – לא מומלץ.
איך לפשט את זה? טיפים לגישה בריאה!
אז קיבלתם את המידע! עכשיו רק נותר לחבר בין כל החלקים של הפאזל. איך פותרים את הבעיה? בואו נתמקד בכמה טיפים:
- בחרו בבשר רזה – בשר בקר רזה או עוף על פני בשרים שמנים.
- נפלו על דגים – כל שהסבא היה ממליץ, רק עם מיונז זה לא ישנה הרבה.
- העדיפו צלייה או בישול על פני טיגון – טיגון יוסיף לכם קלוריות מיותרות.
- פזרו ירקות על הצלחת – תוספות בריאות עם צבעוניים!
לסיכום – מה הבשר שאתם צריכים על הצלחת?
אז לא כל בשר הולך לאכול, אבל זה לא אומר שצריך להימנע לחלוטין. עושים את הבחירות הנכונות, בוחרים בבשר רזה, דגי ים, ומעט מאוד בשרים מעובדים – ודי. וכמו שאומרים – «הבריאות היא כלומר התחלה חזקה יותר, ולא רק דיאטות שווא.»
אני מקווה שיצא לכם משהו מהמאמר הזה; תשתפו, תגיבו, ובשבוע הבא – השתדלו לשים קצת יותר דג על הצלחת!