מתכונים לתינוק בן 7 חודשים שיגרמו לו להתלהב

מתכונים בריאים וטעימים לתינוק בן 7 חודשים

לאחר שחלפו החודשים הראשונים בחיי התינוק שלכם, הגיע הזמן למעבר טעימה למזונות מוצקים! אנחנו נמצאים ברגע המרגש הזה שבו התינוק מתחיל לגלות את עולם הטעמים, והרגע הזה הוא מדהים בפני עצמו. יחד עם זאת, זה גם מאתגר. לצורך כך הכנו עבורכם מתכונים מושלמים, עם רכיבים טבעיים ובריאים, שמבוססים על מהנסיון שלנו כהורים ונבחרים בקפידה כדי להתאים לתינוקות קטנים ומיוחדים.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קל, המתכון מספק 4 מנות.

  • שקשוקה רכה לתינוקות
  • פירה ירקות (פירה של כל מה שבא לכם)
  • ממרח אבוקדו ודגים
  • שייק פירות בריא

הרכיבים הדרושים

כעת נציג את כל המרכיבים שנצטרך למנות המיוחדות שלנו. נזכור, התינוקות הם הרפתקנים במועדח שלהם, ולכן כדאי להעניק להם את המיטב!

  • לשקשוקה: חצי קישוא בינוני, חצי גזר קצוץ דק, 2 ביצים, מים להקפצה, טיפה מלח.
  • לפירה ירקות: 1 תפוח אדמה קטן, 1 גזר, חצי קישוא, מים לבישול.
  • לממרח אבוקדו ודגים: 1 אבוקדו בשל, דג דניס מבושל חתוך קטן.
  • לשייק פירות: בננה אחת, חצי תפוח, מים.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים הדרושים, נשים את הכפפות על הידיים ונצא לדרך להכנה!

  1. נחתוך את כל הירקות לשקשוקה לחצי ס"מ קוביות.
  2. בחום בינוני, נשים סיר קטן עם טיפה מים ולאחר מכן נוסיף את הירקות.
  3. נבשל את הירקות במשך 5-7 דקות עד שהם רכים.
  4. נשבור שתי ביצים ונטפחו אותן לפני שנוסיף לסיר.
  5. בוחשים היטב, מוסיפים טיפת מלח ומבשלים עד שהביצים מתייצבות.
  6. לאחר שסיימנו את השקשוקה, נעבור להכנת הפירה.
  7. נחתוך את תפוח האדמה והגזר לקוביות קטנות.
  8. נבשל את כל הירקות עד ריכוך, כ-10-15 דקות.
  9. נמעך את הירקות בעזרת מזלג באופן טעים ולאחר מכן נוסיף מים לפי הצורך ליצירת מרקם רך.
  10. עכשיו, נעבור להכנת הממרח, נמעך את האבוקדו ונערבב אותו עם חתיכות הדג הנפלאות.
  11. לאחר מכן, נחתוך את הפירות לשייק ונעביר למעבד מזון.
  12. נוסיף מים לפי הצורך ונערבב עד שהשייק חלק וטעים.

מרכיבים חלופיים

אם יש לכם תינוקות עם רגישויות או מגבלות תזונאיות, אפשר לשדרג את המתכונים כך שיתאימו להם. לדוגמה:

  • לשקשוקה: במקום ביצים אפשר להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים או טופו.
  • לפירה: שימו דגש על עגבנייה מרוסקת אם התינוק אוהב חמיצות.
  • לממרח: השתמשו בטונה במקום דגים אחרים.
  • בשייק פירות: תוכלו להוסיף יוגורט שמן קוקוס אם התינוק טורף.

תוספות או שדרוגים אפשריים

תראו את אלו כהצעות: אתם יכולים לשדרג כל מתכון עם תוספות ספונטניות. בשל המהות של השלב הזה, תוספות רכות או רסקי פרי בהחלט מתקבלים בברכה!

  • קמצוץ קינמון לשייק פירות יכול להוסיף טוויסט מתוק.
  • לטחנה של תרד פושר לפירה ירקות כמרכיב חדש לגמרי.
  • זרעי פשתן טחונים יכולים להיכנס לממרח אבוקדו, יספקו עוד בריאות!
  • תוספת חלב שקדים לשקשוקה תוסיף עשירות.

שאלות ותשובות

באיזה גיל כדאי להתחיל עם מזונות מוצקים?
המומחים מדברים על גיל 6 חודשים, אבל כל תינוק הוא ייחודי. יש לבדוק עם רופא הילדים.

האם ניתן להציע מתכונים עם תבלינים?
בהתאם למצב הבריאותי, אפשר להתחיל להוסיף תבלינים כמו כמון וקורט מלח בהדרגה.

כמה זמן אפשר לשמור מזון לתינוק במקרר?
כעיקרון, ניתן לשמור בין 24 ל-48 שעות בכלים אטומים.

האם יש מגבלות על פירות למדו איכותיים?
יש להיזהר עם פירות כגון דובדבנים ואפרסק, יש לדאוג לא לשים גרעינים.

מה המהות של כל מתכון על טהרת הטבע ולא עיבוד?
המטרה היא להרגיל את התינוק לטעמים ופירותייהם האלה לפני המעבר למזונות מעובדים.

אילו ירקות מומלץ להכין בפירה?
תפוחי אדמה, גזר, קישוא וכרובית מצוינים להכנה!

אילו סוגי אבוקדו מתאימים דווקא לתינוקות?
תמיד עדיף לקנות אבוקדו רך, ובוחרים את הכהה והחלק.

האם ניתן להכין מנות לילה מראש?
בהחלט, אפשר להכין ולהקפיא או לשמור במקרר לפי הצורך.

איך יודעים אם תינוק מוכן להוסיף מזון נוסף?
אם הוא מראה עניין במזון שאתם אוכלים, זה סימן מצוין!

האם יש מזון שעלי להימנע מהגשתו לתינוק?
כן, מזונות עם סוכר או מלח מיותר, והקפיא עד 6 חודשים עשוי גם להיות מסוכן.

עכשיו, כשאתם מצוידים במתכונים טעימים ומפתיעים, זה הזמן לשתף את הידע עם חברים ומשפחה. הגיע הזמן שהעולם יתנסה בטעמים האגדיים הללו! שתפו ברשתות החברתיות וראו איך אחרים נהנים מהמתכונים הממהרים הללו!

מבחר מגשי האירוח שלנו:

מגשי אירוח מלוחים

נשנושים

מגוון רולים

מגשי אירוח מגשי אירוח הפכו לאחרונה לאחד מהמוצרים המובילים בתחום האוכל הנגיש והמהיר באירועים שונים. כמעט בכל אירוע בין אם פרטי או עסקי אפשר לראות מגשי אירוח מונחים בצורה מעוצבת ומסודרים היטב בתוך מגש מזמין. אם בעבר תחום הפינגר פוד- מזון נגיש שלוקחים ואוכלים אפילו בעמידה, היה חדש או פחות פופולארי הרי שכיום כמעט כל חברת עסקים, בעלי אירועים או מסיבת כיתה רק מזמינים מגשי אירוח מסוג זה. למגשי האירוח השונים יש קונספט בעל משמעות, זה לא רק להניח את האוכל יפה במגש אלא יש מעבר לזה, תכנון, התאמת סוג האוכל לאירוע אם מדובר על אירוע משפחתי שמתרחש בשעות הבוקר אז גם מגשי האירוח יתאימו לסגנון- למשל ארוחת בוקר קלה הכוללת פשטידות קטנות, סלטים, כריכים עם גבינות מסוגים שונים ועוד. מגשי אירוח- למה זה טוב? השאלה הראשונה שעולה היא האם באמת מגשי אירוח יהפכו את אווירת האירוע לחוויה בלתי נשכחת ? ובכן בהזמנת מגשי אירוח אתם יוצרים קודם כל קירבה בין אנשים , כך שאם מדובר באירוע פרטי שלכם אתם יכולים להפגיש בין חברים, משפחה או מכרים שמזמן לא התראו וזה זמן מצוין לעשות זאת איך ? המפגש בשולחנות מגשי האירוח יוצרים את הקשר ברגע שמישהו לוקח נאכל מהמגש הוא נתקל פנים מול פנים באותו קרוב משפחה או חבר שלא ראה שנים ובכך נוצרת קירבה אנושית של ממש, אגב זה גם מתאים לאירועי חברה, מינגילינג כך נוצרים קשרים וחברויות. מגשי האירוח הרבה יותר קלים , לא צריך לדאוג לכלים מיוחדים, הכל נמצא על השולחן ובאופן נגיש ביותר, האורח לא מרגיש "לא נעים" שהוא לוקח עוד ביס ממגש אירוח אחר, זו תחושה אינטימית , נעימה שלא משאירה רגשי אשם בנוגע לאוכל , כך שכל אחד יכול לאכול כמה שהוא רוצה. ומה ההבדל בין קייטרינג למגשי אירוח? אחד היתרונות הבולטים ביותר בהזמנת מגשי אירוח זה התנועה והיכולת לעבור ממקום למקום ולאכול כמה שרוצים, בצלחת אפשר לשים מגוון גדול יותר של סוגי אוכל לעומת קייטרינג שקודם כל יושבים ואז מחכים לאוכל שיגיע ואז מזמינים מה שרוצים, במגשי אירוח אין כללים האוכל כבר נמצא על השולחן ורק מה שנותר לאורח לעשות זה לגשת לשולחן ולקחת את המנות שהוא רוצה . הבדל נוסף בין השניים הוא בקייטרינג אי אפשר לערבב מלוח או מתוק ביחד, לעומת מגשי אירוח ברגע שיש מבחר על שולחנות האירוח פשוט כל אדם לוקח מה שהוא רוצה, יכול לערבב מלוח עם מתוק, ומה שעולה על רוחו. מגשי אירוח יתאימו לכל אחד? תחום הקולינריה רק הולך וגובר ובכל פעם אנו עדים למאכלים חדשים וצורות אירוח שונות, כך גם לגבי מגשי האירוח. אם אתם אוהבים אירוח מסוג אחר קצת , לא סטנדרטי , אירוח מיוחד שלא משאיר הרבה לכלוך מאחור – אין ספק כי מגשי האירוח והעיצובים השונים שלהם זה בדיוק מה שאתם צריכים. יש הרבה מעבר למגשי האירוח, וזה סידור המגשים על השולחן תוספות של עיטורים שונים מסביב. סגנונות מאכלים שונים אם זה טבעוני, צמחוני , ללא גלוטן או ללא חלב- היום המודעות למאכלים רבים והתחשבות בכל סוגי האוכלוסייה הסובלת מאלרגיות שונות היא גבוהה וניתן להכין מאכלים מצוינים וטעימים מאוד שאין הבדל בטעם . יתרון בולט נוסף בהזמנת מגשי אירוח הוא הקלות שאחרי האירוע ומה הכוונה? במקום לנקות את הכלים , לסדר או לאסוף, פשוט מאוד לוקחים שקיות גדולות ומפנים הכל לשקיות והיישר לפח הזבל, לא צריך לשטוף את הכלים או להחזיר הכל נגיש ומהיר- בדיוק כמו החיים שלנו אין לנו זמן להתעסק עם סידור השולחן מחדש פשוט מאוד מפנים הכל וכאילו כלום לא היה. אין ספק כי עולם חדש של קולינריה נפתח והיום כבר רואים זאת באירועים רבים, מגשי האירוח הפכו למנות מכובדות המוגשות בטוב טעם על מגשים מעוצבים ומובילים את האירוע בתחושה של חוויה בלתי נגמרת, הקלילות, הנגישות והטעם המושלם של המאכלים על פני המגשים הם שהופכים את האירוע לבלתי נשכח. הנוכחות של המגשים הללו מעוררת את בלוטות הטעם , מזמינה ומזינה את הסועדים לטעום ולהרגיש את האיכות בפשטות של מגשי האירוח.
מגשי אירוח חלבי ב{city}

לחמים מדהימים

מבחר מתוקים

סלטי העונה

מגשי כריכים לאירועים
Picture of מגשים

מגשים

מגשים הינה חברת קייטרינג המתמחה במגשי אירוח וקייטרינג חלבי ברמה גבוהה מאד ובשירות ארצי.

מאמרים אחרונים

מגשי אירוח? צרו קשר!

להזמנה >> דילוג לתוכן