המתכון לרוטב לסטייק שלא תשכחו לעולם

רוטב אגדי לסטייק שמשגע את החיך

אין דבר טוב יותר מסטייק עסיסי ומושלם, מלבד כמובן רוטב שמקפיץ אותו לגבהים חדשים. הרבה פעמים אנחנו שואלים את עצמנו מה הסוד הכמוס מאחורי הרוטב המדהים שמוגש במסעדות, או מה באמת עושה את הסטייק שלנו למעלף. אני כאן כדי לספר לכם על רוטב לסטייק שיהפוך כל ביס לחוויית טעם ממכרת, וסודו טמון בתהליך ההכנה ובאיזון המושלם של התבלינים.

זמן הכנה: 20 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מכיל 4 מנות

המרכיבים הדרושים

אתם תתענגו על מתכון פשוט pero מגניב, שכולל גם כמה תבלינים בלתי נשכחים שיעדו את הסטייק שלכם. אז נהפוך את השולחן להתרחשות קולינרית שכולה הטבה לחיך שלכם.

  • ½ כוס רוטב סויה איכותי
  • ¼ כוס דבש או סירופ מייפל
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית ג’ינג’ר מגורר
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית צ'ילי גרוס (אופציונלי)
  • קצת מיץ לימון סחוט טרי

החומרים שמהם עשוי הרוטב שלנו לא רק הופכים אותו למדהים, אלא גם מעניקים לו טעמים מרעננים שישפרו את חווית האכילה שלכם! רוטב סויה הוא מקור לתבלינים אסיאתיים עשירים, ואילו הדבש או המייפל יוסיפו מתיקות לא מחייבת שיתאזן בצורה מושלמת עם האצות המלוחות.

שלבי ההכנה

וכעת, מכאן מתחיל המסע לקראת הסטייק הלא יאומן שתכינו. כלי פשוט במטבח שלכם, התמדה וצבירת סבלנות ויוצא לכם רוטב ללקק את האצבעות.

  1. במחבת קלה, נחמם את שמן הזית על חום בינוני.
  2. נוסיף את השום הקצוץ והג’ינג’ר המגורר ונטגן למשך כחצי דקה עד שבעצם נרגיש את הריחות מתחילים להשתחרר.
  3. נוסיף את רוטב הסויה, הדבש והמלח ונערבב היטב.
  4. נכניס את הפלפל השחור ואת הצ’ילי, אם החלטתם לשלב אותו.
  5. נביא את הרוטב לרתיחה קלה ונבשל אותו כ-5 עד 7 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומשנה את צבעו.
  6. נסיים עם מיץ הלימון ונערבב שוב.
  7. נוזלי הרוטב יתעקשו על הסטייק בצורה מושלמת, ולכן חייבים לתת לו להתקרר מעט לפני שיצא מהמחבת.
  8. לסיום, נזלף על הסטייק ביום ההגשה.

עשיתם את זה! שלא תחשבו להפסיק כאן – רוטב פשוט זורם מהמטבח שלכם, שסביבו ניתן להמציא את המתכונים הייחודיים שלכם.

מרכיבים חלופיים

אפשר לעשות שדרוגים מגניבים, והכל תלוי בטעמים שלכם. אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אתם יכולים לחפש רוטב סויה ייחודי על בסיס קטניות במקום אותם מרכיבים מהחיות! אל תפסלו מנסה הוספת כמה תבלינים שאתם הכי אוהבים.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

יש כמובן גם עוד גרסאות לחלופות – לדוגמה, ניתן להוסיף רוטב חרדל, תיבול ייחודי בכוסברה או פטרוזיליה מרוסקת או אפילו לתבל בעשבי תיבול. כל שינוי מעניין יכול להביא את הרוטב שלכם למקבילין חדשים.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשדרג את הרוטב?
לשדרוג הרוטב ניתן לשקול להוסיף פרוסות דלורית צלויות או אפילו שקדים קלויים קצוצים. זה יתן לכם שילוב טעמים בלתי נשכח.

אפשר להכין את הרוטב מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר. לפני השימוש, לחמם מעט ולערבב מחדש.

מה לעשות אם הרוטב יוצא מלוח מדי?
אם הרוטב שלכם יצא מלוח מדי, אתם יכולים להוסיף מעט סוכר או דבש נוסף כדי לאזן את הטעמים.

מה המנה המושלמת לשרת עם הרוטב?
סטייק כמובן הוא המנה המושלמת. אך אפשר גם להשתמש ברוטב על עוף או דג צלוי, ותגלו שהחיים הופכים למושלמים לאט לאט.

איפה ניתן לקנות את המרכיבים?
לכל המדענים הלא מתפשרים – ניתן למצוא את רוב המרכיבים בכל סופרמרקט, והיום ניתן גם למצוא המון אפשרויות בריאותיות שמביאות למטבע משחק נוסף.

מהו השימוש הנוסף של הרוטב?
הרוטב הזה מצוין גם כדיפ עבור ירקות! כזה שתמיד אפשר למרוח על פרוסות לחם או שמושך למלא פיתות.

מה הכמויות שאני צריך להשתמש בהם?
הכמויות כאן מצוינות לשימוש לסטייק במשקל של בערך 1 ק"ג. אם אתם מכינים יותר, יש להכפיל את כמות המרכיבים.

האם הרוטב יכול לשמש גם למנות צמחוניות?
כן, בהחלט! גבינת פטה, חציל קלוי או פטריות עירית, כל אלו יכולים להרגיש נהדר עם רוטב זה.

מה המידה המומלצת לשימור?
על פי הניסיון שלי, הרוטב נשמר במקרר למשך שבוע, ותמיד טוב לבדוק אם הוא עדיין במצב טוב, בעיקר אם הוספתם מרכיבים טריים.

לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! נשמע טעים? אנחנו בטוחים שכולם יהנו ממנו. בתיאבון!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
תמונה של מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

הלחם העיראקי המושלם שאסור לפספס!

לחם עיראקי: טפח את הכישרון הקולינרי שלכם דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים לבית אחרי יום ארוך, והניחוחות המהממים של לחם עיראקי

להזמנה >> דילוג לתוכן