נודלס מוקפץ עם ירקות לילדים
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המטבח, והארומות הממכרות של ירקות טריים בתוספת נודלס רכים ממתינים לכם על האש. תוכלו almost לשמוע את הקולות של הנודלס מתפצפצים, והונך יכול להיות הרגע המושלם להכין מנה שהילדים לא יוכלו לעמוד בפניה. זהו מתכון קל, מהיר, ונפלא שמחבר בין טעמים צבעוניים ומרקמים שונים – נודלס מוקפץ עם ירקות! מדובר במנה יצירתית ומעלפת שתשאיר את כל המשפחה מרוצה, וכמובן – תוספת בריאה במיוחד לשולחן.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון המדהים הזה, אנו צריכים כמה מרכיבים פשוטים שיחד ייצרו מנה שמריחים ונראית כמו יצירת אמנות צבעונית. הנה מה שמומלץ להביא:
- 300 גרם נודלס ביצים (או נודלס אורז לטבעונים)
- 1 כוס גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 1 כוס קישואים פרוסים
- 1 כוס פלפל אדום חתוך דק
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר חום (למתיקות קלה)
- שומשום קלוי להגשה (אופציונלי)
אם אתם רוצים לשדרג את המנה ואתם מופיעים כרגע בחנות האוכל, ניתן להוסיף עוד ירקות כמו כרוב או פרחי ברוקולי, שגם יוסיפו צבע וטעם עשיר.
שלבי ההכנה
וככה, לאט לאט, אנחנו מתקדמים למדריך המפורט להכנת הנודלס המוקפצים:
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, סוחטים ומניחים בצד.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על חום גבוה עד שהשמן מתחיל לבעבע.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומקפיצים למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הגזר והקישואים ומערבבים למשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את פלפל האדום ומקפיצים למשך עוד 3 דקות.
- מצמידים את הנודלס המבושלים למחבת ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
- מוסיפים את רוטב הסויה וסוכר החום ומערבבים היטב כך שהטעמים התמזגו.
- מסננים את המנה לקומקום ומקשטים בשומשום קלוי.
- מגישים את הנודלס חמים והילדים לא יפסיקו לחייך!
וכעת נשאלת השאלה – מה לעשות אם איזשהו מרכיב לא מצא חן בעיניכם? אם למשל מישהו לא אוהב גזר, אפשר כמובן להחליף אותו בירקות אחרים כמו פטריות או פלפל חריף. דמיינו את הפתעות הטעמים שמחכות לכם!
תוספות או שדרוגים אפשריים
מכיוון שאין גבול לדמיון שלנו במטבח, הנה כמה רעיונות לתוספות שיכולות להפוך את המנה הזו למשהו אגדי:
- ניתן להוסיף קוביות טופו מטוגן למנה שיהפכו אותה ליותר עשירה בחלבון.
- שדרגו את המנה עם קוביות עוף מטוגנות או קציצות בשר קצוץ.
- אם רוצים תוספת של חריפות, קוביות של חריף ירוק יוכלו לעלות את רמת האקשן.
- לגרסה בריאה יותר, הוסיפו פירות כמו אננס לקראת סוף הבישול.
כמו כן, יש לדעת שהגרסה ללא גלוטן מאוד קלה להכנה! פשוט השתמשו בנודלס אורז במקום נודלס בדרך כלל, והסויה הולמת עבור גרסת טופו טבעונית.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הנודלס מוקדם יותר?
כן, בהחלט! אפשר לבשל את הנודלס מראש ולשמור אותם במקרר. כאשר תרצו להגיש את המנה, פשוט לחמם שוב במחבת עם שמן וכמה ירקות לפני ההגשה.
מה ניתן להוסיף כדי לשדרג את הבריאות של המנה?
ניתן להוסיף ירקות שונים כמו ברוקולי, תרד או אפילו קייל, כך שהמנה תהיה רוויה יותר בוויטמינים ובמינרלים.
האם אפשר גם להכין נודלס עם רוטב אחר?
בהחלט! אתם יכולים לשדרג את המנה עם רוטב טום יאם או רוטב פיננג'ר. זה יכול להוסיף טוויסט טעים!
כיצד להכין מנת נודלס חריפה?
רק הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ או רוטב סriracha בשלב הכנת הרוטב, ותקבלו מנה שרק תלהיב את החושים.
האם אפשר להכין מנה לילדים קטנים?
בוודאי! השתמשו רק בירקות שקטנים וטעימים להן מאוד, וודאו שאין חריפות מיותרת.
מה ניתן להמליץ למי שרוצה לגרסה צמחונית?
פשוט הוציאו את כל המרכיבים הלא צמחוניים והשתמשו בטופו במקום כחלק מהמנה.
כמה זמן ניתן לשמור את הנודלס במקרר?
ניתן לשמור את המנה במקרר במשך 2-3 ימים, אך יש לחמם אותה על מנת להחזיר לה את הטעמים.
במה מומלץ להגיש את המנה?
המנה מתאימה להגשה עם קלי ירקות או תועפות בשר קצוץ בצד, כך שיש שלמות בעין ובפה.
האם אפשר להכין נודלס מוקפץ בלי ירקות?
אפשר להכין נודלס עם תיבול בלבד כמו רוטב סויה ושום. עם זאת, אני ממליץ על ירקות, כי הם משדרגים את המנה עד מאוד.
מה לעשות אם ספקתי נכון לגבי הכמויות של המרכיבים?
אל תדאגו! הטעמים יכולים להיות מותאמים אישית על פי טעמכם. פחות מרוטב או יותר ירקות – הכל טוב!
לעולם אל תוותרו על המתכון המדהים הזה של נודלס מוקפץ. הוא כל כך פשוט וטעים, שכדאי לשתף אותו עם החברים והמשפחה שלכם בהחלט. תתעניינו, תוסיפו עוד טעמים, קחו את זה למקום שמיוחד לכם, ולחיות את החוויה המושלמת הזו!