כמה חלבון יש בטופו? גילוי מפתיע שיעניין אותך!

כמה חלבון יש בטופו? הכל על מקור החלבון הזה

בטופו, המזון הנפלא שמקורו בסויה, מחכה לכם עולם של חלבון שמלא במפתחות לשיפור התזונה שלכם. אז כמה חלבון באמת יש בטופו? נתחיל מהבסיס. בטופו יש כמות מרשימה של חלבון, שמספקת הוא דרך נהדרת לשדרג את התפריט שלכם, גם אם אתם לא חלק מקהילת הצמחונים או הווגנים. הודות להימצאותם של חלבונים איכותיים ותחליפים מצוינים לבשר, הטופו נהנה מהפופולריות שלו יותר ויותר.

1. מהו טופו ומה היתרונות שלו?

טופו, או בשמותיו האחרים “גבינת סויה” או “טחינה סויה”, עשוי מחלב סויה שהוקשה. הוא עשיר בשומנים טובים, ומספק לכם חלבון צמחי במינונים גבוהים. אך זה לא הכל – הטופו הוא גם מקור מצוין למינרלים כמו ברזל, סידן ומגנזיום, ונחשב לרכיב גמיש במדף האוכל.

  • אבץ – לתפקוד מיטבי של מערכת החיסון.
  • ברזל – הכרחי להגיע לרמות חמצן אופטימליות בדם.
  • סידן – טוב לבריאות העצמות.

האם זה באמת בריא?

כמובן! בטופו יש יכולת להעניק לגוף את כל מה שדרוש לו. הכל מגיע מהחלבון שבו, שנועד לחזק, לתקן ולבנות את השרירים שלנו. בטופו שמצוי בו דווקא חלבון, תקבלו כ-8 עד 15 גרם של חלבון פר 100 גרם, וזה בהחלט לא דבר של מה בכך.

2. איך להכין טופו ולהפוך אותו למנה טעימה?

אם אתם שאלתם את עצמכם איך אפשר להכין טופו לפה שיתמ לדומיננטיות במנות שלכם, התשובה היא פשוטה: המרקם. אם אתם אוהבים למרוח אותו, לכבוש אותו בתיבול, או לסחוט אותו לאורז ומרקים – כל דרכי ההכנה יועילו ממנמת יצירתיות שלכם. מתכון קל על מנת להכין טופו בגריל הוא לערבב את הטופו עם שמן זית, שום מפורר, מלח, ופלפל שחור. ולא לשכוח, הקפיצו את המים ממנו!

האם טופו נחשב למזון מעובד?

טופו נחשב למזון מעובד קל, שכן החומרים שמרכיבים אותו הם טבעיים מאוד. בסופו של דבר, כל מה שצריך הוא שני מרכיבים עיקריים: סויה ומים. אז אל תתנו למונח "מעובד" להפוך אתכם לאספנים של פלאפל מטוגן – זה לא טוב!

3. טופו מול מקורות חלבון אחרים – מה ההשוואה?

מעניין לדעת האם טופו הוא המקור הטוב ביותר לחלבון, בדומה לבשר, דגים או מוצרי חלב? נשווה:

  • 100 גרם בשר בקר: 26 גרם חלבון
  • 100 גרם טופו: 8-15 גרם חלבון
  • 100 גרם חזה עוף: 31 גרם חלבון
  • 100 גרם דג סלמון: 20 גרם חלבון

כפי שניתן לראות, טופו לא מגיע למספרים המרשימים של הבשר, אך הוא בהחלט מספק חלבון קל ונעים. רק תבחרו את הטופו הנכון!

מה העלות של טופו?

טופו יכול להיות זול ומצוין אם תבחרו יצרן עם שם טוב. הוא מגוון את התפריט ומאפשר תעסוקה של מסלול לחלבונים, מבלי לפרוץ את החסכונות.

4. טיפים לשימוש בטופו – הדרך הנכונה ליהנות ממנו

  • סחיטה – לפני הבישול, סחטו את המים מהטופו כדי להגביר את הטעם.
  • תיבול – אל תהססו להשתמש בתיבולים חזקים, שכן הטופו סופג טעמים.
  • ציפוי – ניתן לגלגל את הטופו בקמח או פירורי לחם לפני הטיגון עבור קריספיות.

שיטה שיכולה לעבוד נהדר היא לטגן את הטופו, לשים אותו במרק או לשלב אותו בשקשוקה, מה שיהפוך אותו לאלטרנטיבה מצוינת.

5. שאלות נפוצות על טופו

1. האם יש טופו מתאים לאנשים רגישים לסויה?
כן, יש טופו מבצק פלאן, שהוא ללא סויה.

2. האם טופו מכיל חלב?
כמובן שלא! הוא עשוי במלואו מסויה.

3. האם הטופו מתאים לילדים?
כן, טופו הוא מזון בריא שמסייע בהתפתחות.

4. איך לדעת איזה סוג טופו לקנות?
בחנו את המרקם: רך, בינוני או קשה, בהתאם למנה שלכם.

5. האם טופו טוב לדיאטה?
בתפריט מאוזן, טופו הוא אלטרנטיבה נהדרת.

כפי שראיתם, טופו הוא לא רק טעים, אלא גם מרכיב גמיש וקל לשימוש. אם אתם מחפשים מקור חלבון עם יתרונות רבים, בואו לא לחשוש – הטופו הוא חבר שלכם בתזונה הבריאה!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן