מתכון נהדר לנאם טוק שיגרום לכם להתמכר

מתכון נהדר לנאם טוק שיגרום לכם להתמכר
נאם טוק

מתכון לנאם טוק – העונג האסיאתי המושלם!

ישנם מקרים בהם חוויות קולינריות יכולות לשנות את החיים! אם אתם מתכננים ערב של אוכל אסיאתי ובא לכם להתנסות במשהו מדהים, קחו בחשבון את הנאם טוק. מדובר במנה שמגיעה מתוך התרבות התאילנדית, ומציגה שילוב של טעמים, צבעים ומרקמים שעושים נפלאות! בעבודת יד מחושבת, אנחנו נצליח להקנות למנה הזאת טוויסט אישי, והכנה פשוטה שכוללת את ההנאה שבכל שלב.

הנאם טוק הוא תבשיל קל יחסית, שאפשר למצוא אותו בכלל סוגי מנות ברחבי תאילנד. הוא עשוי בדרך כלל מעוף, בקר או דגים, ומשלב ירקות ורטבים רעננים. המנה הזו היא סופר קלילה, מושלמת לארוחת צהריים או כמתאבן לארוחה חגיגית. היא גם נאה לכל חסרי הגלוטן שחשובים על התפריט. או בקיצור, מדובר במנה שמשגעת!

זמן ההכנה, רמת קושי וכמה מנות יש במתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

המרכיבים הדרושים

בשביל ליצור את המתכון המושלם של הנאם טוק, אנו נעמוד לרשותנו רשימה של מרכיבים טעימים ובסיסיים שיכולים לשדרג כל מנה וליצור חווייה מטריפת חושים. כל אחד מהם במינון הנכון מניב תוצאה אגדי!

  • 500 גרם חזה עוף קצוץ
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 3 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 1/4 כוס בוטנים קלויים קצוצים
  • 1 פלפל חריף (אופציונלי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

מתחשבים גם באפשרויות מגוונות – לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את העוף עם טופו, או להוסיף דגים כמו פורל או סלמון. כמו כן, גרסה ללא גלוטן יכולה להתבצע באמצעות שימור הרטבים לכך, ולוודא שנבחר ברוטב דגים בטוח. אין גבול ליצירתיות!

שלבי ההכנה

לאחר שנחתנו על המרכיבים, הגיע הזמן לצלול לסוג של "מעשה כאשר אני מכין את הנאם טוק". כל שלב הוא רצף שמשכיל את הפירות. תנו לרגש שלכם לזרום יחד עם כל חוויית ההכנה!

  1. מרחו את השמן שומשום במחבת גדולה והחממים על חום בינוני.
  2. לכו לעבר המרכיב העיקרי – הוסיפו את חזה העוף הקצוץ. טגנו אותו עד שיתבשל לחלוטין.
  3. מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים, מערבבים היטב על מנת שהכל יתמזג.
  4. בשלב זה, הוסיפו את הבצל הירוק, הכוסברה ואת הבוטנים הכתושים.
  5. אם אתם אוהבים את זה חריף, שלחו פנימה פלפל חריף קצוץ.
  6. מוסיפים כאמור, מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מעבירים לקערה ומקשטים עם מעט עלי כוסברה וחתיכות בוטנים נוספות לראווה.
  8. הגישו עם אורז או חסה לגלגולים, ותהנו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר לשדרג את הנאם טוק עם תוספות קלות שיביאו את המנה לרמות חדשות של טעם! כמה דוגמאות:

  • שמן צ'ילי מעל המנה להוספת חום
  • גביעי אורז בשילוב עם ירקות קלויים
  • רוטב סויה חריף בצד
  • גיוון צמחי נוסף כמו גזר ועוד עלים ירוקים

שאלות ותשובות

איך אפשר להכין את המנה בלי רוטב דגים?
כמובן! ניתן לשים רוטב סויה מופחת נתרן או להשתמש בחלופה של רוטב טעמים טבעי. תוכלו לשמור על תיבול במדויק ולהתנסות בטעמים חדשים שאולי יפתיעו אתכם.

האם זה אפשרי להכין את המנה על הכיריים?
בהחלט! אם אין לכם מחבת, אתם יכולים פשוט להשתמש בסיר. כל מה שחשוב הוא שהתערובת תתבשל על חום לא גבוה.

מה אפשר להוסיף כדי להרים את המנה?
נכון זה לא קונבנציונלי, אבל תוספת של קוביות פרי כמו אננס או מנגו לימדה אותנו טוב שיש חיים מעבר לכל. זה יטעים ברמה משגעת!

איזה סוג של בשר נוסיף במקום עוף?
בקר טחון נהדר למנה הזו, ואם אתם באמת רוצים שהמנה תפרוץ את גבולות הדמיון שלכם, אתם בהחלט יכולים לנסות דג כמו טונה!

למי שאוהב דיאטה – האם אפשר להפוך אותה לדלת פחמימות?
תשובה קצרה – כן! צמצמו את הכמויות של הבוטנים, והשאירו את הרוטב קליל.

מה אם אנחנו צמחוניים?
נשמע מושלם! החליפו את העוף בטופו או סייטן. פשוט שימו לב לטגן על חום נמוך יותר.

כיצד לאחסן את המנה לאחר ההכנה?
אתם יכולים לשמור את הנאם טוק בכלי אטום במקרר. עד 3 ימים לפחות, אבל הישמרו שלא לאכול אותו לאחר מכן עבור כאוס במעיים!

האם מתאים להגיש עם סלט?
אכן! סלט ירוק שכולל חסה, מלפפון ועגבנייה יכול לשדרג את החוויה ולהפוך את הארוחה למרעננת.

איזה דיפ לגשת לצד המנה?
דיפ טחינה או רוטב חומוס עם שומשום מרווה יכולים להיות משגעים ולתמלל את הטעמים!

כמה זמן לוקח אם אני רוצה להכין את המנה מיום קודם?
מדובר במנה שדווקא משגשגת אם מתכננים מראש. תוכלו להכינה יום קודם, לשמור במקרר ולהגיש בקיץ הקר הבא!

אז לאחר כל כך הרבה פרטים, אנו מקווים שתתלהבו מהמנה המהממת הזו ותשתפו אותה עם כולם! הקדישו זמן למלא את העולם בטעמים המדהימים של הנאם טוק ותראו שיש אינספור חוויות קולינריות שממתינות לכם!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן