חצ'פורי לעצלנים
לפני שנצא למסע המדהים אחר אחד המאכלים שיגרמו לכל אחד מכם ללקק את האצבעות, כדאי לדבר על הטרנד המעלף הזה שנקרא חצ'פורי. אם נשאל אתכם מה אפשר לקנות באותו כסף שמוצא את עצמו על חצ'פורי, אתם בוודאי תגידו שיש דברים הרבה יותר משתלמים. אז זאת התשובה. לא רק שהחצ'פורי הזה משגע בטעמים שלו, הוא גם הורס את כל מה שידענו על נוחות בבישול. חשבתם על חצ'פורי? בתור עצלנים זה הזמן הנכון! מדובר במאכל שהתפבבה עם כל כך הרבה וריאציות, שאי אפשר לעמוד בפניו!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4 מנות
כעת בזמן שאתם מתמקמים בביתכם עם כל החומרים מסודרים, נתמקד במרכיבים שתצטרכו בשביל הכנת החצ'פורי המדהים הזה. באמת, אני לא מגזים כשאני אומר שהמנה הזאת גבית נוכחות חיובית בסעודות של בית אמא, והיא משגעת כל מי שטועם אותה.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם של גבינת מוצרלה או גבינת פטה (או שילוב של השניים, מה שאתם אוהבים)
- 200 גרם של קמח לבן
- 50 גרם של חמאה מומסת
- 1 ביצה
- 1 כפית של מלח
- 1 כפית של סודה לשתייה
- 1 כוס מים חמימים (לא רותחים)
ושלא תשכחו – כשמדברים על גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הגבינה בגבינת קאשיו או בתחליף גבינה עם טעמים אופייניים. המתכון הזה הופך למושלם אפילו אם אתם מעדיפים להתנסות עם קמח חומוס או קמח שקדים במקומות שהקמח הלבן לא נוח לכם.
שלבי ההכנה
נעים להתחיל את שלבי ההכנה, על מנת שתיכנסו לאווירה של חצ'פורי באוויר!
- שמים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים החמים לחומרים היבשים והולכים לערבב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהתערובת לא דביקה ומאוחדת.
- מעבדים את הבצק עם הידיים עד שהוא חלק ולא נדבק.
- מניחים לבצק לנוח כ-10 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים קטנים.
- מרדדים כל כדור לעלה בעובי של 1 ס"מ.
- מחממים מחבת על חום בינוני ומניחים עליה את העלים.
- כשהבצק מתחיל לתפוס צבע, נניח את הגבינה שעל הבצק.
- מזליפים מעל כל חצ'פורי מעט חמאה מומסת ודואגים שהגבינה נמסה.
- מבשלים עד שהגבינה נמסה לחלוטין והבצק זהוב.
- מניחים על צלחת, מפזרים מלח מעל ומוסיפים ירקות או סלט לצד.
וואו, עכשיו נגמר התהליך – המשגע הזה! בכל פעם שאני מכינה את זה, אני מתמלאת בתחושת של קיץ, כשכל הריחות מתערבבים ברחבי הבית.
תוספות אפשריות
אם אתם רוצים לשדרג את החצ'פורי המושלם הזה, אפשר בהחלט להוסיף עליהן מבחר של תוספות. אפשר מעל גבינת הפטה או המוצרלה להניח קוביות של פסטרמה, ירקות קלויים או אפילו זיתים. מהנסיון שלי, גם עיגולי פטריות ממולאות יכולים לשדרג את המנה ולתת לה טעם מדהים. אתם יכולים גם להכין רוטב שום נוסף, ממש משגע עם אותו ריח חזק של שום חריף, שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי גבינה מוצרלה?
יש הרבה תחליפים איכותיים כמו גבינת פטה, גבינת קרם או אפילו גבינת קצפת. כל אלה יכולים להוסיף טעמים שונים לחצ'פורי.
האם ניתן להכין את המתכון בלי גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח חומוס, שהופך אותו לבריא יותר ודל פחמימויות.
כמה זמן אפשר לשמור את החצ'פורי?
מומלץ לאחסן את החצ'פורי במקרר עד 3-4 ימים. אפשר לחמם אותו שוב במחבת כדי שהגבינה תחזור להיות נמסה ומלטפת!
מה קורה אם יש לי סוכריות על מקל בבית?
אולי תרצו להסוות את החצ'פורי עם סוכריות על מקל אחרות, רק אם אתם רוצים חווית טעמים מתוקה.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
כן, בהחלט אפשר להכין את הבצק יום מראש ולעטוף בניילון נצמד עד השימוש.
האם זה מתכון של סבתא?
לא בדיוק, זה מתכון של "סבתא עצלנית". מה קורה כשיש צורך להיות יצירתיים ועדיין נהנים מהאוכל? בדיוק!
אפשר להחליף מים בחלב?
בוודאי! חלב יכול להוסיף עשירות למתכון המהיר הזה שיהפוך אותו למדהים אפילו יותר!
אני יכול להשתמש בתבנית במקום במחבת?
כן, אם יש לכם תבנית עמידה בחום, פשוט הניחו את החצ'פורי בתוכה בתנור למשך 10 דקות על חום של 180 מעלות.
איך אני יודע אם החצ'פורי מוכן?
תשימו לב שהגבינה ממיסה ויש צבע חם על הבצק, זה סימן נהדר שצריך לאכול!
מה עושים אם החצ'פורי לא תופס צורה?
אם בצק יוצא דביק, הוסיפו עוד קצת קמח עד שהמרקם יהיה מספיק נוח לרידוד.
באופן כללי, החצ'פורי הזה הוא חלק בלתי נפרד מהאוכל שלנו, ולדעתי הוא גם חובה לשיתוף ברשתות החברתיות. אל תשכחו גם להזמין את החברים שלכם לנסות את המתכון הזה, כי הוא מהחיים!