כבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן
דמיינו את עצמכם שבים הביתה יום אחד, אחרי יום ארוך ומייגע. אתם פותחים את הדלת ומיד נושמים את הריח המדהים שמגיע מהמטבח. זהו ריח של כבד עוף מתובל, יחד עם בצל מטוגן ופטריות שהשתלבו בכל הטעמים בצורה מושלמת. על מנת לייצר חוויה כזו, אני מביא לכם היום מתכון שמשגע את הטעמים – כבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן. המנה הזו לא רק שהיא טעימה, היא גם משגעת את החיך ומזכירה לכולנו את המטעמים של סבתא. בואו נצלול לעולם המופלא של הטעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: כ 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת פירות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן מוצגת התמונה המושלמת של המנה המדהימה הזו. קודם כל, כמה ממילים על כל רכיב. לא כולם אוהבים את כבד העוף, אבל הוא בריא מאוד, עשיר בברזל ונותן הרבה כוח! הבצל מטוגן יחד עם הפטריות מוסיפים למנה טעמים מתוקים וחריפים, וסילאן מוסיף את הנגיעה האגנית שחıb מתחברים אליה בגלוי
- 500 גרם כבד עוף
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
- 250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 4 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום קצוץ (אופציונלי)
- עלות עלי רוזמרין או טימין (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם לא אוהבים כבד עוף, ניתן לדעת שכבד הודו או חזה עוף יכולים להיות תחליפים. זה יכול לשדרגו את המנה גם בפן הבריאותי. גם השימוש בשמנים שונים כגון שמן אבוקדו יכול להיות רעיון טוב. ביחד עם הסילאן, זה ייתן משהו חדש ומרענן!
שלבי ההכנה
הנה עכשיו לשלב המלהיב, הוא הכנת המנה.
- חולטים את כבד העוף מספר דקות במים רותחים על מנת להיפטר מעודפי דם.
- מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתכלים והופכים לתמרים רכים וזהובים.
- מוסיפים את הפטריות המטוגנות, ומערבבים עד שהן מתרככות.
- מוסיפים את כבד העוף למחבת ומטגנים עד שהכבד ישנה את צבעו.
- מוסיפים את הסילאן, מלח ופלפל לפי הטעם, ולמקרה שאתם אוהבים שום, גם אותו אפשר להוסיף!
- בוחשים את הכל מספר דקות, עד שהכבד סופג את הטעמים.
- הורידים מהכיריים ומניחים למנה לנוח כ 5 דקות.
שדרוגים ותוספות
הלבשת המנה הזו יכולה להיות עם כמה תוספות מעניינות! למשל, אפשר להוסיף תפו”א אפויים קונפי בתוספת מעט רוזמרין, או להגיש אותה עם פיתה חמה ורכה שתשאב את כל הרוטב המדהים. ואם אתם ממש רוצים ללכת על הגבול של כמה רטבים, קצת רוטב חריף יכול לתת את השוס האגדי למנה.
בכל זאת, כשמדובר בכבד עוף אין סוף לאופציות. שמנת חמוצה בפרוסות, צנוניות טריות וכו' – כל מה שעושה לכם טוב. והכי חשוב – תמצאו את מה שנכון לכם!
שאלות ותשובות
מה כדאי להגיש לצד כבד עוף עם בצל ופטריות?
נשארת לחלוטין עם פירה תפו”א או סלט עלים מרענן להוציא את המושלם שמהמנה.
האם אפשר להכין את המנה בלי סילאן?
בוודאי! יש המון מחליפים כמו דבש או סירופ אגבה.
האם הכבד עוף עשיר בברזל?
כן, כבד העוף הוא מקור מצוין לברזל, ועוזר במניעת אנמיה.
האם המנה מתאימה לחג?
ללא ספק! זה מתכון קלאסי של סבתא וניתן להגיש אותו בכל אירוע חשוב.
איזה יין כדאי לשתות עם הכבד?
יין אדום רך או יין לבן – כל אחד יכול לבחור את מה שהוא אוהב.
כמה זמן אפשר לשמור את השאריות?
ניתן לשמור במקרר עד יומיים, אך מומלץ לחמם היטב לפני ההגשה.
האם ניתן להקפיא את הכבד?
על מנת לשמר את הטעם, מומלץ לא להקפיא, אך אם אתם צריכים, אז אפשר לעטוף בשקיות ואקום ולהקפיא.
מה היתרונות של טיגון כבד עוף?
הטיגון גורם לפיתוח טעמים והמרקם הנימוח של הכבד.
האם אפשר להכין את המנה על פלטה לשבת?
בהחלט! חשוב לשמור על הצבע וצורת המנה, אז אין בעיה להניח על פלטה.
איך לדעת מתי הכבד מוכן?
הכבד מוכן כאשר הוא לא אדום באמצע ויש לו צבע חום יפהפה.
זוהי חוויה מותאמת אישית למטבח שלכם, אז קדימה, עכבו את המתכון הזה עם הזמן שלכם. אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה, כי מי לא רוצה לטעום מהדבר המדהים הזה?