מלאווח עם גבינה צהובה בתנור – המנה המושלמת ליום חגיגי
מי לא אוהב מלאווח? בדיוק! מלאווח הוא אחד המאכלים הביתיים שכולנו אוהבים וציוריים עם שלל זיכרונות מבית סבתא או אמא. תחשבו על זה: ריח חמאה שמתפשט בכל הבית, טעמים מדהימים של גבינה נמסה, ומעל הכל – טקסטורה אוורירית ונימוחה שקוראת לכם ללקק את האצבעות. אם לא יצא לכם לנסות לסדר מלאווח בתנור – זה הזמן להתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות אפשר להשיג
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המלאווח המדהים הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 500 גרם בצק עלים (אפשר לקנות מוכן בחנות)
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת (כמו גבינת מוצרלה או גבינה צהובה חריפה)
- 100 גרם חמאה מותכת או שמן צמחי
- 1 ביצה ליישום על פני המלאווח
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגרום למלאווח להיות בריא יותר, אפשר להשתמש בגבינה דלת שומן או אפילו גבינה טבעונית. השימוש בשמן זית במקום חמאה גם יוסיף למלאווח טעמים חדשים וטריים. למי ששומר על דיאטת נמוכה בפחמימות, ניתן להשתמש בבצק עלים חלופי מדל פחמימות.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים בני הזוג, הגיע הזמן לעבור לצעד ההכנה. הנה השלבים שיעשו לכם את החיים קלים ונפלאים!
- חממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הבצק על משטח מקומח ומניחים לו להתפרס בעדינות.
- מניחים על הבצק הגבינה המגוררת באופן אחיד.
- מטפטפים את החמאה המומסת או השמן מעל הגבינה.
- מפזרים מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
- קוטעים את הבצק ומקפלים אותו לשניים כך שהגבינה תהיה מכוסה.
- משמנים היטב תבנית אפייה בעזרת חמאה או שמן.
- מניחים את המלאווח בתבנית ומניחים לו להתייבש.
- טובלים ביצה ביצה ומניחים על המלאווח ליצירת צבע זהוב.
- אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שזהב ומתקלף.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, כשהמלאווח בתנור, אפשר להיות יצירתיים! אם תרצו לחדש את המנה למידות של פזרנות מעט, אפשר להוסיף לתערובת גבינות קצת גבינת פטה, שתשדרג את הטעמים למעלפים. אם אתם אוהבים ירקות, הוסיפו קוביות של בצל ירוק או פלפל חריף. גלילת המיסה שמתקבלת מהמלאווח עשויה להיות משגעת עם רוטב עגבניות ממכר או רוטב לחם. אל תשכחו להכין צלחת עמוסה בסלט ירקות רענן לקשט.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין מלאווח עם גבינה צהובה גם עם בצק ממולא?
כן, בהחלט! הבצק יכול להיות מגוון על-ידי הוספת מלית נוספת כמו אנטיפסטי, תרד או גבינת ריקוטה, מה שיהפוך את המלאווח לאגדי.
מה לעשות אם אני אוהב גבינות חזקות?
זה פשוט! השתמשו בגבינת פרמזן לגרסה טיפוסית ומענגת, היא תוסיף טעם נפלא על גבינת המוצרלה.
האם אפשר להכין את המלאווח מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המלאווח מראש, לקפיא אותו, וכשהגיע הזמן לאפות, להניח בתנור וכך לחמם מחדש, טעים כמו חדש!
איך נשמור על המלאווח טרי לאחר האפייה?
כדי לשמור על המלאווח טרי, מומלץ לאחסן אותו בכלי אטום במקרר למשך עד שלושה ימים.
האם ניתן להשתמש בבצק אחר?
אפשר בהחלט להשתמש בבצק פילאס או אפילו בתפוחי אדמה מרוסקים אם רוצים גרסה חלופית.
אילו תוספות אפשר להוסיף למילוי?
אפשר לשלב גבינות נוספות כמו גבינת שמנת, ירוקים כמו בשמי, ופחות מי שמבקש תעסוקה, מוסיף רכז עגבניות!
האם יש צורך למרוח חמאה גם מתחת למלאווח לפני האפייה?
לא הכרחי, אך זה בהחלט מוסיף טעם ונמנעים מהתקשות.
האם ניתן לאפות את המלאווח על טוסטר אובן?
כן! אם יש לכם טוסטר אובן, זה מקטין את זמן האפייה גם כן – רק שימו לב להפעיל על טמפרטורה נמוכה יותר.
איך המלאווח מקבל את הטקסטורה האוורירית?
יש להקפיד לא לקמֵחַ את הבצק יותר מידי במעט קמח, כך הוא שומר על רכותו ומנמיך את הכנת האוויר.
מה אפשר לשתות עם המלאווח?
המלאווח מצוין עם יוגורט או חלב, וכמובן – גם עם כוס תה צמחים מרגיעה. מתכון מושלם לפינוק בריא וחמור!
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. מצב רוח טוב וגילויי קוקי פשוט מדהים בכל הזדמנות, ואם יש לכם מתכונים אחרים שמרצים אתכם, נשמח לגלות אותם!