כף טחינה מוכנה קלוריות: מה צריך לדעת?

כף טחינה מוכנה קלוריות: מה מסתתר ברקע?

טחינה היא אחד האוכלות החשובות והמזינות בתרבות המזרח התיכון. לא רק שהאטמוספירה טועמת טחינה, אלא שהיא מתהדרת גם בבריאות שהיא מביאה עמה. עם זאת, כשמדובר בכמות הקלוריות שבכף טחינה מוכנה, רבים מתפקדים כאילו מדובר באחד הסודות השמורים בעולם. אז מה באמת יש שם?

מה עלינו לדעת על קלוריות בטחינה?

טחינה עשויה משומשום טחון, דבר שמהווה מקור עשיר לשומן בריא ולחלבון. אך, כשמדובר בכמויות – כאן מתחילים הבעיות. כשנביט על כף טחינה מוכנה, ניתן למצוא את הנתונים הבאים:

  • כף טחינה (כ-15 גרם) מכילה בערך 90 קלוריות.
  • השומן – כ-8 גרם (כמעט 80% מהקלוריות מגיעות מהשומן).
  • חלבון – 2.5 גרם.
    לכן היא תורמת לחלבון, אך יש לציין שזה לא רכיב העיקרי.
  • פחמימות – 3 גרם, מתוכן 1 גרם סוכר.

מה היתרונות הבריאותיים?

טחינה אינה סתם מזון, אלא יש לה המון יתרונות:

  • עשירה בסידן וברזל.
  • שומן בלתי רווי שיכול לעזור ללב.
  • תורמת לתחושת שובע בעקבות תכולת השומנים והחלבון.

האם טחינה תורמת לעלייה במשקל?

רבים שואלים האם טחינה היא אויב או חברה נאמנה בתוך תפריט הדיאטה. התשובה היא – זה תלוי:

  • אם אתם צורכים אותה בכמויות סבירות, היא לא תגרום לעלייה במשקל.
  • חשוב לשמור על איזון ולהימנע מצריכה מוגזמת.

מה מומלץ לעשות?

כדי ליהנות מהטחינה מבלי לדאוג לאיזון הקלורי:

  • להשתמש בטחינה כמנה בתפריט ולא כמרכיב עיקרי.
  • לשלבה במנות כמו סלטים או ממרחים.
  • לשקול כפור בשימוש עם לחם או פיתות.

כיצד אפשר להוסיף טחינה לתפריט?

אז מרגע שתבינו את הכמויות והקלוריות, תצטרכו לבחון איך אפשר להכניס אותה לאורח חיים בריא. יש כמה דרכים פשוטות:

  • למנשך טחינה עם ירקות חתוכים – גזר, מקלות סלרי ועוד.
  • להשתמש בטחינה כרוטב לסלטים.
  • לשדרג מנות עיקריות עם טחינה – לדוגמת חומוס או שקשוקה.

שאלות שכדאי לשאול

  • מהי הכמות המומלצת של טחינה ליום? – בדרך כלל 1-2 כפות, תלוי באורח חיים ותזונה.
  • האם טחינה מתאימה לסוכרתיים? – כן, היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך כשהיא נצרכת במידה.
  • מה ההבדל בין טחינה גולמית לטחינה מוכנה? – טחינה גולמית עשויה משומשום טחון בלבד, לעומת טחינה מוכנה שיכולה להכיל תוספות כמו מים, שמן, מלח ועוד.

סיכום ואיזה טחינה הכי טובה?

טחינה היא פשוטה, מצוינת ובריאה, אך כמו עם כל דבר אחר – מינתה באחריות. זכור, כאשר אתה פורס כף טחינה על חריץ לחם, אתה גם נוגע בכמה קלוריות. מה שכן, טחינה הצליחה לעבור את המבחן של הזמן והתרבות, וההמלצה היא לשלב את השמחה הזו בתפריטים שלנו בעדינות ובאחריות. אך אולי השאלה החשובה ביותר היא: היא הרי כל כך טעימה – איך אפשר להפסיק לאחר הכף הראשונה?

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן