כבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן – מתכון מעולה!

כבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן

דמיינו את עצמכם שבים הביתה יום אחד, אחרי יום ארוך ומייגע. אתם פותחים את הדלת ומיד נושמים את הריח המדהים שמגיע מהמטבח. זהו ריח של כבד עוף מתובל, יחד עם בצל מטוגן ופטריות שהשתלבו בכל הטעמים בצורה מושלמת. על מנת לייצר חוויה כזו, אני מביא לכם היום מתכון שמשגע את הטעמים – כבד עוף עם בצל ופטריות בסילאן. המנה הזו לא רק שהיא טעימה, היא גם משגעת את החיך ומזכירה לכולנו את המטעמים של סבתא. בואו נצלול לעולם המופלא של הטעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: כ 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנת פירות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כאן מוצגת התמונה המושלמת של המנה המדהימה הזו. קודם כל, כמה ממילים על כל רכיב. לא כולם אוהבים את כבד העוף, אבל הוא בריא מאוד, עשיר בברזל ונותן הרבה כוח! הבצל מטוגן יחד עם הפטריות מוסיפים למנה טעמים מתוקים וחריפים, וסילאן מוסיף את הנגיעה האגנית שחıb מתחברים אליה בגלוי

  • 500 גרם כבד עוף
  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
  • 250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שום קצוץ (אופציונלי)
  • עלות עלי רוזמרין או טימין (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אם אתם לא אוהבים כבד עוף, ניתן לדעת שכבד הודו או חזה עוף יכולים להיות תחליפים. זה יכול לשדרגו את המנה גם בפן הבריאותי. גם השימוש בשמנים שונים כגון שמן אבוקדו יכול להיות רעיון טוב. ביחד עם הסילאן, זה ייתן משהו חדש ומרענן!

שלבי ההכנה

הנה עכשיו לשלב המלהיב, הוא הכנת המנה.

  1. חולטים את כבד העוף מספר דקות במים רותחים על מנת להיפטר מעודפי דם.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מתכלים והופכים לתמרים רכים וזהובים.
  4. מוסיפים את הפטריות המטוגנות, ומערבבים עד שהן מתרככות.
  5. מוסיפים את כבד העוף למחבת ומטגנים עד שהכבד ישנה את צבעו.
  6. מוסיפים את הסילאן, מלח ופלפל לפי הטעם, ולמקרה שאתם אוהבים שום, גם אותו אפשר להוסיף!
  7. בוחשים את הכל מספר דקות, עד שהכבד סופג את הטעמים.
  8. הורידים מהכיריים ומניחים למנה לנוח כ 5 דקות.

שדרוגים ותוספות

הלבשת המנה הזו יכולה להיות עם כמה תוספות מעניינות! למשל, אפשר להוסיף תפו”א אפויים קונפי בתוספת מעט רוזמרין, או להגיש אותה עם פיתה חמה ורכה שתשאב את כל הרוטב המדהים. ואם אתם ממש רוצים ללכת על הגבול של כמה רטבים, קצת רוטב חריף יכול לתת את השוס האגדי למנה.

בכל זאת, כשמדובר בכבד עוף אין סוף לאופציות. שמנת חמוצה בפרוסות, צנוניות טריות וכו' – כל מה שעושה לכם טוב. והכי חשוב – תמצאו את מה שנכון לכם!

שאלות ותשובות

מה כדאי להגיש לצד כבד עוף עם בצל ופטריות?
נשארת לחלוטין עם פירה תפו”א או סלט עלים מרענן להוציא את המושלם שמהמנה.

האם אפשר להכין את המנה בלי סילאן?
בוודאי! יש המון מחליפים כמו דבש או סירופ אגבה.

האם הכבד עוף עשיר בברזל?
כן, כבד העוף הוא מקור מצוין לברזל, ועוזר במניעת אנמיה.

האם המנה מתאימה לחג?
ללא ספק! זה מתכון קלאסי של סבתא וניתן להגיש אותו בכל אירוע חשוב.

איזה יין כדאי לשתות עם הכבד?
יין אדום רך או יין לבן – כל אחד יכול לבחור את מה שהוא אוהב.

כמה זמן אפשר לשמור את השאריות?
ניתן לשמור במקרר עד יומיים, אך מומלץ לחמם היטב לפני ההגשה.

האם ניתן להקפיא את הכבד?
על מנת לשמר את הטעם, מומלץ לא להקפיא, אך אם אתם צריכים, אז אפשר לעטוף בשקיות ואקום ולהקפיא.

מה היתרונות של טיגון כבד עוף?
הטיגון גורם לפיתוח טעמים והמרקם הנימוח של הכבד.

האם אפשר להכין את המנה על פלטה לשבת?
בהחלט! חשוב לשמור על הצבע וצורת המנה, אז אין בעיה להניח על פלטה.

איך לדעת מתי הכבד מוכן?
הכבד מוכן כאשר הוא לא אדום באמצע ויש לו צבע חום יפהפה.

זוהי חוויה מותאמת אישית למטבח שלכם, אז קדימה, עכבו את המתכון הזה עם הזמן שלכם. אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה, כי מי לא רוצה לטעום מהדבר המדהים הזה?

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן