המוקפץ האסייתי המושלם שיגרום לכם לצעוק "עוד אחד!"
אם אי פעם מצאתם את עצמכם מתלבטים בין מנה אקזוטית ומפנקת לבין משהו מהמטבח הביתי המוכר, המוקפץ האסייתי הזה הוא התשובה המושלמת! עם תערובת צבעים ושילוב טעמים של חריף ומתקתק, הוא ישדרג כל ערב שבת רגוע או פשוט יפיג את השעמום מבישול שיגרתי. תארו לכם: נודלס רכים ועסיסיים, ירקות פריכים שמקפיצים את החושים ובחירה של רטבים שיגרמו לכל לטעום, להגיד "מושלם!"
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק для: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל מהיסוד – המרכיבים! אין ספק שהשמות מעניינים לא היו כאן במקרה. החומר המוביל במוקפץ הזה הוא הנודלס! אבל לפני שנגיע אליו, מוכנים לשם הרשימה? נצא לדרך!
- נודלס אורז (250 גרם)
- שמן שומשום (2 כפות)
- שום (3 שיניים, קצוצות)
- ג'ינג'ר (1 כף, מגורר)
- גזר (1 בינוני, חתוך לרצועות דקות)
- קולורבי (1 קטן, חתוך לרצועות)
- פטריות שמפיניון (200 גרם, פרוסות)
- ברוקולי (100 גרם, חתוך לפרחים)
- רוטב סויה (4 כפות)
- רוטב חריף (לפי הטעם)
- שומשום לקישוט (לטעם)
- בצל ירוק (לקישוט, קצוץ)
אפשרויות חלופיות
לכל אלו שמחפשים גרסאות שונות, אפשר להשתמש בנודלס חיטה אם אתם לא מתמודדים עם גלוטן! ואם רוצים גרסה טבעונית, פשוט דלגו על הרוטב החריף או החליפו אותו ברוטב סויה מתוק. זה לא משגע עד כדי כך, נכון?
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהראות מה אתם שווים! הנה הוראות ההכנה:
- בשלו את הנודלס במים רותחים במשך כ-5 דקות. סננו ושטפו במים קרים.
- בחגיעות רבה, טפחו את שמן השומשום במחבת רחבה מעל להבה גבוהה.
- הוסיפו את השום המקצוץ והג'ינג'ר. טגו עד שהם משנים צבעם ומשליכים את האוורירי למעלה.
- הוסיפו את הגזר, הקולורבי והפטריות. טגנו כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט.
- כשהירקות רכים, הוסיפו את פרחי הברוקולי, טגנו כ-3 דקות נוספות.
- הוסיפו את הנודלס ואיחדו את כל המרכיבים היטב במחבת.
- שפכו את רוטב הסויה ורוטב החריף על המוקפץ. ערבבו היטב עד שהכל מצופה ברוטב.
- כשהכל מוכן, העבירו את המוקפץ לקערת הגשה, פזרו מעל שומשום ובצל ירוק.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו לפרט על השדרוגים האפשריים, כי במטבח שלנו אנחנו לא מפסיקים להתנסות! ניתן להוסיף בתוספת בע"ח, כמו רצועות עוף, טופו או שרימפס. עם שילוב כזה, בעצם המוקפץ יכול להתאמה אישית לכל אחד ואחת. הוספת עשבי תיבול כמו כוסברה או בזיליקום יכולה להוסיף מרענן ומדהים. אם בא לכם מתיקות, תוכלו להמיר את רוטב הסויה לרוטב מתוק – נסו את זה!
שאלות ותשובות
כמה זמן אפשר לשמור את המוקפץ במקרר?
במקרר אפשר לשמור אותו עד שלושה ימים. אבל אני אזהיר אתכם – זה כל כך טעים, יתקשו בעלי המשפחות לשרוד אפילו יום.
מה עושים אם אין לי רוטב חריף?
אם אין לכם רוטב חריף בבית, פשוט קצצו פלפל חריף ותוסיפו לפי הטעם. זה גם הכיף של המתכון: אפשר לשדרג אותו בכל כך הרבה דרכים!
האם זה אפשרי להכין מראש?
בהחלט! המוקפץ הזה יכול להיות מוכן יום מראש, פשוט טגנו אותו מחדש על חום נמוך לפני ההגשה.
האם ניתן להקפיא את המוקפץ?
ההמלצה שלי היא להימנע מהקפאה, אבל אם כן, הקפיאו את הירקות בלבד והשאירו את הנודלס מחוץ להקפאה.
מה לגבי תיבול נוסף?
שימוש בתבלינים כמו כורכום יכולה לתת צבע עז וטעים, אבל הקפידו לא להגזים – המוקפץ הזה מדהים גם כמו שהוא!
האם ניתן להשתמש בירקות קפואים?
אכן ניתן, רק שימו לב להוסיף אותם בגרסה שלהם. קפואים יכולים להיות רכים ואולי לא יתנו את הטריות שנרצה.
איזה סוגי נודלס מומלצים כאן?
נודלס אורז עובדים הכי טוב, אבל יש גם נודלס ביצים או טבעוניות שיכולים לעשות עבודה טובה.
איך אפשר לעשות את המנה בריאה יותר?
להפחית את כמות השמן או להמיר אותו בשמן קוקוס, להוסיף עוד ירקות כמו קישואים או קולרבי שאת יתרונותיהם הבריאותיים ראינו נחוצים.
האם המוקפץ הזה מתאים לילדים?
בהחלט! אם תשתמשו בירקות ובעשבי תיבול שהם אוהבים, יש סיכוי טוב מאוד שהם יגידו שזה "הכי טעים שיש".
מה עושים אם אני לא אוהב את המוקפץ חריף?
כמובן שתוכלו להימנע מהרוטב החריף, מה שמוביל לתוצאה שהילדים יחסית אוהבים. אם הם אוהבים טעמים מתוקים, הוספת רוטב מתוק תעשה את העבודה!
אנחנו בהחלט ממליצים לכם להוציא את המתכון המדהים הזה לאור, לעצור את השגרה השגרתית ולהפיץ אותו לחברים שלכם! אל תשכחו לשתף ולומר את דעתכם. שיהיה בתיאבון!