מלאווח עם גבינה צהובה בתנור – מתכון קל וממכר

מלאווח עם גבינה צהובה בתנור – המנה המושלמת ליום חגיגי

מי לא אוהב מלאווח? בדיוק! מלאווח הוא אחד המאכלים הביתיים שכולנו אוהבים וציוריים עם שלל זיכרונות מבית סבתא או אמא. תחשבו על זה: ריח חמאה שמתפשט בכל הבית, טעמים מדהימים של גבינה נמסה, ומעל הכל – טקסטורה אוורירית ונימוחה שקוראת לכם ללקק את האצבעות. אם לא יצא לכם לנסות לסדר מלאווח בתנור – זה הזמן להתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות אפשר להשיג

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המלאווח המדהים הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם בצק עלים (אפשר לקנות מוכן בחנות)
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת (כמו גבינת מוצרלה או גבינה צהובה חריפה)
  • 100 גרם חמאה מותכת או שמן צמחי
  • 1 ביצה ליישום על פני המלאווח
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגרום למלאווח להיות בריא יותר, אפשר להשתמש בגבינה דלת שומן או אפילו גבינה טבעונית. השימוש בשמן זית במקום חמאה גם יוסיף למלאווח טעמים חדשים וטריים. למי ששומר על דיאטת נמוכה בפחמימות, ניתן להשתמש בבצק עלים חלופי מדל פחמימות.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים בני הזוג, הגיע הזמן לעבור לצעד ההכנה. הנה השלבים שיעשו לכם את החיים קלים ונפלאים!

  1. חממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומניחים לו להתפרס בעדינות.
  3. מניחים על הבצק הגבינה המגוררת באופן אחיד.
  4. מטפטפים את החמאה המומסת או השמן מעל הגבינה.
  5. מפזרים מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. קוטעים את הבצק ומקפלים אותו לשניים כך שהגבינה תהיה מכוסה.
  7. משמנים היטב תבנית אפייה בעזרת חמאה או שמן.
  8. מניחים את המלאווח בתבנית ומניחים לו להתייבש.
  9. טובלים ביצה ביצה ומניחים על המלאווח ליצירת צבע זהוב.
  10. אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שזהב ומתקלף.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, כשהמלאווח בתנור, אפשר להיות יצירתיים! אם תרצו לחדש את המנה למידות של פזרנות מעט, אפשר להוסיף לתערובת גבינות קצת גבינת פטה, שתשדרג את הטעמים למעלפים. אם אתם אוהבים ירקות, הוסיפו קוביות של בצל ירוק או פלפל חריף. גלילת המיסה שמתקבלת מהמלאווח עשויה להיות משגעת עם רוטב עגבניות ממכר או רוטב לחם. אל תשכחו להכין צלחת עמוסה בסלט ירקות רענן לקשט.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין מלאווח עם גבינה צהובה גם עם בצק ממולא?
כן, בהחלט! הבצק יכול להיות מגוון על-ידי הוספת מלית נוספת כמו אנטיפסטי, תרד או גבינת ריקוטה, מה שיהפוך את המלאווח לאגדי.

מה לעשות אם אני אוהב גבינות חזקות?
זה פשוט! השתמשו בגבינת פרמזן לגרסה טיפוסית ומענגת, היא תוסיף טעם נפלא על גבינת המוצרלה.

האם אפשר להכין את המלאווח מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המלאווח מראש, לקפיא אותו, וכשהגיע הזמן לאפות, להניח בתנור וכך לחמם מחדש, טעים כמו חדש!

איך נשמור על המלאווח טרי לאחר האפייה?
כדי לשמור על המלאווח טרי, מומלץ לאחסן אותו בכלי אטום במקרר למשך עד שלושה ימים.

האם ניתן להשתמש בבצק אחר?
אפשר בהחלט להשתמש בבצק פילאס או אפילו בתפוחי אדמה מרוסקים אם רוצים גרסה חלופית.

אילו תוספות אפשר להוסיף למילוי?
אפשר לשלב גבינות נוספות כמו גבינת שמנת, ירוקים כמו בשמי, ופחות מי שמבקש תעסוקה, מוסיף רכז עגבניות!

האם יש צורך למרוח חמאה גם מתחת למלאווח לפני האפייה?
לא הכרחי, אך זה בהחלט מוסיף טעם ונמנעים מהתקשות.

האם ניתן לאפות את המלאווח על טוסטר אובן?
כן! אם יש לכם טוסטר אובן, זה מקטין את זמן האפייה גם כן – רק שימו לב להפעיל על טמפרטורה נמוכה יותר.

איך המלאווח מקבל את הטקסטורה האוורירית?
יש להקפיד לא לקמֵחַ את הבצק יותר מידי במעט קמח, כך הוא שומר על רכותו ומנמיך את הכנת האוויר.

מה אפשר לשתות עם המלאווח?
המלאווח מצוין עם יוגורט או חלב, וכמובן – גם עם כוס תה צמחים מרגיעה. מתכון מושלם לפינוק בריא וחמור!

לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. מצב רוח טוב וגילויי קוקי פשוט מדהים בכל הזדמנות, ואם יש לכם מתכונים אחרים שמרצים אתכם, נשמח לגלות אותם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן