המדריך לשרימפס מטוגן מדהים!
פעם אחת, אני זוכר שהגעתי לבית חבר שלי אחרי יום קשה בעבודה. ובכן, מה עושה חבר טוב במצב כזה? הוא הכין לי שרימפס מטוגן, שנראה כאילו נחתם עם קסם מטעמים. כשנכנסתי למטבח הרגשתי את ריח השום והחמאה ממלאים את האוויר, וזה היה כמו לסגור את העיניים ולפנטז על גן עדן קולינרי. בואו נגלגל את הבצק ונכין את המנה המושלמת הזו, שתהפוך אתכם למלכי המטבח!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מגישים ל: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
מי שלא אוהב שרימפס, לא יודע מה הוא מפסיד! השרימפס המדובר כאן הם לא סתם, אלא נתחים עסיסיים ומדהימים, בשריים וטעימים כמו שונה מהכל. חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים, כדי שהמנה תצא מושלמת! אז מה נדרוש על מנת ליצור את המנה אגדי הזאת? הנה הרשימה:
- 500 גרם שרימפס קלופים ומנוקים
- 2 כפות קמח תפו”ח
- 1 כף קמח מצה (או קמח רגיל אם רוצים)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3-4 כפות חמאה
- 2-3 שיניים שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- אגוז מוסקט (לא חובה, אבל משגע לגמרי)
- צרור פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים או מעדיפים אוכל בריא יותר, ניתן להחליף את השרימפס בתחליפי בשר צמחיים שמיועדים לשימוש במנות כמו זו. כמובן, קמח התפו”ח והמצה יכולים להחליף בקמח מלא או בקמח ללא גלוטן, וכך תהיה גרסה שמותאמת גם לטבעונים וגם ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
אה, הגענו לשלב האמיתי! עכשיו אנחנו נכנסים למטבח, מחממים את התאבון ומתחילים להכין את המנה הממכרת. במעין מתכון זה, תצטרכו לפעול על פי הצעדים הבאים:
- נניח את השרימפס בקערה גדולה ונש מוצר של מלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט למעט תיבול עשיר.
- נוסיף את קמח התפו”ח והמצה לערבב היטב עם השרימפס עד שיתפסו את התבלינים.
- נחמם מחבת על חום גבוה ונדליק את החמאה עד שתתחיל לבעבע.
- נשים את השרימפס במחבת, נת Fox 4-5 דקות, עד שהשרימפס קבלו צבעים זהובים.
- נוסיף את השום הקצוץ ונערבב בעוד 2 דקות כדי לאדות את כל הטעמים.
- נסחוט את הלימון על השרימפס לידי חגיגה של טעמים טריים ומרעננים.
- בהצלחה, נקשט עם פטרוזיליה קצוצה ונגיש למשפחה או לחברים.
תוספות ושדרוגים
למי שרוצה להוסיף קצת פיקנטיות, אפשר לערבב רוטב צ'ילי מתוק או להוסיף מעט שטראט החריף בשלבים האחרונים של הבישול. בנוסף, ניתן להגיש את השרימפס עם פסטה, אורז או אפילו באורטיה – והמנה תהיה משגעת! כמה מעניין זה למצוא את הגרסאות הכי מדהימות לארוחה שלכם? דברו על הרבה אפשרויות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה לאירוח?
האם אפשר להכין את השרימפס במאה גבנה?
מה כדאי להגיש לצד המנה?
אורז פשוט, סלט ירוק טרי או אפילו פסטה לרוטב שמנת – וגם הבצק יהיה פשוט מושלם!
האם יש הבדל בין השרימפס הטרי למקפיא?
האם אפשר לשנות את התיבול?
מה לעשות אם השרימפס נטמע?
האם המנה מתאימה לילדים?
מהו זמן ההגשה למדובר פה?
האם יש אפשרות לגרסה דלת קלוריות?
איזה רוטב יתאים להגיש עם השרימפס?
ולסיום!
אז ככה, בואו נשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים! התענגו על כל נתח ונתח, ותסבירו להם באיזה טעמים אנחנו מתהדרים! לסיום, נישא את הידע החד הזה לעוד רבים שיתענגו על המנה האגדי הזו!