גלו את ערך קלורי אבוקדו – הפתעה בריאה בגלעין!

מה מסתתר באבוקדו? הערך הקלורי והיתרונות הבריאותיים של פרי הירק המיוחד

אבוקדו הוא אחד הפירות המרתקים בישראל ובעולם. לא רק שמדובר בפרי טעים ומרענן, אלא גם ב"מלך השומן הבריא". האם ידעתם שהאבוקדו מכיל יותר קלוריות מאשר רוב הפירות? אם אתם שואלים את עצמכם לגבי הערך הקלורי של האבוקדו, הגעתם למקום הנכון! במאמר זה, נחקור את ההיבטים השונים של הערך הקלורי של האבוקדו, היתרונות הבריאותיים של פרי הירק הזה ואיך אפשר לשלב אותו בתפריט היומי שלכם.

מהו הערך הקלורי של אבוקדו?

אז כמה קלוריות יש באבוקדו, אתם שואלים? אם נשמע לכם מוזר, אז לא, אין זה רק הפרי הזה שמוכתר כ"מקדש לירקות". באבוקדו אחד, בדרך כלל במשקל של 200 גרם, תמצאו כ-320 קלוריות. ככלל, עם בערך 160 קלוריות לכל 100 גרם תמצגו אותו כמאכל שמן אך בריא!

אבל למה זה כל כך טעים?

היחס של שמן פירותי וכל אותם חומרים מזינים גורם לנו לשאול שאלות:

  • אילו חומרים מזינים יש באבוקדו?
  • למה כל כך חשוב לשלב אותו בתפריט יומיומי?
  • איך התזונה של אבוקדו משפיעה על הבריאות הכללית שלנו?

אבוקדו עשיר בויטמינים, מינרלים, וסיבים תזונתיים.
להלן כמה מהיתרונות הבולטים:

  • ויטמינים: האבוקדו מכיל ויטמינים כמו E, K, C, מספר B ו-פולאט.
  • חומצות שומן בלתי רוויות: ייחודיות בפירות הללו שמשפרות את בריאות הלב.
  • סיבים תזונתיים: כמעט 7 גרם של סיבים בכל אבוקדו, שמשפרים את למידה המזונה.

האם אבוקדו יכול להחליף מאכלים אחרים?

אם אתם מנסים להפחית קלוריות אבל מהמכירים של הסלט הרגיל, האבוקדו יכול להיות תחליף מצוין למאפים שומניים ולא בריאים. אפשר להשתמש בו כמרתח בסלטים, או אפילו להכין ממנו מרק קר.
איך השמנת המפוצצת לא מתקרבת לטעם המיוחד של אבוקדו?

איך להכין ממרח אבוקדו טעים?

מתכון פשוט ובריא:

  • אבוקדו בשל
  • מיץ מחצי לימון
  • שום קצוץ (אוהבים יותר אז אפשר שניים)
  • מלח, פלפל ושמן זית.

יש לערבב את כל החומרים ולקבל ממרח חלק ומעורר תיאבון! אולי עדיף לא להשתמש במילה "מרח" כדי לא לטעון את זה בחסר?

מדוע כדאי לשלב אבוקדו בתזונה היומית שלנו?

למה לא לאכול פירות ירק שמזינים ומלאים בשומן טוב? אבוקדו הוא פרי בעל ערך תזונתי גבוה שעשוי לסייע במניעת מחלות כרוניות, שיפור בריאות הלב וכלי הדם ועוד. הספרט שווה לקומה שלמה ואתם תהיו מכוונים על תזונה נפלאה!

עובדות מעניינות על אבוקדו:

  • האבוקדו נחשב לפרי, אך יש לו טעם של ירק.
  • בניגוד לפירות אחרים, האבוקדו מתמחה במערכת העצבים.
  • אחת הסיבות לכך שהאבוקדו כל כך טעים היא חדשיות של 2,000 שנים.

האם יש אנשים שאמורים להיזהר באכילת אבוקדו?

כמובן! כמו בהרבה דברים אחרים, גם כאן יש מקום לשמירה ולהבנה. אנשים עם תגובות אלרגיות, רגישות לפירות או צריכה של תרופות אנטי-קואגולנטיות, ייתכן שיתבקשו להיזהר מאכילת אבוקדו. זכרו, תמיד כדאי להתייעץ עם גורם מוסמך.

מהו המינון המומלץ לאבוקדו?

אם אתם רואים את עצמכם אוהבים את האבוקדו, כדאי לזכור שתיאוריות שונות ממליצות על חצי אבוקדו ליום כשתיים מן החלופות שלכם.

סיכום: מה הלקחים שלמדנו?

אבוקדו הוא המזין המושלם לתת לכל תפריט טעם נוסף וערך קלורי שלא תוכלו לדלג עליו. המידע על פרי הירק הזה מזכיר לנו שהבריאות מתחילה בתזונה טובה, באיזון ובחירת המזונות הנכונים. אם תחליפו את השמנת בממרח אבוקדו בסלט שלכם, אנחנו בטוחים שהתוצאה תהיה מהנה. אז בהחלט כדאי לשקול להעמיק את הקשרים שלכם עם האבוקדו. למה לא לתת לו צ'אנס?

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן