כנפיים מטוגנות משגעות וקריספיות שאין להם תחליף
לפעמים, כל מה שאנחנו צריכים זה מנה משגעת שתעלה לנו את הסוכר בדם, וכנפיים מטוגנות הן בדיוק מה שאנחנו מחפשים! אין דבר יותר מענג מלחך את האצבעות אחרי כל ניגוב קריספי או רוטב מעלף. כנפיים מטוגנות הן לא סתם מנה – הן חוויה קולינרית, מעבר לחפצה של אוכל. כשניגשים להכין אותן, נפתח עולם שלם של טעמים וריחות שמזכיר לנו רגעים מיוחדים מהילדות, מסיבות עם חברים או ערבי שישי משפחתיים. מדובר במנה שמגיעה עם המון אפשרויות ורוטבים, ואי לכך מתאימה לכל אירוע, מפיצה ועד מסיבת BBQ. אז, מוכנים להיכנס לעולם המדהים הזה? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
רגע לפני שאנחנו מתחילים בהכנה, כדאי שנסקור את המרכיבים החשובים התורמים לכנפיים המדהימות שלנו:
- 1 ק"ג כנפי עוף
- 1/2 כוס קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס פאנקו (שזה הקמח היפני, שאם עוד לא הכרתם – פשוט חייבים!)
- 1/4 כוס שטוחה פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון (או יותר, אם אתם אוהבים טעמים חזקים)
- 1/4 כפית שיני שום כתושות (אופציה – ואם אתם חובבי שום כמוני, אז בהחלט ליצור את זה!)
- שמן לטיגון עמוק
- 2-3 כפיות חרדל (לא obligatory אבל בהחלט מוסיף טעם!)
- רוטב פפריקה חריפה או סמפחן (באם אתם אוהבים לחריף)
וכמובן, אם הכנתם מנות טבעוניות או כשרות, אל תשכחו להשתמש באלטרנטיבות כמו כנפי סויה שמחכות גם להפתיע אתכם!
שלבי ההכנה
וכעת, החלק המרגש ביותר! שלב אחר שלב נלמד איך להכין את הכנפיים המדהימות האלו:
- תחילה, יאפשרו לכנפי העוף להתייבש על ידי ניגוב עם מגבת נייר. כך נדע שהן יהיו קריספיות יותר.
- מערבבים בקערה את הקמח, הפאנקו, הפפריקה, המלח, הכמון ושיני שום (אם בחרתם להשתמש).
- בצלחת אחרת, ממלאים את החרדל.
- טובלים את כנפי העוף בחרדל, ואז מעבירים לקערת הקמח למרוח את התערובת על כל הכנפיים.
- מאשירים את הכנפיים אחרות להניח על רשת למשך כ-10 דקות.
- מחממים שמן בסיר או פאן (שימו לב שהשמן יהיה לפחות בגובה 5 ס"מ).
- מטגנים כ-10-12 דקות עד שהן מזהיבות וקריספיות. משגרים מרגישים את הריח המדהים שהולך למלא את הבית!
- מעבירים את הכנפיים המוכנות לנייר סופג כדי להיפטר מהשמן העודף.
- פזרו רוטב מעל לשדרוג החוויה.
- לסיום, האכילו, חייכו ושתפו עם כולם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לכנפיים המטוגנות יש מקום רחב להשתדרגות בהתאם לטעמים האהובים עליכם. אתם יכולים לשדרג את המנה הזאת מגוון תוספות שיביאו עושר טעמים:
- רוטב ברביקיו – ממש משגע, עוטף את הכנפיים בטעם קלאסי.
- צ’ילי מתוק – מי שאוהב חריף יוכל לתבל בעוד משהו.
- שום ותחינה – אם אהבתם טעמים מזרחיים שאפשר לשלב!
- סלט ירוק מרענן בצד עשוי לשפר את התחושה שמלווה את המנה!
- תפו”א מפולטים בתנור מצופים בכשפים משגעים יכולים להוות תוספת מושלמת!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי שמן לטיגון?
הדרך האפשרית היא לאפות את הכנפיים בתנור עם שמן שזעופים מעל, יתן טעם וקריספיות לא רעה בכלל.
האם אפשר להקפיא את הכנפיים?
בהחלט! הכנפיים עמידות להקפאה. מותר להקפיא אותן אחרי טיגון, ואז להשתמש בהם לאחר הפשרה.
איך אני יודע אם הכנפיים מוכנות?
לבדוק עם מדחום עוף – טמפרטורה אידיאלית היא 75 מעלות צלזיוס. וכמובן, אסתטיקה! הם צריכים להיות מזהובים.
מה אפשר לשים על הכנפיים לפני הבישול?
ערבוב של תבלינים לפי טעמכם אישית הוא רעיון מעולה – לדוגמה, טימין, רוזמרין או אגוז מוסקט.
האם יש אפשרות להכין גרסה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח חומוס.
למה הכנפיים לא יוצאות קריספיות?
כדאי לנגב אותן היטב ולהשתמש בשמן חם – זה המפתח לכנפיים קריספיות.
איך להכין אותן חריפות יותר?
פשוט להוסיף תבלינים חריפים לתערובת – פלפל חריף, פפריקה חריפה או רוטב ספיירי.
איפה אפשר להשיג כנפיים איכותיות?
נסו לקנות אצל ספקים מקומיים או שווקים, היטב לבחון איכות הסחורה!
מה המתכון הזה מעלה לזכרון?
התקשרו רגע לשבת משפחתית או במהלך חגיגות. הוא שוחק את הזכרון שלי מהרגשות הטובים מהעבר!
כמה מסע זה ידרוש לישון ?
כמובן! העדכון הוא חשוב, וכך תחשוב של הכנסיים יש מקום של כבוד בשולחן.
אם נהניתם מהמתכון המושלם הזה, אל תשכחו לשתף את החוויה שלכם ברשתות החברתיות ולעודד את החברים להכין את הכנפיים המדהימות הללו! מי לא אוהב אוכל טעים?